The Hobbit, mai bun la 48 de cadre pe secundă!

de Cristina Grigore în 12 Apr 2011
The Hobbit, mai bun la 48 de cadre pe secundă!

Peter Jackson ţinteşte pentru viitorul The Hobbit la o calitate a imaginii perfectă şi, potrivit afirmaţiilor sale anterioare, a ales pentru asta cel mai avansate echipamente de filmare. Vorbind despre progresul filmărilor, cineastul a explicat fanilor ultima sa alegere în materie de calitate video, filmarea la 48 de cadre pe secundă, anunţă Collider.

După ce anul trecut abia lua în considerare varianta filmării în 3D, iată că Jackson face acum o alegere mai îndrăzneaţă şi mai avansată din punct de vedere tehnologic, filmarea la un număr mai mare de cadre pe secundă, motivându-şi decizia prin faptul că imaginile par astfel mult mai apropiate celor naturale şi că acest lucru a îmbunătăţit şi experienţa 3D „Am vizionat secvenţe de test zilnic la 48 de cadre pe secundă, timp de câteva luni, şi stăteam adesea să vizionăm materiale de două ore fără să simţim a avea vreo problemă de percepţie vizuală a 3D-ului. Arată grozav şi chiar ne-am obişnuit atât de mult cu acest tip de redare a imaginii, încât alte proiecţii de film ne-ar părea acum înapoiate”, a spus Jackson.

Pentru cei care îi vor critica decizia, regizorul a adăugat: „Conservatorii din domeniul cinematografiei se vor lega de aspectul diferit al imaginilor” însă ne-a asigurat că după ce vom vedea filmul, vom fi de acord că a făcut alegerea potrivită, ba chiar că mulţi dintre adepţii tradiţionalului tip de filmare vor devenii fanii unei rate mai mari de redare a imaginilor.

Una dintre comparaţiile folosite de cineast pentru a explica diferenţa dintre de această tehnologie, puţin folosită la ora actuală, şi cea uzitată pe scară largă, ce foloseşte 24 de cadre pe secundă, este cea dintre fostele discuri de vinil şi CD-uri. Ai în imaginile din galerie două fotografii recente de pe platourile de filmare ale The Hobbit, a cărui primă parte va fi lansată la sfârşitul lui 2012.



Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 12 aprilie 2011 15:23
super tare...abia astept filmul
angesa pe 12 aprilie 2011 18:18
Astept cu nerabdare noul film al lui Peter Jackson.
E bine ca va avea o calitate superioara a imaginii, si nu ne va da dureri de cap !
:-))

Jokes pe 12 aprilie 2011 18:50
Porcarie 48 de cadre pe secunda.Se vor misca personajele intr-un hal fara de hal.
danymury pe 12 aprilie 2011 20:15
lasa ca-i bine ...tot ce este mai bun pentru filmu asta
Marin10 pe 12 aprilie 2011 20:22
@Jokes tu esti praf mestere, e clar ca nu te pricepi la tehnologie.
pipe91 pe 13 aprilie 2011 03:01
nu pun la indoiala alegerile lui jackson. Abia astept sa il termine. O sa merite toti banii.
Jack pe 13 aprilie 2011 21:17
Ma bucur ca regizorii care stiu ce fac, introduc tehnologia aceasta de peste 30 de cadre pe secunda. Exista si inainte insa din cauza camerelor de filmat de amatori care filmau cu astfel de viteze, nu au fost folosite in cinematografie si e pacat. Abia astept sa vad The Hobbit si Avatar 2 la IMAX cu 48 de cadre pe secunda. Sper doar ca Peter Jackson va filma in 3D, si nu va face filmul 3D la post-procesare.
alex_il_fenomeno pe 14 aprilie 2011 11:55
este foarte bine ca Peter Jackson vrea cea mai buna calitate posibila pentru filmul sau !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells