Star Wars VII: weekend de 250 de milioane

de Ştefan Dobroiu în 19 Dec 2015
Află câte recorduri a bătut şi câte ar mai putea bate blockbusterul lui J.J. Abrams

Nu se îndoia nimeni că lansarea lui Star Wars: Trezirea Forţei va face istorie, dar puţini au fost analiştii de la Hollywood care să se aştepte o primire atât de entuziastă a filmului. Ieri treceam în revistă ce recorduri ar putea bate filmul în acest weekend, iar azi s-a confirmat că pronosticurile erau mai rezervate decât ar fi fost necesar. Evaluările încasărilor sugerează că Star Wars VII ar putea termina weekend-ul cu încasări de peste 250 de milioane doar în Statele Unite.

Citeşte cronica Cinemagia pentru Trezirea Forţei.

Evaluarea de 251-255 de milioane ar face filmul lui J.J. Abrams să înregistreze cel mai bun debut din istoria cinema-ului american. Iată mai jos câteva cifre, cu ajutorul celor de la Deadline, care să pună în perspectivă succesul grandios al celui de-al şaptelea film Star Wars.

În primul rând, iată ce ar însemna ca Trezirea Forţei să aibă un total de 250 de milioane în trei zile de la lansare. Încasările totale din SUA ale The Hobbit: The Desolation of Smaug şi The Hobbit: The Battle of the Five Armies s-au ridicat la 258, respectiv 255 de milioane de dolari, după săptămâni şi luni de proiecţii. Trezirea Forţei câştigă aceeaşi sumă în trei zile. Avatar, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, a avut nevoie de 12 zile pentru a atinge în SUA pragul de 250 de milioane de dolari. Să însemne acest lucru că Trezirea Forţei ar putea depăşi încasările Avatar? Nimeni nu poate prevedea acest lucru, care depinde nu doar de câţi spectatori are filmul, ci mai degrabă de cât de mulţi spectatori se întorc la cinema pentru a-l revedea.

Disney a lansat Trezirea Forţei pe 4,134 de ecrane americane, cea mai extinsă lansare din luna decembrie înregistrată vreodată. Este unul din motivele pentru care filmul a ajuns la pragul de 100 de milioane de dolari în doar 21 de ore, întrecând recordul lui Jurassic World, care a încasat 100 de milioane în două zile. Jurassic World a avut nevoie de cinci zile pentru a ajunge la 250 de milioane, The Avengers de şase zile, iar The Dark Knight de opt zile. Următorul prag important pentru Trezirea Forţei este cel de 500 de milioane de dolari în SUA, la care Jurassic World a ajuns în 17 zile.

Cifrele lansate până acum sugerează că Star Wars VII ar putea avea încasări globale în preajma pragului de două miliarde de dolari. Popularitatea mondială a seriei lui George Lucas arată că cifrele impresionante din SUA ar putea fi repetate în alte teritorii de pe glob.

Cei de la Variety scriu că în Spania, de exemplu, filmul a avut încasări de peste trei milioane de euro vineri, în preajma sumei strânse într-o zi de The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, deţinătorul local al recordului. Variety discută despre popularitatea extraordinară din Spania, accentuând că "cine nu vede filmul va fi considerat un ciudat". Un aspect legat de obligativitatea de a vedea blockbusterul cât mai curând i-ar putea surprinde pe cinefili: trei dintre cei patru candidaţi la postul de premier al Spaniei, pentru care sunt alegeri duminică, vor vedea Star Wars VII astăzi. Nu ne-am mira dacă cei trei politicieni vor da declaraţii despre film, pentru un plus de popularitate la votul de mâine.

În acest moment nu ştim câte bilete a vândut Star Wars VII în România, dar am aflat că mai multe zeci de mii de fani şi-au cumpărat bilet în reţeaua Cinema City înainte de premieră. Filmul a venit cu o noutate pentru ţara noastră, biletele fiind disponibile într-o campanie de pre-vânzare cu două luni înainte de lansarea de vineri. Prin aplicaţia Cinemagia, un bilet la primele proiecţii Trezirea Forţei a putut fi cumpărat încă din 20 octombrie. Vom afla de-abia în cursul zilei de luni cât de mare a fost popularitatea filmului în România, dar ce putem spune încă de acum este că Trezirea Forţei trebuie să întreacă cele 196.000 de bilete vândute de Furis şi iute 7 pentru a bate recordul popularităţii în primul weekend al unei lansări în România.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, J.J. Abrams, Jurassic World, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Avatar, The Avengers, The Dark Knight, George Lucas, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, Fast and Furious 7

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 19 decembrie 2015 16:58
Intre atatea recorduri anuntate de toate site-urile de profil, cred ca este necesar de facut cateva precizari mai mult sau mai putin importante:
1. cele 57 de milioane incasate in ziua de joi au fost obtinute din proiectiile ce au inceput la 7 seara ( cu precizarea ca multe cinematografe au inceput sa proiecteze filmul de la 6 sau chiar 4:30 ziua ) , spre deosebire de Harry Potter unde proiectiile au inceput la 12 noaptea. In timp ce HP a fost proiectat o singura data in sala de cinema, Star Wars a rulat de minim 3 ori in fiecare cinema unde proiectiile au inceput la 7 seara, iar in restul de cinematografe de 5-6 chiar 7 ori. Cu siguranta daca SW7 ar fi avut o singura proiectie in fiecare sala, niciodata nu ar fi intrecut acest record.
2. sumele par incredibile, insa nu sunt chiar atat de mari. Avand in vedere ca SW7 a incasat in jur de 125 de milioane joi+vineri, in weekend ( sambata + duminica ) a avut incasari de doar...125 de milioane. Ca si un alt exemplu: Avengers a incasat joi + vineri 80 de milioane, iar in weekend ( s + d ) - 127 de milioane. Ceea ce ne duce la punctul 3...
3. Filmul nu este chiar atat de bun incat sa doboare alte recorduri...Sigur, nebunia a fost mare, este inca mare...insa pe termen lung nu se va tine chiar atat de bine. Dimineata, SW7 era estimat chiar la 275 de milioane. Sumele incep sa scada...sa nu se ajunga sub 240 de milioane in final.

bogyvaly pe 19 decembrie 2015 17:42
Tocmai am iesit de la film si iti pot spune doar atat: te inseli si o spun din postura unuia care era nascut cand a aparut primul film. Oricum BOmojo a previzionat initial 215 mil si in doua zile a crescut prognoza de doua ori ;) Iar BOMojo sunt singurii care conteaza la prognoze.
Skynet.Zbenga pe 21 decembrie 2015 08:23
Are dreptate camaleonii. Acum avem si estimarea oficiala a lui SW7 : "doar" 238 mil $. Este impresionant, dar nu stiu daca va ajunge primul la boxoffice in SUA. Are de depasit $760 mil ale lui Avatar. E posibil, dar depinde de holdul din urmatorul weekend. Iar Global, n-a depasit recordul lui Jurassic World de 524 mil. In afara Americii, a obtinut 279 mil, mai putin decat HP in 2011 si Jurassic. Ar putea depasi $2 mld, dar va fi greu. Nu cred ca va depasi nici macar pe Titanic la general Cat despre lupta dintre SW si HP, e greu de spus care e mai populara. Sunt totusi diferente intre ele. SW a aparut in '77, iar HP in 2001. Plus ca seria HP e bazata pe carti. Personal, ma aflu in tabara Harry Potter. Pentru mine nu are egal acest fandom.
bogyvaly pe 19 decembrie 2015 17:57
Referitor la film, tocmai am iesit de la IMAX. Da, JJ Abrams a reusit sa reinvie povestea intr-un mod poate conservator pentru unii (dar istoria se repeta, nu?) fara a abuza de efecte speciale asa cum a facut Lucas in Episoadele 1-3. Este un film pe care il recomand, ok, nu il consider de nota 10 dar are un final de nota 10! Forta fie cu voi!:)
camaleonii pe 19 decembrie 2015 19:30
Eu nu m-am referit la calitatea filmului. Aici sunt pareri si pareri. Am vorbit strict de incasari.
cavallioty pe 19 decembrie 2015 22:27
astea sunt dovezi ca departamentul de marketing isi face foarte bine treaba
desi nu sunt mare fan,am vazut filmul si tot la Harry Potter raman

bogyvaly pe 19 decembrie 2015 22:48
Si mie mi-a placut HP dar este si ramane un film pentru copii
bogyvaly pe 20 decembrie 2015 17:09
@camaleonii: nu teoretic, ci faptic. Iar drop-urile sunt mai mici deoarece nu se prea lanseaza filme de anvergura in perioada Craciunului, Hobbitul a fost o exceptie si s-a fazut ca a si suferit din cauza asta, mai ales ultimul.
spartacus pe 20 decembrie 2015 09:06
Salve, frati cinefili! Aseara am văzut si eu filmul: ei bine, in primul rând mă bucur că nu am fost dezamăgit (nici nu credeam că voi) - efectele speciale sunt mai veridice decat la toate celelalte filme anterioare din serie, fapt ce dă un plus SW7. În al doilea rând, nu pot să nu spun că se observă clar lipsa lui George Lucas din noul proiect si aici mă refer strict la coloana sonoră: Lucas era/este un perfectionist, acordă atenție fiecărui detaliu --- de aici si scenele de luptă unde acesta concepea o melodie aparte, dar in linia filmului, care te prindea și se incadra excelent in film. La JJ Abrams nu vedem acest lucru, intreaga coloană sonoră e cap-coadă cam aceeași. Nu spun că asta e ceva rău, ci doar o diferență pe care am observat-o de-al lungul filmului. Oricum, filmul mi-a plăcut, abia astept continuările.
cosmin742000 pe 20 decembrie 2015 09:22
Nici nu mai conteaza daca e bun sau nu , la cata isterie a starnit sigur va bate multe recorduri.
camaleonii pe 20 decembrie 2015 13:13
Corect. Va bate multe recorduri. Asta e cert. Dar pentru filmele viitoare s-ar putea ca conteze daca SW7 s-a ridicat la nivelul asteptarilor sau nu.
cosmin742000 pe 21 decembrie 2015 08:18
bogyvaly in 77 marketingulaproape nu exista ca stiinta in 38 de ani a evoluat mult direct proportional cu cu scaderea calitatii produselor.Azi s-a ajuns ca prin marketing sa se vanda orice.Eu sunt licentiat in marketing si imi dau seama de lucrul asta.Plus ca pe vremuri isteria era creata de valoare, vezi beatles , Elvis , SW , acum doar de marketing , pt ca valoare nu prea mai exista
Bayard pe 20 decembrie 2015 13:40
A strans 120 de milioane de dolari doar vineri... este incredibil, peste orice estimare. Dar, ca sa ajunga sa bata incasarile Avatar.... trebuie ca filmul sa fie si bun, sa fie vazut de zeci de ori in saptamanile urmatoare, de fapt lunile urmatoare... Si nu stiu daca e cazul. Mie mi-a placut mult filmul.... dar vom vedea.
Manusa pe 20 decembrie 2015 14:49
Cu siguranta va bate recorduri si cred ca va depasi miliardul de dolari. Partea buna este ca filmul este foarte reusit dupa parerea mea, iar cu siguranta unii fani se vor duce la el de 2 ori :). Desi nu sunt un fan al seriei si nici nu am vazut toate filmele, m-am dus sa il vad, si a meritat.
camaleonii pe 20 decembrie 2015 14:54
Cu siguranta va depasi pragul de un miliard de dolari. Cel mai probabil va depasi si 1.5 miliarde de dolari. insa cred ca se va opri undeva pe aici. Nu stiu daca va avea puterea necesara sa intreaca Jurassic World.
camaleonii pe 21 decembrie 2015 00:16
Orice este posibil. Depinde foarte mult de cat va scadea in incasari weekend-ul viitor, si cum va fi primit filmul in China.
PiticVerde pe 20 decembrie 2015 21:11
Avand in vedere reclama agresiva din majoritatea supermarket-urilor, tv ziare,sufocanta chiar....,nu ma mira incasarile uriase desi foarte multa lume a iesit dezamagita din cinema dupa vizionare
bogyvaly pe 20 decembrie 2015 22:58
cu 8.8 pe IMDB si 81 metacritic nu chiar asa de multa e de parere cu tine ;)
camaleonii pe 21 decembrie 2015 00:14
Daca te uiti tot pe metacritic vei vedea la parerile utilizatorilor faptul ca 107 au dat un verdict negativ asupra filmului, 103 au spus ca este asa si asa, iar 272 ca filmul este bun. Destul de impartite parerile...chiar daca evident cele pozitive sunt mult mai multe. Iar legat de nota de pe IMDb...TDKR are o nota de 8.5 si fff multi oameni s-au declarat dezamagiti de film. SW7 are 8.8 insa abia a fost lansat. Cu siguranta va scadea in saptamanile ce vor urma.
Skynet.Zbenga pe 21 decembrie 2015 08:28
N-am mai vazut de mult sectiunea de comentarii asa de aglomerata. Se observa si pe Cinemagia cand se lanseaza cate un film dintr-o serie foarte iubita
AeroX pe 21 decembrie 2015 17:11
Dap. :) Cam bate vantul in restul anului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells