Studiourile Warner Bros au aprobat un film despre începuturile lui Voldemort

de Cristina Grigore în 2 Iun 2017
Materialul video este opera fanilor seriei şi va putea fi văzut gratis pe YouTube

Un film realizat de fanii seriei Harry Potter despre începuturile lui Tom Riddle/Lord Voldemort a primit aprobarea pentru difuzare din partea Warner Bros. Realizatoarea, compania Tryangle Films, a fost contactată de studio în timpul campaniei de strângere de fonduri pe Kickstarter, după cum a declarat, pentru Polygon.com, preşedintele acesteia, Gianmaria Pezzato.

„Tot ce putem spune este că putem acum finaliza producţia, însă nu vom putea profita de pe urma lansării ei”, a mai spus acesta. Din cauza problemelor legale ivite, datorate faptului că Warner deţine drepturile de producţie, campania celor de la Tryangle a fost oprită în iulie 2016. După discuţia cu reprezentanţii studioului, aceasta a continuat. Filmul va fi, aşadar, disponibil gratis, pe YouTube.

Un caz similar a avut loc anul trecut, când Axanar Films a produs un film al fanilor Star Trek. După o lungă bătălie legală – ce implica folosirea costumelor, a limbajului şi imaginilor ce erau, potrivit studioului Paramount, protejate de legea copyright-ului – părţile au ajuns la un acord.

Filmele realizate de fani nu vor putea depăşi 15 minute (30, pentru digital) şi nu pot include clipuri din filmele oficiale Star Trek (ori din seriale). De asemenea, nu se pot folosi costume oficiale, numele Star Trek şi, mai ales, nu se poate obţine profit în urma difuzării lor.

 

Exploreaza subiecte similare:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Star Trek

Alte știri din cinema

Margot Robbie, despre filmul cu Joker şi Harley Quinn: „Este o poveste de iubire complicată”

Pelicula va fi scrisă şi regizată de Glenn Ficarra şi John Requa (Robbie a lucrat cu ei la Focus şi Whiskey Tango Foxtrot)

Linda Hamilton va reveni în franciza Terminator, anunță James Cameron

Cineastul pare că s-a folosit de comentariile recente legate de mesajul feminist al Wonder Woman, când a dat-o ca exemplu pe Sarah Connor

Cele mai noi şi frumoase filme de animație pentru copii, în cadrul Anim’est 2017

Filmele din secțiunea Minimest vor fi proiectate în cele două weekenduri ale festivalului, de vineri până duminică, între 29 septembrie – 1 octombrie și 6 – 8 octombrie, la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie

Muzică de film de Rózsa Miklós şi proiecţia Spellbound, Ben-Hur, la Cinemateca Eforie

Pentru Ivanhoe a studiat melodiile trubadurilor, pentru Ben-Hur a cercetat copii ale unor instrumente antice, iar pentru El Cid a studiat tezaurul muzical maur

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback