Terry Gilliam poate reîncepe lucrul la adaptarea lui Don Quixote, după 17 ani de amânări

de Cristina Grigore în 5 Apr 2016
Filmările vor începe în luna septembrie

Regizorul Terry Gilliam (Brazil, Twelve Monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas) şi-a înscris în programul de lucru, acum 17 ani, un proiect pe care şi-a dorit foarte mult să îl realizeze, însă a fost nevoit să îl abandoneze datorită mai multor obstacole. Potrivit TheHollywoodReporter.com, acesta a primit recent undă verde, graţie finanţării oferite de producătorul lui Cosmopolis, Paulo Branco, astfel că, sub titlul The Man Who Kill Don Quixote, va începe filmările în luna septembrie.

Adaptarea romanului lui Cervantes ar fi trebuit să îi aibă pe Jean Rochefort şi Johnny Depp în rolurile principale. Acestea vor reveni acum lui John Hurt şi Jack O ‘Connell. Scenariul a fost şi el modificat, astfel că, în locul unui realizator de reclame ce călătoreşte în timp şi îl întâlnește, în secolul XVII, pe Don Quixote, vom vedea un regizor într-un decor modern. Pelicula va aborda un ton meditativ, în care Gilliam va face referire la propriul eşec de a aduce filmul pe marele ecran. „Va fi vorba mai mult despre cum pot filmele să afecteze oamenii”, declara Gilliam în 2014.

Nenorocirile care au lovit producţia de-a lungul timpului au fost descrise într-un apreciat documentar apărut în 2002, Lost in La Mancha – despre zgomotul constant de motor de avion de pe platourile de filmare, inundaţiile, boala lui Rochefort, ce a sistat filmările, apoi probleme cu firma de asigurări, de la care drepturile pentru folosirea scenariului au revenit la Gilliam abia în 2008.

Exploreaza subiecte similare:

Terry Gilliam, The Man Who Killed Don Quixote, Lost in La Mancha

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells