Supereroi aşteptaţi pe ecrane

de Ştefan Dobroiu în 2 Aug 2014
Ce noi personaje extraordinare vor oferi următorii ani de cinema?

Gardienii galaxiei se pregătesc să cucerească spaţiul în premiera de vinerea viitoare, lărgind universul Marvel familiar până acum. Marvel şi DC Comics, companiile cu cele mai importante portofolii de supereroi, au anunţat planul de a lansa câte două filme pe an până la sfârşitul deceniu, aducând în atenţie noi personaje. Iată-le pe cele cu şanse imense să îşi facă apariţia pe marele ecran în următorii ani.

Doctor Strange
Multe ştiri s-au auzit în ultima vreme despre Doctor Strange, unul din supereroii Marvel care ar împinge şi mai departe graniţa "realismului" din primele filme. Scott Derrickson a fost ales să regizeze premiera din iulie 2016, iar Joaquin Phoenix se află acum în negocieri pentru interpretarea rolului titular. Stephen Strange, un neurochirurg renumit, îşi pierde îndemânarea şi cariera în urma unui accident. Eroul intră pe o pantă descendentă, făcând, din cauza uimitoarei sale aroganţe, alegeri nefericite, dar viaţa i se schimă complet când este contactat de un misterios vrăjitor din munţii Himalaya. Doctorul va începe o călătorie în stare să-i deschidă în faţă un viitor la care nu s-ar fi aşteptat niciodată.

Shazam!
Conform unei liste de premiere Warner Bros. publicate de Deadline.com, un film cu Shazam! ar trebui să îşi facă apariţia pe ecrane în iulie 2016. Dwayne Johnson a sugerat, în timpul promovării lui Hercules, că ar fi în cărţi pentru interpretarea supereroului cunoscut anterior drept Captain Marvel, cu puteri egale cu cele ale lui Superman. Tânărul Billy Batson nu trebuie decât să pronunţe cuvântul Shazam! pentru a obţine abilităţile celor şase regi, zei, semizei, eroi şi titani ale căror iniţiale formează interjecţia: Solomon (cunoaştere), Hecule (rezistenţă), Atlas (forţă), Zeus (fulgerul), Ahile (curaj) şi Mercur/Hermes (viteză). Aproape invincibil, supereroul ar putea avea parte de provocări interesante pentru marele ecran.

Howard the Duck
Tehnic, nu este un supererou, dar a avut parte de un itinerariu de succes în universul Marvel, colaborând cu mai mulţi supereroi. Deocamdată nu spunem de ce am inclus răţoiul antropomorf în acest material, chiar dacă suntem aproape siguri că o aventură a sa îşi va face loc în curând pe marele ecran, cel mai probabil în componenţa unei echipe mai numeroase şi nu solo. După ce au explorat genuri precum fantasy, thrillerul cu spioni, iar cu Guardians of the Galaxy ceea ce se cheamă space opera, Marvel are toate şansele să folosească inspirat şi inteligent valenţele parodice ale răţoiului care intră într-o mulţime de încurcături din simplul fapt că este un răţoi extraterestru, gata să şocheze pe toată lumea cu fizicul şi reacţiile sale.

Black Panther
În 2016 se împlinesc 50 de ani de la apariţia pe pagina de hârtie a primului supererou de culoare din istoria mainstream a benzilor desenate. Discuţii despre o cooptare a sa în universul cinematografic Marvel se poartă de ani de zile, iar studioul pare să pregătească terenul cu alte personaje de culoare importante precum Nick Fury şi Falcon. Preşedintele Marvel Kevin Feige a declarat în luna octombrie că un film cu Black Panther este în dezvoltare. Sunt şanse să-l vedem în The Avengers: Age of Ultron, pentru că supereroul are o scurtă apariţie în benzile desenate aflate la baza acestui aşteptat film din 2015.

Flash
Unul dintre cei mai populari supereroi DC Comics, The Flash a fost atât de des menţionat în zvonuri cu privire la o eventuală apariţie a sa pe marele ecran, încât studiourile Warner cu siguranţă vor produce o aventură a sa. De fapt, un film The Flash este menţionat în programarea viitoarelor filme DC Comics, cu o eventuală premieră aşteptată în decembrie 2017. Nu se ştie în acest moment dacă supereroul va avea vreo legătură cu versiunea sa pentru micul ecran, versiune interpretată de tânărul actor Grant Gustin, dar sunt mari şanse ca la cinema să vedem o versiune matură a personajului.

Ce alt supererou DC Comics sau Marvel ai vrea să vezi într-un lungmetraj pe marele ecran?

Exploreaza subiecte similare:

Joaquin Phoenix, Guardians of the Galaxy, The Avengers: Age of Ultron, Grant Gustin

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 2 august 2014 18:06
ar fi bine sa apara cat mai multi......sunt o gramada de super eroi ce ar face un film bun....nu doar de la dc sau de la marvel......ci si de la vertigo, dark horse etc......
Bayard pe 2 august 2014 18:09
Howard the Duck , hahahaha :)), eu vreau de multa vreme sa vad The Flash. De restul chiar nu-mi pasa, iar de aia de la Marvel nu stiu absolut nimic.
radurex25 pe 3 august 2014 12:32
mai bine lobo the duck (de fapt, oricine din seria amalgam)
Fortzax pe 2 august 2014 22:07
The Flash e deja serial .. si pare promitator :D
ioanaionik pe 4 august 2014 12:18
wonder woman

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells