The Dark Knight Rises, record de încasări, în ciuda tragediei de la debut

de Cristina Grigore în 24 Iul 2012
The Dark Knight Rises, record de încasări, în ciuda tragediei de la debut

Cifrele oficiale au fost date publicităţii, dezvăluind suma cu care ultimul film din seria Batman a lui Christopher Nolan a fost lansat în cinematografele nord-americane. În ciuda evenimentului ce a umbrit publicului şi realizatorilor bucuria debutului – masacrul petrecut vineri la un cinematograf din Colorado la una din proiecţiile filmului – The Dark Knight Rises a atins 160,9 milioane de dolari încasări, anunţă BoxOfficeMojo.com.

Pelicula intră astfel în topul celor mai bune debuturi, după două filme 3D, The Avengers (207 milioane de dolari) şi Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (169 de milioane) şi doboară recordul pentru cea mai bună lansare 2D din toate timpurile.

Restul clasamentului s-a conturat destul de bine pentru prima jumătate, în care fiecare titlu a coborât un loc, menţinându-şi însă, încasările consistente. Ice Age: Continental Drift, coboară aşadar, pe doi, cu 20,4 milioane de dolari încasări, urmat de The Amazing Spider-Man (10.8 milioane), Ted (10 milioane) şi Brave (6 milioane).

Locurile 6-10 sunt ocupate de Magic Mike (4,2 milioane de dolari), Savages (3,3 milioane), Tyler Perry’s Madea’s Witness Protection (2,2 milioane), Moonrise Kingdom (1,8 milioane) şi To Rome with Love (1,4 milioane).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
body3DevinA pe 24 iulie 2012 10:30
Daca nu s-ar fi intamplat acel incident neplacut si daca era 3D, era cu mult peste The Avengers, dar The Dark Knight Rises nu are nevoie de 3D :).
Crist11 pe 24 iulie 2012 14:03
Sper să facă miliardul :)
zeno.marin pe 24 iulie 2012 14:47
"Record de încasări, în ciuda tragediei de la debut". Wrong, don't you get it??!?!?! TOCMAI din cauza (sau daca vreti "multumita") acestei tragedii!...
Bayard pe 24 iulie 2012 17:59
Esti nebun daca tu crezi ca s-a dus cineva la film pt ca au fost copiii aia impuscati!!!
TheJesus pe 24 iulie 2012 20:16
Marian,Stefan,The Dark Knight Rises nu avea nevoie de o astfel de publicitate,e o tragedie si nu a influentat premiera intr-un mod pozitiv,poti vedea prin ratingul filmului de pe imdb ca este 9.2,filmul isi merita incasarile si erau mult mai mari daca nu era acea tragedie comisa de un fanatic,incredibil ce parere ai tu despre lume :) ''insetata de violenta'',adica asta inseamna ca lumea e fericita ca au murit acei oameni si vor sa mai vada altii murind, asta a fost concluzia ce o poti trage de la comentariul tau.
raulk pe 24 iulie 2012 15:41
daca era 3d spargea toate recordurile
0ctavian pe 25 iulie 2012 10:09
mai copile....vezi de treaba... filmul nu se rezuma la efecte vizuale. cele mai bune filme facute vreodata... nu sunt filme care au mizat pe efecte vizuale. Nolan inca de la inceput a refuzat sa se axeze strict pe efecte si a mizat pe o poveste reusita. Dar de.... generatia de mall nu prea poate sa inteleaga
zeno.marin pe 24 iulie 2012 21:45
Easy easy easy!

Hai sa lamurim putin trebusoarele, ca vad ca devenim violenti intre noi - aviz Bayard - watch your language! Probabil ca sunt nebun, dar asta nu are nici legatura cu textul si nici cu calificarea sa in materie psihiatrica sau neurologica (ca tot veni vorba de asasin)... Ca sa iti raspund Bayard, nu de aia s-au dus, evident. E un mecanism putin mai complicat.

Intrebare: este careva care poate sa jure da n-a cascat gura la "fiarele contorsionate", cioburile (sau eventual restul de creieri) de pe asfalt ramse in urma uni accident?... Daca vreunul jura asta... asa o fi. Il cred, ca sa juri stramb e cam pacat. Dar macar tot ati vazut o gloata adunata in jur, mult dupa ce salvarea si tractarile au plecat. Corect?...

Asociat cu abundenta de publicitate plus desigur succesul evident al seriei, apare si acest multiplicator morbid - crima asta in masa, comisa de un descreierat. Si DA, raman la parerea ca evenimentul nu a avut darul da indeparteze spectatorii, ci doar sa creasca vanzarile prin publicitatea aditionala.

Skarin pe 25 iulie 2012 00:34
Evenimentele din colorado nu au avut, in niciun caz, un efect pozitiv asupra incasarilor din weekendul de debut. Poate pe termen lung vor avea. Dar 160 de milioane e un debut doar "decent" pentru franciza (prognozele erau situate undeva la 200 de mil). Americanii sunt puternic influentati negativ de asemenea evenimente deci nu-i vad dand buzna in salile de cinema pentru faptul ca un nenormal a decis sa omoare niste oameni.
Skynet.Zbenga pe 25 iulie 2012 01:13
TDKR se incadreaza in grafic si in asteptari, inclusiv ale mele. Frumusica suma de la debut
alex_il_fenomeno pe 9 august 2012 21:16
era un film asteptat , astfel ca unde e surpriza ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells