Teatru acrobatic la Grand Cinema Digiplex

12 Ian 2012
Teatru acrobatic la Grand Cinema Digiplex

"Omul Pescarus sau Drumul spre Frumos" este primul spectacol de teatru – acrobatic fabricat in Romania. Montat de catre regizoarea Chris Simion la Grand Cinema Digiplex, spectacolul ii aduce in scena pe acrobatii trupei Xtreme - Doru Mois, Casian Badescu, Alina Gheorghe, Madalina Croitoru, Alina Ulmeanu - precum si, cu vocea, pe actorii Marius Manole, Vitalie Bichir, Carla-Maria Teaha, Gabriela Iacob, Dragos Olaru si Cristi Iacob.

Spectacolul este o fabulă a zborului si a desăvârsirii umane. Experiment 100% de la sol până la 15 metri în aer, show-ul este de o sensibilitate uimitoare transmisă prin dans, text, video-proiectie, acrobatie, sunet, virtuozitate, fortă.  Este Povestea a cinci tineri care se intalnesc, se uita la TV si se fixeaza pe un documentar cu pescarusi. Acest fapt ii determina sa isi imagineze ca ei insisi se transforma in pasari. Unul dintre ei isi doreste mai mult decat zborul limitat al celorlati. Stolul il reneaga, il proscrie. Jonathan Livingston nu renunta la zbor si reuseste sa isi depaseasca limitele. Astfel, reuseste sa intalneasca un alt stol de pescarusi, mai intelepti, care zboara la altitudini mult mai inalte, care il adopta si care au ca scop sa traiasca bunatatea si dragostea.

Realizata după celebra nuvelă PESCARUSUL JONATHAN LIVINGSTON de Richard Bach, versiunea scenica prezinta momentele cheie ale celei mai citite parabole moderne dupa Micul Print, printr-o simbioza impresionanta a teatrului cu acrobatii spectaculoase si miscari ce par imposibile. Omul Pescarus este un spectacol pentru toate vârstele, care provoacă emotie si curaj si care îti propune să te descoperi altfel decît te vezi în fiecare zi, care îti reaminteste să zbori, să fii liber...viata nu are nicio valoare inchisa intre limite.

“Cand vorbesti despre performanta este ridicol sa convingi cu argumente teoretice. Este suficient sa inveti spectatorii sa vada singuri de ce nu e doar un spectacol de teatru si acrobatie si ca se poate face si in Romania un spectacol de inspiratie Cirque du Soleil. Este o experienta care-ti curata sufletul, e o poveste care te invata cum sa inlaturi ce e urat si meschin in tine si sa redescoperi ce e frumos si adevarat.” Chris SIMION

Compania de Teatru D’ AYA a fost infiintata de scriitoarea si regizoarea Chris Simion (Presedinte) si celebrul scriitor francez Pascal Bruckner (Presedinte Onorific). Anul acesta Compania de Teatru “D’AYA” a implinit 12 ani de activitate: 22 de productii de teatru, premii internationale si nationale, participari in festivaluri de profil de prestigiu, o munca sustinuta in mod profesionist cu rezultate foarte clare. Chris Simion este binecunoscuta publicului din Romania atat prin spectacolele de succes pe care le-a regizat (“Oscar si Tanti Roz”, “Dragostea dureaza 3 ani” (550 reprezentatii), „Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, “Si caii se impusca, nu-i asa?”, “Scaunele”, “Hell”, “Te iubesc! Te iubesc?” si multe altele) cat si pentru cele 8 carti publicate.

Membrii trupei de acrobati Xtreme au atins excelenta in sport, dar au vrut mai mult, asa ca s-au indreptat spre acrobatie. La sol, in aer - pe esarfe, chingi, hamuri si cercuri - sau chiar pe fatadele cladirilor, Xtreme se lupta cu gravitatia, demonstrand ca limitarile corporale sunt niste simple conventii. Xtreme pledeaza impotriva conventiilor si cu acest spectacol, in care acrobatia este ridicata la rang de arta, iar corpurile umane vorbesc. Coregrafia este semnata de liderul trupei Xtreme, Doru Mois.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 15 ianuarie 2012 11:01
cred ca vor fi niste momente magice ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells