The Divide - Preţul verdictului, diseară, la AMC

de Cinemagia în 6 Nov 2014
În această seară, la AMC, are loc premiera serialului The Divide, de la ora 23:00

Pe  30 octombrie s-a lansat, în peisajul televiziunilor din România, postul american AMC, în grila unor provideri ca UPC, Focusat, Akta etc. Pe lângă popularul Breaking Bad, unul dintre serialele ce vor fi difuzate este The Divide - Preţul verdictului. Serialul de avocatură are premiera seara aceasta, 6 noiembrie, de la ora 23.

Serialul de opt episoade este scris de Richard LaGravenese, scriitor nominalizat la Oscar şi Emmy (Behind the Candelabra, The Fisher King, Water for Elephants, The Ref, The Bridges of Madison County) împreună cu Tony Goldwyn (Scandal, Conviction, Justified, Damages, Dexter, A Walk On The Moon), care a regizat primul episod. Creat de LaGravense şi Goldwyn, serialul este produs de studiourile AMC.

"Captivant, ambiţios, şi debordând de o distribuţie excelentă, drama îşi rezervă timpul de a explora nuanţele şi efectele unei singure crime, în loc de a cădea într-un tipar al procedurilor" (The Hollywood Reporter)...

The Divide este o dramă plină de suspans ce dă de gândit şi explorează costul personal al moralităţii, ambiţiei, eticii, politicii şi rasei în sistemul judiciar de astăzi, prin ochii Christinei Rosa, jucată de Marin Ireland (Homeland, Boss, Side Effects), o asistentă socială pasioantă de la The Innocence Initiative şi Adam Page, jucat de Damon Gupton (The Newsroom, Prime Suspect), un procuror la fel de pasionat și personalitate politică în devenire. LaGravenese şi Goldwyn sunt şi producătorii executivi împreună cu John Tinker, câştigător al unui premiu Emmy (The Practice, Chicago Hope), pe post de showrunner şi producătorul executiv adjunct, Andrew Sugarman (Shopgirl, Conviction).

În urmă cu doisprezece ani, familia Butler a fost atacată în casa lor din Philadelphia şi toţi, mai puţin fiica cea mică, au fost asasinaţi cu cruzime. Decesele fără sens ale acestei familii prospere de afro-americani, aparent comise de doi bărbaţi albi, muncitori în construcţii, Terry Kucik (Joe Anderson) şi Jared Bankowski (Chris Bauer), ameninţă să stârnească o furtună rasială în Oraşul Dragostei Frăţeşti (The City Of Brotherly Love). Adam Page (Gupton) însuşi fiind un prosper afro-american  şi procurorul oraşului, precum şi o personalitate politică în devenire, şi-a creat o reputaţie prin condamnările celor doi bărbaţi, ducând la pedeapsa capitală pentru Bankowski. Acum, Christine Rosa (Ireland), o asistentă socială de la The Innocence Initiative, crede că Bankowski a fost acuzat pe nedrept pentru crimele odioase şi se luptă să împiedice execuţia iminentă, în timp ce lucrează fără oboseală să obţină graţierea lui Kucik.

"The Divide este încă un serial ce speră să ne reamintească de faptul că uneori cei vinovaţi scapă basma curată, în timp ce oamenii nevinovaţi ajung în spatele gratiilor, iar mizele sunt chiar mai mari în erorile judiciare atunci când în joc intră pedeapsa cu moartea"... (The Boston Globe)

În căutarea adevărului, Christine descoperă probe ce o pun în conflict cu Adam, care ar face orice pentru a împiedica verdictul şi a-şi păstra reputaţia intactă. Acţiunile sale frânează mariajul cu Billie, jucată de Nia Long (The Best Man Holiday, House of Lies), o avocată de corporaţie aflată la o răscruce în viaţa personală şi profesională. Confruntându-se cu problema vinovăţiei sau nevinovăţiei unui singur om şi motivaţi de propriile istorii personale, fiecare luptă între bine şi rău - conform propriei lor diviziuni - în căutarea dreptăţii.

Iată ce scriu despre serial principalele publicaţii americane:

The New York Times

"The Divide nu este un serial detaşant sau distractiv: Este un thriller inteligent, intens inspirat de Innocence Project, o organizatie non-profit care utilizează testarea ADN în lupta pentru schimbarea condamnărilor nedrepte - inclusiv multe din cazurile de pedeapsă cu moartea. Iar în ziua de azi sunt o mulţime de cazuri de deţinuţi care sunt eliberaţi după zeci de ani de închisoare pentru crime pe care nu le-au comis".

Los Angeles Times

"Este noul Mad Men? Nu. Dar ştiţi ceva? Acea creatura mitică nu există. The Divide este o dramă intensă şi bine gândită, ce promite personaje complexe şi cel puţin un rol jucat excepţional".

Exploreaza subiecte similare:

The Divide, Behind the Candelabra, The Fisher King, Water for Elephants, The Ref, The Bridges of Madison County, Richard LaGravenese, Tony Goldwyn, scandal, Conviction, Justified, Damages, Dexter, A Walk On The Moon, Homeland, Boss, Side Effects, Marin Ireland, Damon Gupton, The Newsroom, Prime Suspect, John Tinker, The Practice, Chicago Hope, Shopgirl, Nia Long, The Best Man Holiday, House of Lies

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells