The Fantastic Four, senzaţia verii 2015?

de Ştefan Dobroiu în 16 Iul 2015
Filmul cu supereroi se lansează în cinematografe pe 7 august

Mai sunt trei săptămâni până când ne vom reîntâlni cu Femeia invizibilă, Lucrul, Domnul Fantastic şi Torţa Umană, în noi interpretări şi în regia lui Josh Trank, cel care devenea celebru la doar 27 de ani, după apariţia apreciatului său debut, Chronicle. Un nou trailer al lui The Fantastic Four a fost lansat zilele trecute şi nu putem spune decât că arată îmbucurător şi că premiera lui august ar putea fi una dintre cele mai plăcute surprize cinematografice ale verii, mai ales pentru fanii filmelor cu supereroi. Iată mai jos câteva argumente.

Regizorul
Am pomenit deja de regizorul Josh Trank şi de modul cum, la nici 30 de ani şi cu un buget derizoriu, a reuşit să realizeze un film care a impresionat fanii genului SF. Să nu uităm că Trank este cel mai tânăr regizor din istorie al cărui lungmetraj de debut s-a clasat pe locul întâi în box office-ul american (îi urmează Steven Spielberg, care lansa Jaws la 28 de ani, şi James Cameron, care lansa The Terminator la 30 de ani).

Nu putea fi găsit un regizor mai potrivit pentru readucerea în atenţie a celor 4 fantastici, pentru că premiera lui august explorează subiecte similare lui Chronicle: cum reacţionezi când în urma unui incident imposibil de prevăzut obţii puteri supraumane?

Actorii
Un alt atu al producţiei este distribuţia: patru dintre cei mai promiţători actori ai momentului îi interpretează pe cei patru supereroi deja menţionaţi. Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara şi Jamie Bell au dovedit în repetate rânduri că pot face slalom printre genurile destinate publicului larg, dar şi filmele sau serialele care au uimit criticii şi/sau au primit nominalizări la Oscar.

Este de ajuns să menţionăm Fruitvale Station, Whiplash, House of Cards sau Snowpiercer pentru arăta că cei patru actori cu vârste între 28 şi 32 de ani au suficientă experienţă în actorie pentru a aduce sensibilitate şi profunzime personajelor lor.

Antagonistul
Victor von Doom a urcat pe locul trei în topul IGN al celor mai tari villain-i din istoria benzilor desenate. Inamic de seamă al Fantastic 4, von Doom va fi interpretat cu ajutorul tehnologiei motion capture de Toby Kebbell, actorul cunoscut şi pentru interpretarea similară a lui Koba, cimpanzeul bonobo cu importanţă extraordinară în Dawn of the Planet of the Apes. Fiu al unei ţigănci specialiste în arta vrăjitoriei, von Doom se va transforma în aceleaşi condiţii ca Cei 4 fantastici, doar că râca sa împotriva lumii îi va rezerva o traiectorie diferită de cea a eroilor. Încă o asemănare cu Chronicle.

Efectele speciale şi muzica
Philip Glass s-a ocupat de coloana sonoră a filmului, în timp ce Weta Digital, cel mai important nume din industria efectelor speciale a răspuns de multitudinea de cadre modificate pe calculator din film. Puterile diferite ale personajelor şi aspectul, dar mai ales experienţele lor fac The Fantastic Four unul dintre cele mai complexe premiere din punctul de vedere ale efectelor speciale din 2015. Noi de-abia aşteptăm să îl vedem la cinema pe un ecran cât mai mare.

Exploreaza subiecte similare:

Josh Trank, The Fantastic Four, Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 16 iulie 2015 11:36
Senzatia verii? In niciun caz. Desi trailerele au fost decente, sau chiar bune, comentariile legate de ele sunt toate rele. Oamenii pur si simplu urasc echipa asta de super eroi, probabil mai ales din cauza primelor 2 filme care sunt ingrozitoare. Nu o sa fie obiectivi, o sa se uite la film asteptandu-se sa nu le placa...
AlineziaBumfi pe 16 iulie 2015 13:47
Fantastic Four nu prea are sanse sa fie senzatia verii... pare un Terminator Genisys reloaded. Toate trailer-ele au fost oribile (expozitiunea si intriga mi se par prea lungi), scene de actiune aproape inexistente (2-3 cadre cu efecte speciale in care The Thing rastoarna un tanc, The Human Torch trece printr-o roca si se crapa pamantul nu inseamna actiune)... Si in plus, rezultatele la box-office nu vor fi in niciun caz spectaculoase din cauza ca majoritatea se asteapta la o prostie de film.
Han_Solo pe 16 iulie 2015 14:02
Sunt total de acord. Cred ca va fi unul dintre cele mai bune filme cu super eroi. Probabil nu va face furoru la box office datorita tonului foarte "dark" al filmului insa este cea ce as vrea sa vad. Mi-a placut foarte mult Chronicle si astept sa vad daca va venii cu ceva nou acest tanar regizor.
catajedi pe 16 iulie 2015 14:17
Nu prea cred ca va fi senzatia verii. Senzatia verii este de fapt Jurassic World care foarte curand va urca pe locul 3 in topul incasarilor din toate timpurile, apoi Avengers Age of Ultron si putin mai tras de par (cu lansare in aprilie) Furious 7. Acestea sunt senzatiile verii. Foarte probabil Ant-Man va fi mai bun. Si principal urasc faptul ca au schimbat rasa lui Johnny Storm din caucazian blond cu ochi albastri ca si sora lui (de sange nu adoptata) in African-American (ca sa fiu politically correct cum spun americanii). Nu am nimic cu Michael B. Jordan. Este un actor bun si cu multa carisma. Dar in niciun caz nu trebuiau sa faca schimbari atat de mari, adica o istorie de peste 50 ani de benzi desenate schimbate dintr-un capriciu. Desigur, unii ar spune ca si in Man of Steel l-au facut pe Perry White negru, dar acolo este vorba de un personaj secundar, nu principal. Oricum nu sunt sigur nici ca va avea incasari mai mari decat primele doua filme Fantastic Four din 2005 si 2007, mai ales ca au renuntat la conversia in 3D din cauza refilmarilor. Asa mai pierd niste bani, caci biletul la proiectiile in 3D este mai mare decat la cele in 2D cu pana la 50%.
spartacus pe 16 iulie 2015 16:42
Hai, bre, fiti seriosi si nu mai bagati titluri din astea aiurea! Va faceti de ras si nu e cazul, pe bune, mai ales cand va adresati si unora care chiar vad filme si sunt la curent...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells