The Mummy este filmul cu cele mai mari încasări la debut din cariera lui Tom Cruise

de Cristina Grigore în 13 Iun 2017
În Statele Unite însă, pelicula nu a putut detrona Wonder Woman de prima poziţie din box office

Sfârşitul de săptămână a adus în box office-ul nord-american o confrutare a blockbusterelor din care The Mummy nu a ieşit învingător, căci pe locul întâi a rămas Wonder Woman, cu 57,2 milioane de dolari încasări în acest sfârşit de săptămână.

Mumia, filmul ales de Universal să dea startul unei francize ce va readuce pe marele ecrane monştri clasici din filmele studioului, s-a lansat cu 32,2 milioane de dolari încasări, la un buget de producţie de 125 milioane de dolari. În China însă, pelicula a strâns 52,2 milioane din vânzarea biletelor şi a oferit un record carierei lui Tom Cruise – Mumia devine filmul cu cele mai mari încasări la debut din cariera starului. Internaţional, producţia a ajuns la 142 milioane de dolari.

Wonder Woman, aflat pentru a doua săptămână în top, aduce celor de la Warner un success incontestabil, valoros mai ales datorită duo-ului feminin – regizoare-eroină de acţiune – ce se află în prim-planul producţiei. Dacă filmul şi-a adjudecat un record prin faptul că a devenit pelicula regizată de o femeie cu cele mai mari încasări la debut, criticii au subliniat o altă calitate majoră a acestuia, aceea de a fi salvat Universul Cinematografic DC – “este primul film de buget mare ce are în rol central o supereoină din era actuală de personaje cu abilităţi supranaturale”.

Dacă pe locul trei în topul nord-american se află animaţia Captain Underpants: The First Epic Movie, cu 12,3 milioane de dolari încasări, topul cinci este completat de două sequel-uri - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales mai obţine10,7 milioane de dolari (şi ajunge la un total international de 528 milioane la un buget uriaş, de 230 milioane de dolari), în vreme ce Guardians of the Galaxy Vol. 2 adaugă 6,2 milioane de dolari şi ajunge la 828,3 milioane de dolari în toată lumea (producţia a necesitat 200 milioane de dolari). 

Exploreaza subiecte similare:

The Mummy, Tom Cruise, Wonder Woman, Captain Underpants: The First Epic Movie, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Guardians of the Galaxy Vol. 2

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 13 iunie 2017 13:28
4 corectii pentru Cristina:
- Wonder Woman a strans $58.5M in al 2-lea weekend din America, nu 57.2 cum scrie in articol
- Piratii 5 ajunge la un total de $600M si nu 528
- Mumia a strans $140M international si nu 142
- Gardienii Galaxiei au strans $833M si nu 828 cum e specificat in articol

greseli minore, dar la Pirati e amuzanta diferenta de peste 70 de milioane :)

unkn0wn pe 13 iunie 2017 16:04
Logica ar fi ca dupa asta sa nu-l mai lase pe Zack Snyder sa debiteze tampeniile care aproape distrug universul DC. Tampitul vrea sa faca al 2lea film la rand in care Superman sa fie un fel de villian. Deci in BvS a fost privit ca un villian, iar in Justice League tampitul il face ce-a dreptul villian.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells