Super-echipe la cinema

de Ştefan Dobroiu în 29 Nov 2012
Super-echipe la cinema

În weekend se lansează la cinema Rise of the Guardians/Cinci eroi de legendă, în care cinci „personalități” ale folclorului american și nu numai luptă împotriva terorii. Ce mai încoace și încolo, Jack Îngheț, Zâna Măseluță, Moș Crăciun, Moș Ene și Iepurașul de Paște sunt eficienți în ciuda diferențelor ce-i despart, așa că ne-au dat ideea să cercetăm și alte echipe interesante aflate în prezent pe ecran sau așteptate în curând la cinema. Află mai multe despre ele în materialul de mai jos.

Oricât ne-ar plăcea eroii solitari (atenție, Jack Reacher. Un glonț la țintă, cu Tom Cruise în rolul titular, se lansează exact peste o lună), echipele sunt mai interesant din punctul de vedere al scenariului din simplul motiv că trebuie să construiești relații între personaje. Este și cazul lui Rise of the Guardians, dar și al unei alte premiere de vineri, și anume comedia Hasta la Vista. Poți citi AICI o cronică și chiar te invităm la cinema pentru a vedea că, chiar dacă te plângi că e dificil la serviciu și viața nu ți se pare prea roz, poți avea probleme mult mai mari. E de ajuns să-ți spunem că cei trei eroi ai filmului lui Geoffrey Enthoven sunt o echipă pe cinste și nu s-ar da în lături de la nimic pentru a-și atinge scopul, acela de a-și pierde virginitatea. Faptul că unul e orb, altul în scaunul cu rotile, iar al treilea de-a dreptul paralizat nu sunt decât un mic obstacol în marea lor aventură, din ploioasa Belgie în însorita Spanie, unde au auzit ei că ar exista un bordel specializat în satisfacerea nevoilor fizice ale celor cu dizabilități. Ce mai, o adevărată călătorie inițiatică!

Pe 14 decembrie vine pe ecrane cea mai tare echipă pe care o poți vedea în această iarnă. Ieri ne certam în redacție dacă există vreo șansă ca Hobbitul: O călătorie neașteptată să întreacă cei 128.000 de spectatori avuți de Saga Amurg: Zori de zi - Partea II în weekendul premierei. Nu prea sunt, din simplul motiv că primul The Hobbit este cu 45 de minute mai lung, ceea ce înseamnă că numărul de proiecții zilnice va fi sensibil mai mic decât pentru mega-hitul toamnei, ultima parte din saga Amurg. Asta nu ne împiedică să așteptăm cu nerăbdare să-i cunoaștem pe Bilbo, interpretat de Martin Freeman (dar și de Ian Holm), și pe cei 13 pitici alături de care va călători până în măruntaiele Muntelui Singuratic, aruncându-se în aventura vieții sale. Puține sunt echipele mai ofertante decât gașca lui Bilbo, iar primele reacții de după premiera din Noua Zeelandă ne fac să credem că blockbusterul lui Peter Jackson se situează la același nivel cu cele trei filme din trilogia Stăpânul inelelor, chiar dacă tonul este puțin mai lejer și amuzant decât în cazul aventurilor lui Frodo.

Te vom ține la curent cu primele reacții ale criticilor de film la lansarea lui The Hobbit 1. Deocamdată a apărut o singură cronică, iar aceasta este laudativă inclusiv la adresa proiecției cu 48 de cadre pe secundă: „după un minut sau două pentru adaptare, rezoluția mai mare îți ia ochii și ai senzația că redescoperi televiziunea HD”, scrie cronicarul New York Daily News, prezent la prima proiecție a filmului în Wellington, Noua Zeelandă. Acesta are cuvinte îngrijorătoare de spus numai despre personajul Radagast the Brown, un vrăjitor interpretat de Sylvester McCoy, care i s-a părut echivalentul din Pământul de Mijloc al mult-hulitului Jar Jar Binks din seria Războiul Stelelor. Dar, cine știe, în contextul mai comic al ecranizării după primul roman al lui J.R.R. Tolkien, poate că personajul nu deranjează.

Te poți pregăti și pentru Șapte psihopați și un câine, o nouă comedie neagră de la regizorul și scenaristul Martin McDonagh, cunoscut pentru excelentul său In Bruges. Premisa e atât de trăsnită, încât chiar va fi nevoie de o echipă pe cinste pentru a o scoate la capăt: în curtea din dos a Hollywood-ului, un actor șofer fură câini întreținându-se cu recompensa grasă plătită ulterior de stăpânii acestora. Problemele încep când fură câinele unui periculos mafiot local, iar din problemă nu va putea ieși decât cu ajutorul prietenilor săi Marty și Hans, și ei cu problemele lor. Sam Rockwell, Colin Farrell, Woody Harrelson, Tom Waits și Christopher Walken sunt starurile comediei așteptate pe 21 decembrie.

Pe 11 ianuarie te așteaptă Elita gangsterilor/Gangster Squad, o cronică a luptei poliției din Los Angeles împotriva mafioților din anii '40 și '50. Neștiuți de nimeni, o echipă de polițiști aleși pe sprânceană extermină mafioții, fără să se mai deranjeze să respecte procedurile legii. Ryan Gosling, Josh Brolin și Nick Nolte vor ajunge să lupte împotriva lui Sean Penn, adevărată eminență cenușie a ilegalităților acelor vremuri...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 29 noiembrie 2012 12:45
si eu deabia astept Hobbitul
Manusa pe 29 noiembrie 2012 13:02
Eu astept Hobbitul de cand am auzit ca se va face filmul :). Nu mai este mult pana in 14 decembrie, putin totusi, dar nu mai am rabdare ...
legolas05 pe 29 noiembrie 2012 14:05
nici eu nu mai am rabdare,zilele mi se par din ce in ce mai lungi
aavramescu23 pe 29 noiembrie 2012 13:53
Twilight nu are atatia fani cati are LOTR. Sigur si The hobbit va avea la fel de multi fani ca LOTR. E adevarat, in spatamana premierei nu prea vad ce sanse are sa bata ca spectatorii The hobbit. dar mai e avantasjul 3D-ului unde pretul e mai mare. Per total dupa cate saptamani vor rula in cinematografe Hobbit ar trebui sa depaseasca Twilight.
legolas05 pe 29 noiembrie 2012 14:05
sa speram ca va depasi Twilight
Nienor pe 30 noiembrie 2012 15:05
Cum sa nu depaseasca "Twilight" ? Garantat o va face.
Chelbos pe 29 noiembrie 2012 15:53
am sa merg sa vad the hobbit. am de ales dintre the man with the iron fist si the hobbit. cu siguranta al doilea. sper sa se ridice la nivelul asteptarilor.
alex_il_fenomeno pe 30 decembrie 2012 12:27
The Hobbit, clar va fi cel mai iubit!
Tyybi1 pe 2 mai 2016 21:27
Un articol foarte interesant!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells