Star Wars VII: ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 2 Dec 2014
A cui este vocea din teaser trailer şi cărui rol aparţine?

Vinerea trecută am publicat teaser trailerul lui Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (iată-l aici) şi am presupus că vocea cavernoasă din voice over este cea a lui Adam Driver, despre care se zvoneşte că ar interpreta un important rol negativ. Iată că ne-am înşelat şi că între timp misterul vocii naratorului a fost nu doar elucidat, ci şi confirmat: vocea îi aparţine lui Andy Serkis, actorul britanic celebru pentru rolurile sale motion capture (Gollum din Stăpânul inelelor, King Kong, Caesar din noile filme Planeta maimuţelor). Cei de la slashfilm au anunţat acest detaliu de casting, iar între timp Andy Serkis a confirmat într-un interviu radio.

Din păcate informaţiile cu privire la rolul pe care actorul îl interpretează sunt extrem de puţine. Cei de la Hitfix, citaţi de slashfilm, au scris: "Interpretează un rol crucial în film, deşi nu va apărea foarte mult timp pe ecran". Şi cuvintele pronunţate de personaj, "A avut loc o trezire. Ai simţit-o?", par să sugereze că personajul se află în mijlocul evenimentului ce dă titlul filmului, ca şi în familiarul conflict al seriei, cel dintre lumină şi întuneric. Sunt toate şansele ca rolul lui Serkis să fie dezvoltat în celelalte două episoade Star Wars, VIII şi IX, aflate şi ele în pregătire.

În doar trei zile teaser trailerul de 88 de secunde a avut 40 de milioane de vizualizări, ceea ce ne îndeamnă să credem că filmul lui J.J. Abrams ar putea fi considerat cel mai aşteptat al anului 2015. Fără să dezvăluie ceva esenţial despre subiectul filmului, măcar ne prezintă actorii principali şi personajele, oricât de misterioase, pe care aceştia le interpretează. Îl vedem pe John Boyega într-o uniformă de Stormtrooper, fapt ce a iscat o adevărată controversă din moment ce toată lumea se aştepta ca actorul să interpreteze un erou pozitiv. Să fie doar o deghizare? Şi planeta pe care se află eroul să fie Tatooine? Ce confirmă apariţia soldaţilor este faptul că, la 30 de ani de la evenimentele din Return of the Jedi, Imperiul Galactic încă rezistă. Intrigile politice să fie un aspect important din scenariul Episodului VII?

Pe aparent aceeaşi planetă o vedem pentru prima oară pe Daisy Ridley în rolul principal feminin. Pe vehiculul ei poate fi observată o armă cu un mâner ce seamănă cu cel al săbiilor Jedi. Oscar Isaac apare în rolul unui pilot rebel, ceea ce ar putea sugera că un conflict între rebeli şi Imperiu va fi o parte importantă din această nouă explorare a universului creat de George Lucas.

O discuţie interesantă a iscat şi forma şi aspectul săbiei "cu plăsele" a personajului înveştmântat în mantie neagră. Lumina rece şi strălucitoare a săbiilor Jedi este înlocuită cu una ce pare de foc. Fanii care au comentat teaser trailerul au remarcat că sabia ar putea fi un prototip şi că personajul ce o foloseşte pare că "nu ştie ce face". Este un punct de vedere interesant, ce promovează un villain fără legătură cu episoadele anterioare, un villain aflat în căutarea răzbunării.

Apariţia navei Millennium Falcon, cu nave ale Imperiului pe urme, localizează din nou conflictul în sfera de influenţă a politicului, a trădărilor şi a luptelor pentru supremaţie în galaxie. Reamintim că evenimentele au loc la trei decenii de la Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. J.J. Abrams combină elemente extrem de familiare din primele două trilogii şi păstrează misterul în ceea ce priveşte propria contribuţie la mitologia seriei.

Ce aspect al teaser-ului te-a frapat cel mai mult?

Exploreaza subiecte similare:

Andy Serkis, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi, J.J. Abrams, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 2 decembrie 2014 11:54
Serkis s-ar putea sa fie noul Sidious... nu e personaj principal, dar orchestreaza totul. E totusi interesant ca nu vorbeste doar de partea intunecata...
Skyrim pe 2 decembrie 2014 14:34
Cum sa fie sidious ma? asta e continuare ep VI, sidious a murit:)
Skyrim pe 2 decembrie 2014 21:37
Poate...
RazvanMihaeanu pe 2 decembrie 2014 19:49
Aspectul tehnologic mai "retro" al sabiei ma duce cu gandul la specia de Red Sith (un Pure-Blood...nu uitati obsesia regizorului pentru sangele lui Khan din Star Trek Into Darkness), care erau...stangaci! Poate J.J.Abrams ne fenteaza putin dandu-ne o scena..."flip" :) Ma rog, fabulez si eu...
Skynet.Zbenga pe 3 decembrie 2014 11:01
Trebuie sa recunosc ca hype-ul din jurul Star Wars VII este uimitor
Desi nu sunt fan, remarc nerabadarea oamenilor de a vedea filmul.
Eu zic ca va trece de 1mld$ lejer.

spartacus pe 3 decembrie 2014 18:14
Sabia e prea bestiala, va avea multi fani. :)))
brebeus pe 4 decembrie 2014 17:31
doar 88 de secunde si e cel mai tare filmulet vazut de mine in 2014 (si nu vad putine :), star wars reuseste din nou sa trezeasca un entuziasm maxim. Cred ca ma voi bate pe un bilet la premiera de pe IMAX.
brebeus pe 4 decembrie 2014 17:35
m-a frapat trecerea de la intro (cand totul era linistit si arid) la frenezia lui Boyega si Ridley. Totodata aspectul retro al navelor si al robotelului precum si sabia (sabia mi-a provocat un WOW desi nu mai sunt copil :)
Cristian-Marius-Matei pe 6 decembrie 2014 20:29
nu vi se pare ca vocea semana cu cea a lu' Yoda?
Cristian-Marius-Matei pe 6 decembrie 2014 22:08
ba parca e prima oara cand vedeti un film din Star Wars... sabiile rosii apartin numai cavalerilor Sith

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells