The Woman Who Left câştigă Leul de Aur

de Ştefan Dobroiu în 11 Sep 2016
Printre câştigătorii festivalului de la Veneţia se numără şi Emma Stone şi producţiile Nocturnal Animals şi Jackie

Cea de-a 73-a ediţie a festivalului de la Veneţia a împărţit sâmbătă seara premiile, cu trofeul cel mare, Leul de Aur, adjudecat de producţia filipineză The Woman Who Left, în regia lui Lav Diaz. Povestea unei femei închise pe nedrept timp de trei decenii, The Woman Who Left a fost scris, filmat şi montat de Lav Diaz.

Marele premiu al juriului a ajuns la Nocturnal Animals, în regia lui Tom Ford, un thriller cu Amy Adams, Jake Gyllenhaal şi Isla Fisher în rolurile principale. Premiul pentru cea mai bună regie a fost împărţit de The Untamed, regizat de mexicanul Amat Escalante şi considerat cel mai şocant film al ediţiei, şi de Paradise, cel mai recent film al rusului Andrei Konchalovski. Premiul special al juriului a ajuns la The Bad Batch, semnat de Ana Lily Amirpour.

Actorul sud-american Óscar Martínez a obţinut trofeul Coppa Volpi pentru cel mai bun actor pentru rolul său din El ciudadano ilustre/The Distinguished Citizen, în timp ce Emma Stone a obţinut echivalentul feminin pentru La La Land. Premiul pentru cel mai bun scenariu a ajuns la Noah Oppenheim, pentru Jackie, filmul biografic inspirat de evenimentele din viaţa lui Jacqueline Kennedy după asasinarea soţului ei, fostul preşedinte american John F. Kennedy. Premiul pentru debut a ajuns la Paula Beer, o tânără actriţă germană lansată în filmul francezului François Ozon, Frantz.

Premiul secţiunii Orizzonti a ajuns la documentarul italian Libera nos, despre preoţii specializaţi în exorcizări ai Vaticanului. Trofeul secţiunii pentru cel mai bun regizor a fost câştigat de belgianul Fien Troch pentru Home, iar Premiul special al juriului a ajuns la Big Big World, un emoţionant film cu doi orfani în centrul atenţiei semnat de turcul Reha Erdem.

Exploreaza subiecte similare:

Lav Diaz, Nocturnal Animals, La La Land, Jackie, Emma Stone, Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Isla Fisher

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells