Tărâmul visurilor, din 12 aprilie pe ecrane

22 Mar 2013
Filmul de patru ori nominalizat la Oscar, adus şi în România

"Universul este compus din mici bucăţi care se potrivesc perfect. Dacă se strică un element, totul se destramă”. Tărâmul visurilor/Beasts of the Southern Wild ne arată că lumea e ca un puzzle, format din oameni, vietăţi, fapte şi acţiuni ce trebuie să se coordoneze în armonie. Este o poveste impresionantă despre supravieţuire, curaj şi legăturile strânse între membrii unei comunităţi izolate de lumea civilizată. Incursiunea în Tărâmul visurilor, în regia lui Benh Zeitlin, va fi posibilă începând cu 12 aprilie, în cinematografele din Bucureşti şi Cluj.

Eroina filmului, Hushpuppy, este interpretată de Quvenzhané Wallis, cea mai tânără actriţă nominalizată la Oscar pentru rol principal. Este eroina perfectă pentru un film tulburător, “autentic, poetic şi misterios”, după cum spun cei de la The Guardian.

Bathtub/Cada, locul de acţiune al filmului, este o lume imaginară inspirată de zona Louisianei, în care o veţi cunoaşte pe Hushpuppy, o fetiţă feroce de 6 ani care locuieşte cu tatăl său, Wink. Cei doi luptă pentru supravieţuire într-un loc uitat de lume, care reprezintă întregul lor univers. Tărâmul visurilor un film miracol, magic şi emoţionant, care îmbină ferocitatea, sălbaticul şi sărăcia cu candoarea şi dragostea pentru natură şi oameni.

Filmul prezintă relaţia dintre tată şi fiică într-o lume în care "doar cei puternici" rezistă, în care iubirea pentru comunitate este mai puternică decât apele şi furtunile care mătură tot ce le stă în cale. Cutezătoare, Hushpuppy îşi apară dreptul de a-şi povesti istoria, atunci când delta este acoperită de ape şi comunitatea refuză să-şi părăsească îndrăgitul cămin.

Filmul s-a bucurat de recunoaştere la nivel internaţional prin obţinerea premiului FIPRESCI la Cannes sau premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu adaptat. Regizorul Benh Zeitlin se află la debutul său cinematografic la doar 30 de ani, fiind recompensat la Cannes cu distincţia Camera d'Or, iar la Oscar cu o nominalizare în categoria cel mai bun regizor alături de nume mari ca Steven Spielberg, Ang Lee sau Michael Haneke.

Exploreaza subiecte similare:

Quvenzhané Wallis, Benh Zeitlin, Beasts of the Southern Wild

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 22 martie 2013 18:36
Cam tarziu apare la noi .
Jubilee pe 22 martie 2013 22:10
de-abia astept sa-l vad
alex_il_fenomeno pe 4 aprilie 2013 12:07
Cred ca e primul film care mai intai a rulat la TV, apoi la cinema.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells