Tom Hardy: „Greutatea a fost să creez un tip de umor ce să nu dea publicului impresia că vede o comedie, ci o poveste serioasă”

de Cinemagia în 14 Oct 2015
Tom Hardy joacă în dublu rol, cel al gemenilor Kray în filmul „Gangsteri de legendă”, din 23 octombrie la cinema

Regizat de Brian Helgeland, „Gangsteri de legendă” spune povestea celor mai cunoscuţi infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor '60. După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi fraţi încep să-şi consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogaţii şi par de neoprit.

Iată un interviu cu Tom Hardy, pus la dispoziția cititorilor Cinemagia de către distribuitorul în România al filmului, Freeman Ent. 

Întrebare: Cum a ajuns la tine propunerea de a juca în „Gangsteri de legendă”?

Tom Hardy: Aveam foarte multe informaţii despre gemenii Kray. Există o mulţime de poveşti despre ei care circulă prin Londra şi acum. Au devenit un fel de folclor, iar fraţii sunt asociaţi cu tot ce ţine de crimă şi teroare. Deşi tot ce au făcut este real, a apărut şi multă ficţiune în jurul lor şi au devenit un fel de mituri. Am fost încântat să aud că se va face un film bazat pe povestea lor. Scenariul mi s-a părut extrem de bine scris, iar faptul că urma să joc rol dublu mi s-a părut cu atât mai ofertant.  

Întrebare: Care dintre cele două interpretări a fost mai dificilă?

Tom Hardy: Amândouă! Iniţial mi s-a cerut să aleg unul dintre personaje şi trebuie să recunosc că Ron mi s-a părut mai provocator. Personajul lui denotă mai multă libertate în exprimare şi o gamă mai largă de trăiri, pe care un artist le poate exploata. Pe de altă parte, exista un mare pericol să îl transform într-un clovn şi să devină ridicol. Scopul este ca oamenii să îl perceapă drept real, chiar dacă este un ciudat. Greutatea a fost să creez un tip de umor care să nu dea publicului impresia că se uită la o comedie, ci la o poveste cu adevărat serioasă.

Întrebare: Dar rolul lui Reggie cum a fost?

Cum trebuia să existe un echilibru între cei doi, recunosc că şi interpretarea lui Reggie a fost foarte grea. El este tipul diplomat care se abţine mult şi încearcă să rezolve problemele create de alţii. Dar îşi interiorizează toate trăirile. De-a lungul filmului este portretizat într-o manieră romantică drept un fel de erou. Mi-a fost greu să înţeleg această abordare a personajului din cauza întregului context pe care îl aveam deja despre adevăraţii Kray.

Întrebare: Cum ai reuşit să treci de la un personaj la celălalt?

Tom Hardy: Procesul a fost foarte simplu. Încă dinainte de a începe filmările am stabilit foarte clar cu regizorul care sunt toate diferenţele dintre cele două personaje: pornind de la mimică, ticuri, tunsoare, machiaj, costume şi până la modalitatea de filmare. Am pus la cale un plan metodic care părea destul de greu, dar care a devenit surprinzător de plăcut când l-am pus în practică. 

Întrebare: A fost impresionantă scena în care gemenii se bat. Nu a fost epuizantă?

Tom Hardy: Ba da. Trebuia să urmez o mulţime de reguli ca toate cadrele iluzorii să iasă bine. Au fost prea multe momente în care totul putea să se destrame. E mai simplu să realizezi o scenă statică cu un actor în dublu rol, decât una dinamică în care personajele interacţionează permanent. M-a fascinat acea scenă.

Întrebare: Cum ai lucrat cu Emily Browning?

Tom Hardy: E fantastică! Cred că a avut cel mai dificil rol dintre noi toţi. Are cel mai sincer şi mai deschis personaj din film. Este prinsă între cei doi fraţi disfuncţionali şi trebuie să facă faţă. Ea este cea mai umană şi un element cheie pentru film.

Exploreaza subiecte similare:

Legend, Tom Hardy

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells