« Înapoi la pagina festivalului

Staruri pe covorul roşu

de Ştefan Dobroiu in 29 Aug 2012
Staruri pe covorul roşu

Ca orice mare festival, şi cel de la Veneţia depinde de staruri pentru a fi popularizat în presă. Chiar dacă Angelina Jolie, George Clooney, Johnny Depp şi alţii de calibrul lor nu o să-şi facă apariţia între 28 august şi 8 septembrie în lagună, asta nu înseamnă deloc că numele mari de la Hollywood vor lipsi de pe covorul roşu. Deja ştim obiceiul fanilor, acela de a se "caza" la doi paşi de covor încă din zori pentru a fi siguri că se află în cea mai bună zonă pentru a obţine un autograf, a le strânge mâna sau a se poza cu starurile preferate. Oare cine vor fi cei mai vânaţi invitaţi de anul acesta?

Dacă la ora 8 dimineaţa, când jurnaliştii cam trebuie să se aşeze la coadă pentru a avea acces la proiecţiile de la 8.30 şi 9, există deja fani strânşi în faţa covorului roşu (cu sticle de apă, sandvişuri şi esenţiala umbrelă pentru a se proteja de soarele puternic al Veneţiei), ştii deja că proiecţia de gală din seara respectivă are un nume mare în distribuţie. Probabil că în 2012 asupra lui Ben Affleck se vor aţinti cele mai multe priviri, dar asta nu înseamnă deloc că generaţia cvadragenarilor (actorul a trecut pragul celor 40 de ani pe 15 august) nu va avea parte de concurenţă.

Ofensiva tinerilor este condusă de Zac Efron, actor principal în At Any Price, care-i mai are în distribuţie peDennis Quaid şi Heather Graham. Trebuie să-ţi mai spunem doar că Efron îl interpretează pe Dean, un tânăr ce visează să devină o celebritate a curselor de maşini, ca să-ţi dai seama că actorul din High School Musical are de partea lui toate atu-urile pentru a face senzaţie pe covorul roşu.

Interesant este că Efron nu e singurul nume care şi-a început cariera în producţii Disney invitat la Veneţia. Vanessa Hudgens, colega lui Efron şi ulterior iubita lui, va fi şi ea invitată la festival, după ce filmul ei Spring Breakers a fost inclus în competiţie. Ea va fi însoţită de Selena Gomez, şi ea pe afişul filmului lui Harmony Korine, dar şi de James Franco şi ceva ne spune că proiecţia de gală a acestui titlu din competiţie va fi precedată de un cor de strigăte lansat de mulţimea de adolescente strânse în faţa covorului roşu. Generaţia Twilight s-ar putea să suspine şi la vederea lui Xavier Samuel, "principalul" din Bait 3D, o apariţie surprinzătoare în selecţia festivalului (e un Jaws/Fălci a cărui acţiune se petrece într-un supermarket).

Pentru generaţia bunicilor, sigur Robert Redford va avea mai mult lipici, mai ales însoţit de Nick Nolte pentru promovarea lui The Company You Keep, din distribuţia căreia face parte şi Shia LaBeouf, tot mai hotărât în ultima vreme, se pare, să lase marile studiouri în urmă, pentru apariţii în filme independente. John Malkovich vine pentru Linhas de Wellington, însoţit de una dintre muzele lui Pedro Almodóvar, Marisa Paredes, dar şi de actorul francez Mathieu Amalric. Contraatacul european beneficiază de prezenţa lui Javier Bardem, invitat pentru To the Wonder, cel mai nou film al lui Terrence Malick, Isabelle Huppert, venită pentru Bella Addormentata, Cécile De France, actriţă principală în Superstar, Gérard Depardieu, în afara competiţiei cu L'homme qui rit, britanicul Pierce Brosnan din comedia romantică Love Is All You Need, dar şi câteva dintre cele mai celebre actriţe din istoria cinema-ului: Claudia Cardinale, Jeanne Moreau şi Hana Schygulla.

Rachel McAdams şi Noomi Rapace reprezintă thrillerul Passion, iar Winona Ryder, Michael Shannon şi Chris Evans ar trebui să-şi facă apariţia pentru promovarea lui The Iceman, în regia lui Ariel Vromen. Kristin Scott Thomas vine pentru Cherchez Hortense şi Alexander Skarsgård şi Jason Bateman pentru Disconnect, însoţiţi de suedezul Michael Nykvist, foarte pe val după originala trilogie Fata cu un dragon tatuat. În sfârşit, Kate Hudson şi Kiefer Sutherland ar trebui să fie la Veneţia chiar azi, căci filmul lor The Reluctant Fundamentalist deschide cea de-a 69-a ediţie a festivalului.

Cinemagia este deja la Veneţia şi te va ţine la curent cu cele mai interesante premiere. Avem în program şi câteva materiale cu cele mai interesante fotografii de pe covorul roşu!

Cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 10 septembrie 2012 11:49
au fost destui chiar ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells