Tehnologii pe care le vom vedea în 2017

de Gloria Sauciuc în 30 Dec 2016
Realitatea augmentată va fi tehnologia cu cel mai mare impact asupra vieţii de zi cu zi

Precum Forţa din Star Wars, diverse noi tehnologii îşi vor face apariţia şi vor influenţa viaţa cotidiană în 2017. Ceea ce putem anticipa este că, unele dintre ele ne vor lovi ca un cutremur. Altele, în schimb, vor apărea într-un mod discret şi ne vor influenţa în manieră subtilă, scrie Mashable.com

Iată câteva dintre aceste tehnologii, ce fac filmele SF de anticipație să „pălească”.

Realitatea virtuală (VR)

Anii trecuţi am văzut o creştere semnificativă în acest domeniu, deşi nu a fost dublată de o transformare corespunzătoare a societăţii. Realitatea virtuală va rămâne cea mai importantă dintre tehnologiile aflate în dezvoltare în anul care vine, iar 2017 va marca trecerea acesteia de la statutul de curiozitate la cel de instrument eficient pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi. Deşi s-ar putea să vedem mai puţine device-uri noi, s-ar putea să vedem o mai bună integrare a celor existente.

2017 va fi anul în care reţelele sociale vor ajunge în realitatea virtuală. Facebook a făcut câteva promisiuni şi câteva demonstraţii uluitoare în 2016 în timpul conferinţei anuale a developperilor. Pentru posesorii de terminale pentru realitatea virtuală, Facebook le pregăteşte o surpriză în anul care vine. De asemenea, putem să ne aşteptăm la o explozie de content pentru terminalele de realitate virtuală (jocuri, filme, spectacole TV şi concerte) şi, chiar mai bine, artă în spaţiul Virtual Reality.

Realitatea augmentată

La ora actuală, roboţii pot lua notiţe şi pot juca Go. Şi dacă 2016 a fost anul în care ne-am obişnuit cu maşini care învaţă, iar consumatorii au făcut cunoştinţă cu asistenţii de voce. Chiar mai multe sisteme de inteligenţă artificială vor apărea în 2017. Microsoft probabil va introduce un sistem similar cu Cortana (ghid virtual - n.red.)  şi probabil Apple va găsi o aplicaţie casnică pentru Siri. Totuşi, realitatea augmentată va fi tehnologia cu cel mai mare impact asupra vieţii de zi cu zi. Iar software-ul va fi din ce în ce mai vizibil.

Tehnologii pentru îmbunătăţirea fizicului uman

Chiar dacă există roboţi umanoizi şi care replică animalele, precum Pepper, Asimo, Boston Robotics menagerie, nici unii dintre ei nu vor ajunge curând în casele noastre. În schimb, anul 2017 va vedea inovaţii în sistemele robotice - exoschelete şi unele dintre cele mai inovatoare proteze robotice de până acum. Aceste exoschelete vor ajuta pacienţii cu probleme locomotorii să meargă din nou, pe alţii să poată rămâne în picioare mult timp sau să ridice greutăţi mari. Iron Man, venim spre tine!

Securitatea datelor şi biometrica

Anul 2017 poate fi anul sistemelor de securitate biometrice. Degetele, feţele, ochii, ritmul cardiac vor putea să ne asigure securitatea datelor şi să ne protejeze fondurile şi viaţa privată. S-ar putea ca până în 2018 standardul utilizării unei părţi a corpului ca şi cheie biometrică s-ar putea să devină o regulă normală.

Următoarea generaţie de vehicule

Maşinile care se conduc singure ar putea deveni o realitate zilnică. S-ar putea ca în 2017 să putem vedea mai multe tipuri de vehicule - ca minivan-uri sau autobuze, dar şi derogări legale care să le favorizeze. În altă zonă a transporturilor, s-ar putea ca visul lui Elon Musk să devină realitate atunci când Hyperloop One va inaugura transportul de mare viteză.

Aplicaţii streaming şi înregistrare în timp real

Cu atâtea aplicaţii pentru înregistrare dezvoltate, anul 2017 va oferi un boom. Ochelarii Snapchat Spectacles sunt îndrăgiţi, dar nu trimit oare imaginile înregistrate? Este de aşteptat ca mediile sociale şi companiile de produse electronice de consum să introducă pe piaţă produse care pot fi purtate fără frica de a fi capabile de a transmite date personale.

Haine inteligente

Ceasurile inteligente îşi vor continua dezvoltatea anul viitor, şi anul va aduce tehnologii care pot fi purtate. Haine, pardesiuri, pantofi, şosete, lenjerie de corp şi altele vor avea adăugiri de tehnologie înaltă, în special cu ajutorul proiectului Google Project Jacquard şi a altor textile inteligente care vor ajunge din laborator pe rafturile magazinelor.

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells