Studiourile Warner Bros au aprobat un film despre începuturile lui Voldemort

de Cristina Grigore în 2 Iun 2017
Materialul video este opera fanilor seriei şi va putea fi văzut gratis pe YouTube

Un film realizat de fanii seriei Harry Potter despre începuturile lui Tom Riddle/Lord Voldemort a primit aprobarea pentru difuzare din partea Warner Bros. Realizatoarea, compania Tryangle Films, a fost contactată de studio în timpul campaniei de strângere de fonduri pe Kickstarter, după cum a declarat, pentru Polygon.com, preşedintele acesteia, Gianmaria Pezzato.

„Tot ce putem spune este că putem acum finaliza producţia, însă nu vom putea profita de pe urma lansării ei”, a mai spus acesta. Din cauza problemelor legale ivite, datorate faptului că Warner deţine drepturile de producţie, campania celor de la Tryangle a fost oprită în iulie 2016. După discuţia cu reprezentanţii studioului, aceasta a continuat. Filmul va fi, aşadar, disponibil gratis, pe YouTube.

Un caz similar a avut loc anul trecut, când Axanar Films a produs un film al fanilor Star Trek. După o lungă bătălie legală – ce implica folosirea costumelor, a limbajului şi imaginilor ce erau, potrivit studioului Paramount, protejate de legea copyright-ului – părţile au ajuns la un acord.

Filmele realizate de fani nu vor putea depăşi 15 minute (30, pentru digital) şi nu pot include clipuri din filmele oficiale Star Trek (ori din seriale). De asemenea, nu se pot folosi costume oficiale, numele Star Trek şi, mai ales, nu se poate obţine profit în urma difuzării lor.

 

Exploreaza subiecte similare:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Star Trek

Alte știri din cinema

Ben Stiller şi Dev Pattel, într-un film despre trupa de striptease masculin Chippendales

Producţia se anunţă exotică şi atractivă, dar şi şocantă şi violentă, descrierea atribuită fiind „Magic Mike întâlneşte Scarface”

Iată următorul proiect al echipei din spatele ultra popularului Game of Thrones

David Benioff și D.B. Weiss vor fi producătorii unei drame inspirate din Războiul Civil American

Toate aceste nopți albe, o experiență senzorială despre ce înseamnă să fii tânăr, din 28 iulie

„Intenția a fost să arăt cum se simte tinerețea în vremurile astea ciudate, în țara asta”, spune regizorul polonez Michal Marczak

Festivalul de Horror&Fantastic „Lună Plină”. Peste trei ore de scurtmetraje horror la Biertan

Are loc în perioada 10 – 13 august la Biertan, județul Sibiu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback