Top 30 arme din filme

de Gloria Sauciuc în 4 Aug 2015
Personajele de ficţiune merg, cel mai adesea, mână în mână cu arma lor favorită, precum Indiana Jones cu biciul, sau Spiderman care aruncă plasa de păianjen

Geektyrant.com a dat publicității o serie infografică a armelor devenite celebre prin prezența lor în filme, jocuri video şi emisiuni TV. Oferind o scurtă descriere fiecărei arme, infograficul clasifică armele după atuuri și slăbiciuni şi apoi îi dă scorul final,  concluzia: cât e de „tare”.

Pe primul loc se situează Ciocanul Mjolnir al lui Thor, practic indestructibil. Lovitura sa are un impact atât de mare, încât poate să distrugă munți. Pe locul doi e bagheta magică a lui Harry Potter, punctul ei slab fiind chiar mânuitorul ei: cu cât e mai bun vrăjitorul, cu atât bagheta e mai eficient folosită.

Pe locul trei e costumul lui Iron Man, ce posedă un exo-schelet de amplificare a puterii, armuri pentru apărare, propulsoare în mâini pentru zbor. Pentru a-și putea direcționa costumul către părțile corecte ale corpului, Tony Stark și-a inserat sub piele transmițători de frecvențe radio de mare putere, cu o capacitate de acoperire de 1288 kilometri, având forța nu doar de a atrage costumul către el, dar și de a-l atașa altei persoane, ca în momentul în care i-a trimis costumul lui Pepper Potts.  

Sabia luminii poate tăia practic orice, dar e dificil de mânuit. Pistolul bărbațior în negru e pe locul cinci, arătând că „esențele tari sunt în recipiente mici” - în pofida dimensiunilor, deflagrația trecând prin beton ca prin unt.

Pe ultimele trei locuri sunt arma din Minority Report, cea din Shaun of the Dead (bâta de baseball a lui Shaun) și Biciul lui Indiana Jones. Rucsacul protonic din Ghostbusters, scutul lui Captain America, arcul lui Katniss din Jocurile Foamei, Ghearele lui Wolverine, discurile de lumină (seria Tron) și sabia lui Jon Snow se regăsesc în acest infografic.


Care este arma cea mai spectaculoasă din punctul vostru de vedere?


Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 5 august 2015 11:52
nu are cum sa existe asa un top.Sau daca are cum , nu are cum sa lipseasca tocmai tomahawkul lui Winnetou

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells