The Proposal/Vrei să te însori cu mine?

de Gloria Sauciuc în 14 Aug 2009
The Proposal/Vrei să te însori cu mine?

Despre The Proposal/Vrei să te însori cu mine? aţi citit deja că  de la lansarea în State şi până acum a devenit una dintre cele mai populare comedii romantice ale ultimului deceniu. Continuu să mă întreb, după vizionarea filmului, ce anume a generat acest succes.


După roluri în Crash (2004), The Lake House (2006) şi Premonition (2007), Sandra Bullock revine la genul care i se potriveşte cel mai bine - comedia. Actriţa mai face un lucru pe care nu l-a îndrăznit până la cei 45 de ani ai săi: apare goală în film şi îndrăzneşte să o facă în contextul unei situaţii caraghioase, lăsând romantismul baltă. Dar momentul e de super efect.


Să fie reţeta filmului motivul succesului? Când o poveste începe cu doi oameni - un bărbat şi o femeie - care se urăsc de moarte, spectatorul avertizat că e vorba de o comedie romantică va şti cum se va finaliza filmul: cu cei doi iubindu-se la nebunie. The Proposal nu face excepţie.
Sandra Bullock joacă rolul unui important editor de carte din New York care riscă să fie repatriat în Canada natală din cauza expirării vizei. Numai o căsătorie ar salva-o de la deportare. Cum fata este o scorpie şi nu se dă în lături de la nimic, îi cere asistentului ei, Andrew (Ryan Reynolds), pe care îl terorizează adesea cu cererile ei, să confirme ofiţerului de la Biroul de Imigrari că ei sunt logodiţi, urmând să se căsătorească. Andrew acceptă târgul. O vizită la părinţii lui complică lucrurile, dar pentru spectator e începutul situaţiilor amuzante.
În mare parte le bănuiţi. Dar sunt şi momente care te iau prin surprindere în mod plăcut. Oricum, fără să fiu fan al comediilor romantice, The Proposal m-a distrat şi m-a relaxat.


Nu, nu l-am uitat pe Ryan Reynolds. Sigur şi el e un factor important în succesul filmului. Unii i-au urmărit fiecare gest şi mimică, pentru că e persoana cu care Scarlett Johansson îşi împarte viaţa. Alţii pentru a înţelege de ce el îi va întruchipa pe Green Lantern şi Deadpool. De rolul Andrew în The Proposal, Ryan Reynolds s-a achitat mulţumitor, fără să ne impresioneze totuşi.


Fără să ştiu dacă am dezlegat sau nu misterul succesului de proporţii al filmului, vă spun că el e soluţia dacă aveţi nevoie de o zi relaxantă, de vară. Vă remontează pentru încă o săptămână de lucru, dacă încă nu aţi intrat în concediu.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
javrek pe 15 august 2009 17:45
de remarcat totusi ascensiunea lui ryan reynolds... super actor
alex pe 15 august 2009 23:14
in film joaca si veterana betty white!
ddalizee pe 17 august 2009 00:57
Mai intai te uiti la afis. Iti vine sa razi de pe acum, cand vezi cum o femeie il pune la punct pe un superb barbat. Iar el e atat de speriat si, totusi, atat de dulce! Am vazut pelicula pentru ca m-a atras povestea si am descoperit un film atat delicios, un film asa "cuminte". Si ador scenele placute si pline de umor subtil dintre cei 2. Ador cum o persoana atat de nepasatoare, cum vrea sa para Margaret, isi da seama ca sa iubesti e ceva atat de frumos si cu mult mai presus decat un post inalt intr-o firma. Imi plac asa mult replicile ei inofensive, dar care nasc un umor bine definit, ca "Doar nu as fi un imigrant... Doar sunt din Canada!" sau "Alaaaaaska??" Mi-a fost dor s-o vad pe Sandra Bullock intr-o comedie, dupa filme in care a facut pe femeia dura. Imi place sa o vad topindu-se usor dupa un barbat frumos si cazand in genunchi pentru a-i face lui pe plac. E un film ce merita vazut.
Black pe 17 august 2009 15:06
Continui sa cred, din pacate, ca industria asta minunata a cinematografiei, duce o mare lipsa de comedii de calitate. In niciun caz, The Proposal sa faca parte dintr-un astfel de grup, dar cu siguranta este un film care atrage atentia, o comedie romantica, cliseica am putea spune. Nu exista, insa, nicio stare uimire sau de aclamare exagerta, dar cu siguranta The Proposal are o "scanteie", care face din cel care vizioneaza o adevarata "torta". Dupa o portie de ras, nu prea mare. Un asa zis succes, eu sincer nu il vad, poate reprezinta consecintele unei pofte mari de comedii bune, fara studenti care au probleme de pubertate.
ggfhtgh pe 17 august 2009 18:19
gfhtghyfgnh
FarkaS pe 18 august 2009 10:56
Reta e tipica pentru astfel de filme. Nu pot sa ma pronunt prea bine, deoarece n-am vazut inca filmul, dar depinde de felul cum sunt "tratate" ingredientele, astfel inca pofta si dorinta de a savura fiecare minut al peliculei sa nu se transforme intr-o suprasaturatie.
ss pe 18 august 2009 19:15
la cati bani ia isi da si piele jod de pe ea :)
Emily pe 19 august 2009 18:46
la varsta ei,arata nemaipomnit,am vazut si eu filmul si am fost surprinsa sa o vad in astfel de ipostaza,este nemaipomenit de talentata si frumoasa
free_spirit pe 19 august 2009 19:35
sandra e o dulcica...sper sa fie o comedie spumoasa :D
EMA pe 14 septembrie 2009 07:47
super tare filmul, mie una mi-a placut f mult.
o comedie pe cinste credeti-ma ca merita vazut, amras cu lacrimi, e ceva ce cinematografele noastre aveau nevoie!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells