Spotlight, cel mai bun film din 2015, au decis membrii Societăţii Naţionale a criticilor de film din SUA

de Cristina Grigore în 4 Ian 2016
Filmul lui Radu Muntean, Un etaj mai jos, a primit Menţiunea specială pentru un film ce urmează să fie distribuit în Statele Unite

După ce a strâns trei nominalizări la Globurile de aur, dar şi o mulţime de premii din partea asociaţiilor de film americane - afirmându-se astfel, drept un candidat puternic în cursa pentru un Oscar - pelicula Spotlight a mai primit o distincţie importantă. Societatea naţională a criticilor de film americani a numit filmul lui Tom McCarthy cel mai bun din 2015, oferindu-i şi premiul pentru Cel ma bun scenariu, scrie TheHollywoodReporter.com.

Spotlight îi are din distribuţie pe Mark Ruffalo, Michael Keaton şi Rachel McAdams. Scenariul urmăreşte investigaţia condusă de o echipă a cotidianului Boston Globe, ce a tratat un subiect de impact în lumea întreagă - scandalul abuzurilor sexuale ale preoţilor catolici pedofili.

Cel mai bun actor a fost numit Michael B. Jordan, pentru rolul central din Creed, iar cea mai bună actriţă Charlotte Rampling, din 45 Years. Mark Rylance (Brigde of Spies) şi Kristen Stewart (Clouds of Sils Maria) au fost recompensaţi pentru rolurile secundare.

Şi pelicula Carol s-a ales cu o distincţie, prin Todd Haynes, regizorul lui Carol. Cel mai bun film străin a fost considerat Timbuktu, o producţie din Mauritania, în vreme ce la categoria Cel mai bun film de non-ficţiune câştigător a fost Amy, al lui Asif Kapadia.

Menţiunea specială a criticilor – pentru un film ce urmează să fie distribuit în Statele Unite – a mers către Un etaj mai jos, pelicula lui Radu Muntean ce a avut premiera anul acesta, la Cannes, elogiată de multe publicaţii internaţionale.

Premiile National Society of Film Critics - organizaţie ce reuneşte 53 de critici de film proeminenţi, care lucrează pentru ziare, reviste şi alte instituţii media prestigioase - sunt printre ultimele acordate înainte de nominalizările la premiile Oscar, care vor fi anunţate pe 14 ianuarie, la Los Angeles. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie.

Exploreaza subiecte similare:

Spotlight, Michael B. Jordan, Creed, 45 Years, Charlotte Rampling, Mark Rylance, Kristen Stewart, Todd Haynes, Carol, Timbuktu, Amy, Un etaj mai jos, oscar 2016

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells