Steven Spielberg prevede sfârşitul filmelor cu supereroi

de Cristina Grigore în 3 Sep 2015
„Se va întâmpla ce s-a întâmplat şi în cazul western-urilor”, este de părere cineastul

Aflate momentan pe o culme a succesului, blockbusterele cu supereroi nu vor avea viaţă prea lungă, a susţinut una din legendele Hollywood-ului, Steven Spielberg.

Cineastul a reiterat pentru Associated Press una din afirmaţiile anterioare, legate de abundenţa filmelor de buget mare, într-o industrie ce are nevoie de „autoreglare”, în care genurile se succed pentru a capta atenţia publicului.

„Încă cred lucrul acesta. Am asistat la moartea western-ului şi va veni o vreme când şi filmele cu supereroi îşi vor da obştescul sfârşit”, a spus cineastul.

„Asta nu înseamnă că nu vor mai exista perioade în care western-ul va reveni, la fel şi producţiile cu supereroi. Bineînțeles, acestea din urmă sunt acum câte se poate de în vogă şi de potente financiar. Tot ce vreau eu să spun este că există aceste cicluri în cultura populară, datorită cărora fiecare gen beneficiază de o anumită perioadă de succes. Va veni o vreme în care poveştile inspirate din legende vor fi întrecute de un alt gen cinematografic pe care un tânăr cineast acum se gândeşte să îl descopere pentru noi”, a mai arătat Spielberg.

Marile studiouri - Disney, 20th Century Fox, Warner Bros., Sony - au investit miliarde de dolari în francizele cu supereroi ce au la bază benzi desenate ale Marvel şi DC Comics. Orarul de lansări al filmelor cu supereroi se întinde în cazul adaptărilor DC ale Warner până în 2020 în vreme ce Universul Cinematic Marvel are lansări stabilite până în 2019 şi chiar după acest an. Spielberg, care are în palmares o serie de producţii de un succes zdrobitor la box office - Jaws, Jurassic Park, Indiana Jones - nu a încercat încă genul filmelor cu supereroi.

Exploreaza subiecte similare:

Steven Spielberg, Jaws, Jurassic Park

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 3 septembrie 2015 12:05
Sper doar sa nu bata campii.Ar fi excelent sa scapam de super-eroi
alex_bogdan93 pe 3 septembrie 2015 20:11
Da? Si ce o sa avem in locul lor? Orci , vrajitori si elfi? Ca de la LOTR incoace nu mai scapam de ei.... Oricum, e un singur gen care a supravietuit de-a lungul secolului XX pana in prezent si acelea sunt filmele cu extraterestrii.
cosmin742000 pe 4 septembrie 2015 16:35
Una e filmele dupa bd-uri , alta e filmele cu super-eroi?
spartacus pe 4 septembrie 2015 08:59
Aici o dă în bară Steven Spielberg rău de tot, mă cam miră comentariul ăsta al lui, dar sigur are o miză pt că el nu vorbește în doi peri de regulă. Lumea întotdeauna a vrut să vadă filme cu super eroi, ăsta nu e un simplu moft, să fim serioși.
bogyvaly pe 7 septembrie 2015 11:00
Probabil ca acest gen de filme in timp isi va mai pierde din consistenta. Dar nu prea curand.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells