The Last Airbender: un erou carismatic, dar slabe şanse la box office

de Gloria Sauciuc în 1 Iul 2010
The Last Airbender: un erou carismatic, dar slabe şanse la box office

The Hollywood Reporter publică prima cronică la The Last Airbender, iar concluzia legată de film este că  e o combinaţie între Karate Kid şi un desen animat Nickelodeon, ceea ce ar putea duce la rezultate slabe în box office.

Se pare că filmului i s-a făcut lobby de către scenaristul-regizor M. Night Shyamalan, care a avut oarecare motive să propună un film de Hollywood după un desen animat pentru copii mici - lucru care nu e cu totul lipsit de sens pentru publicul american - dar care creează o enormă provocare când vine vorba de toate categoriile care alcătuiesc publicul, scrie Kirk Honeycutt de la The Hollywood Reporter.

Genericul descrie filmul ca fiind Book One: Water (Cartea Întâi: Apa) dintr-o serie de filme dedicată elementelor primordiale: Aerul, Apa, Pământul şi Focul. Însă, până la a completa seria, e nevoie ca publicul global să înghită un fantasy în care singurele personaje principale sunt copii, iar adulţii fie sunt eroi negativi, fie au un rol marginal. Şi asta nu ar fi totul, scrie The Hollywood Reporter. Seria Nickelodeon, creată de Michael Dante DiMartino şi de Bryan Konietzk, este axată pe cultura asiatică şi pe cea inuită. Cu toate astea, Shyamalan (el însuşi din sudul Indiei) a preferat să distribuie actori de rasa caucaziană pentru roluri destul de amestecate rasial.

În Airbender e vorba despre o lume care cândva a cunoscut pacea şi echilibrul între naţiunile focului, aerului , apei şi a pământului prin intermediul unui "avatar", singurul capabil să le conducă. În lipsa lui, peste o sută de ani, naţiunea Focului conduce prin forţă şi violenţă. Dar nişte copii, Katara (Nicola Peltz) şi fratele ei, Sokka (Jackson Rathbone din Twilight), îşi încearcă norocul şi - în mod excepţional - îl descoperă pe omul-avatar aparent dispărut (un fel de Dalai Lama). Din ce motiv însă a dispărut omul -avatar? Pentru că a fugit de acasă... Dacă adolescenţilor şi copiilor le poate surâde o astfel de intrigă, cu siguranţă un asemenea punct de plecare ar alunga din cinematografe fanii Lord of the Rings sau Star Wars.

Alte lucruri care fac doar să scadă suspansul e că Aang, viitorul avatar, este urmărit de triburile Apei în timp ce se află alături de cei doi prieteni la fel de imaturi, dar se pare că nu e niciun moment în pericol (deoarece, după cum alt personaj spune, "se va reîncarna, iar căutarea va continua).

Mai mult, Aang este, ca şi Dalai Lama, educat în tradiţia budistă. Deci, nu va face rău nimănui. Aşadar, se pare că va fi unul din cele mai nonviolente filme de acţiune dintotdeauna.

Faptul că regizorul Shyamalan nu a mai regizat un blockbuster se vede în scenele prost luminate (chiar dacă au fost filmate din Groenlanda până în Noua Zeelandă).

Totuşi, filmul are norocul de a propune un erou carismatic. Ringer, un tânăr din Dallas, practicant de Tae Kwon-Do, cu capul ras şi cu tatuaje (care ascund simboluri ezoterice), e un personaj ce captivează mult mai bine atenţia decât tot restul filmului, concluzionează criticul de la The Hollywood Reporter.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 1 iulie 2010 01:10
M. Night Shyamalan (regizorul lui "The Sixth Sense" (1999)) nu a mai realizat ceva bun de la "Signs" (2002) cu Mel Gibson incoace; pe rottentomatoes "The Last Airbender" e plin de comentarii negative, iar pana acuma are doar 2 review-uri pozitive. Probabil ca din 6 august o sa vada si cei care se asteapta strict dupa trailere ce "minunatie" de film va fi !
victor_neo75 pe 1 iulie 2010 01:14
*Probabil ca din 6 august o sa vada si cei care se asteapta sa fie ceva reusit, strict dupa trailere, ce "minunatie" de film va fi acesta !!
Delua pe 1 iulie 2010 09:44
Urmarit de triburile Apei?! Cum asa? In serial Zuko era coditza lui...
Ma rog...nu ma astept sa fie ceva special. Atata timp cat lipseste umorul specific lor din serial, M. Night Shyamalan va tot continua sa scada...3D, ne3D, tot ca naiba...

shmekerila pe 1 iulie 2010 09:54
In concluzie nu i-a placut lui nenea de 40 de ani de la The Hollywood Reporter
Liviu- pe 1 iulie 2010 10:14
In concluzie nu i-a placut mai nimanui ca pana acum are 6% pe RT, adica doua pareri pozitive si 34 negative, cu o nota medie de 2.9 ... Asta inseamna un dezastru enorm :P
dacoda pe 1 iulie 2010 13:23
DEZASTRU PUTIN SPUS , ESTE MAI MULT POVESTE PT COPII , DECI CEI MICI O SA IL ADORE ;)
marius93 pe 1 iulie 2010 18:10
Hmmm....parea interesant din trailer
ofelik_cat pe 1 iulie 2010 19:15
dupa cate vad din descriere,chiar daca filmul nu va avea un anumit succes, se prevede ca salvarea lui sa vina din partea unui erou carismatic,ringer....acesta va capta mai mult atentia ,decat restul filmului....nu poate fi un film chiar atat de rau !
. pe 1 iulie 2010 23:27
"...urmarit de triburile apei..." =))."dar se pare că nu e niciun moment în pericol (deoarece, după cum alt personaj spune, "se va reîncarna, iar căutarea va continua)."...se va reincarna, dar Aang este ultimul din rasa Aerului...deci urmatorul avatar nu va putea invata acest skill...so;))
Liviu- pe 1 iulie 2010 23:29
Se pare ca se poate. E filmul cu cel mai mic scor pe RT din cate am vazut in ultimul an daca nu ma insel. Momentan 5 pareri pozitive si 71 negative...
Faenor pe 2 iulie 2010 00:28
Nu-l urmareste nici un trib al Apei...."tribul Apei" sunt aliatii lui, cu "tribul Focului" are el treaba...si nici macar nu vorbim de triburi. Apreciez ca in sfarsit se citeaza sursa, dar putina informare nu ar strica, macar sa stim ce povestim si extrapolam. Si, a propos, aceeasi cronica citata din Hollywood Reporter nu spune nici pe departe ca sansele la BO ale lui The Last Airbender sunt limitate, ci ca sansele la o continuare sunt la fel de mari ca cele de la Golden Compass. Putem discuta oricand pe textul original al cronicii.
Barbaru pe 2 iulie 2010 20:57
astept sa apara si dupa aia vad daca dau cu paru in el ori il laud ca asa s-ar parea bunicel.
gabi pe 3 iulie 2010 01:37
ma ce i drept din trailer pare numa; lapte si miere, adik efectele sunt la orice pas...nush de unde atatea pareri negative,iar pe imdb o nota de plans,5.1.dar nimik nu te mai e de mirare cand se fac filme precum twilight si au atat succes(si acum o sa fiu injurat).Poate ca filmul este criticat in asa masura ca avea potential iar asteptarile erau mult mai mari...
alex_il_fenomeno pe 3 iulie 2010 12:00
cred ca filmul o sa fie bun! la cata valva s-a facut in jurul lui poate , de ce nu , o sa fie urmatorul Avatar!!!
andrei p pe 7 iulie 2010 19:34
eu consider filmul misto si merita vazut...am 29 de ani si am vazut acum 2-3 ani serialul de desene...mie cel putin mi se pare prea tare...sper sa aiba un succes cel putin aproape de cel scontat pt a mai continua si cu celelalte 2 book-uri...e o poveste care merita vazuta.
Lucian pe 23 iulie 2010 15:56
Urmarit de triburile apei :)))))
IchigoWolf pe 25 iulie 2010 01:49
Urmarit de tribul apei pe naiba :)).Nenea ala care o scris reportaju sau ceo fi,se vede ca nare habar ce vorbeste...Cred ca o ales un film la intamplare,si ca sa arate ce critic mare e,lo criticat...nici macar nu cred ca o citit cu adevarat ce se intampla in film.Dupa mine,filmul acesta a fost chiar super,si nu miam pierdut nici un minut urmarindul.Si ba da,cel putin din cate am vazut eu,chiar in clipa asta e pe locul 7 in Box Office :|.Si serios,mi se pare culmea cei care comenteaza cat de prost e si de nimic,si nici macar nu lo vazut..poate no vazut nici trailerul :|.
marialeonte pe 26 iulie 2010 21:25
este un film misto.Abia astept sa vad si celelalte parti
wilson pe 31 iulie 2010 21:09
mai copilasi oare cand o sa apreciati si voi un film bun... niciodata... eu am vazut filmul acum 3 zile a fost luat de pe platourile de filmare, o sa aiba un succes destul de bun fata de alte filme din anul acesta
paul pe 6 august 2010 19:29
Unii au uitat sa mai fie copii, chiar la 20 de ani! Cum vor fi aceia la 40?
Filmul este excelent, chiar daca povestea este usoara. Dar cine merge la un film doar ca sa caute cine stie ce superscenarii, sau poate fluvii de adrenalina, clar ca nu are ce cauta la filmul asta! Viata nu este doar intriga complexa sau tensiune maxima, si asta au uitat majoritatea oamenilor. Sigur, unii sunt blazati din nastere... Interesant e ca aceeasi oameni ies incantati de la un film cu o actiune de tot rahatul, dar care reuseste sa ii tina in priza o ora si ceva. Asta spune multe. Din punctul meu de vedere, sunt morti saracii. Sufleteste...
Concluzie: ne-au scos banii cu folos din buzunar :p ,am plecat zburand de la film.

mark pe 11 august 2010 12:03
ma inpresionat eka lamultik
mihaelarodica pe 19 august 2010 23:28
Daca se compara cu Avatar , clar nu ma uit.PREA GENIAL PENTRU VREMURILE ASTEA !!!!!!!!!!!
adytza88 pe 2 octombrie 2010 17:14
ete un film cat de cat captivant...din cate vad aici mai toata lumea spune ca nui cine stie ce dar...va garantez ca nu o sa v-a plictisiti un moment din film;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells