Țestoasa Roșie, o odă emoționantă adusă ciclului vieții

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2016
Cinemagia a inclus Țestoasa Roșie într-un top 10 al celor mai bune filme din acest an

La tortue rouge rulează în premieră în cinematografele noastre, fiind un film de animație care - în absența oricărei replici - reușește să fie filozofic și emoționant până la lacrimi, vorbind despre ciclul vieții.

Cu un fir narativ simplu, contemplativ, reușește să ne facă să reflectăm asupra unor teme fundamentale. L-am inclus într-un top 10 al celor mai bune filme din acest an.

Țestoasa Roșie/La tortue rouge urmărește firul momentelor marcante din viața unui om, din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală populată de țestoase, crabi și păsări. Naufragiatul vrea să se întoarcă acasă, cum a rămâne pe insula înseamnă a înfrunta pericole dar mai ales a înfrunta extrema solitudine. O întâlnire cu o țestoasă roșie misterioasă se va dovedi salutară.

Țestoasa Roșie este despre momente simple, pe care toți le cunoaștem, plasate într-un soi de atemporalitate - tocmai pentru că sunt adevăruri general umane. E o poveste despre viață, despre călătoria noastră pe Pământ, despre moarte, despre cum suntem urmați la rândul nostru de alte generații, despre ciclul vieții. Un film care vă va mișca.

Dincolo de poveste, textura granuloasă a imaginii, cu aspectul ei artizanal, singularizează filmul. Mi-au plăcut cum au fost desenați norii și valurile învolburate de tsunami. Gesturile personajelor și modul în care se mișcă sunt realiste. Stilul este epurat dar senzația de real e extrem de pregnantă.

În absența dialogurilor, sunetele și muzica sunt cele care dau ritm narațiunii. Tonalitățile acvatice și în același timp lemnoase, foșnetul frunzelor, zgomotul valurilor, linia melodică simplă au făcut mai mult dedcât 1000 de cuvinte.

Exploreaza subiecte similare:

La tortue rouge

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells