Silver Linings Playbook, surpriza de la Toronto

de Cristina Grigore în 17 Sep 2012
Silver Linings Playbook, surpriza de la Toronto

Jurnaliştii şi criticii de film s-au strâns săptămâna trecută în Toronto, Canada, pentru a participa la Festivalul ce dă startul sezonului de premii în industria cinematografică americană. Toronto International Film Festival (TIFF) şi-a anunţat ieri câştigătorii, cel mai importantă distincţie - People’s Choice Award - mergând către Silver Linings Playbook, o comedie-dramă cu Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, în regia lui David O. Russell.

De notat că destinatarul lui People’s Choice Award este cel care se îndreaptă îndeosebi atenţia presei şi a publicului, mai ales pentru că o treime din peliculele răsplătite cu acest premiu au obţinut ulterior nominalizări la Oscar, unele (Chariots of Fire, American Beauty, Slumdog Millionaire, The King’s Speech) adjudecându-și chiar statueta.

Adaptare după romanul lui Matthew Quick, Silver Linings Playbook spune povestea lui Pat, un fost profesor a cărui viaţă o ia pe un făgaş total nefavorabil. Rămas fără casă, slujbă, soţie şi cu "amintirea" unui „sejur” într-o instituţie de boli mentale, Pat revine în casa părinţilor săi şi încearcă să îşi refacă viaţa. Eforturile sale sunt în van până când îi iese în cale Tiffany, o tânără atrăgătoare şi misterioasă care aduce cu sine propriile probleme.

Pelicula a avut lansarea la TIFF pe 8 septembrie, iar ecourile vizionării au fost în totalitate pozitive. Site-ul Collider a descris producţia „de un comic inteligent şi incredibil de atrăgătoare”, revista Time a lăudat interpretările actorilor din distribuţie, în vreme ce publicaţia Variety s-a declarat cucerită de scenariu, ce „nu alunecă deloc în banal sau dialog neinteresant”.

Din distribuţia peliculei, a cărei lansare în România va avea loc pe 1 februarie 2013, mai fac parte Robert De Niro, Julia Stiles şi Chris Tucker.

Printre ceilalţi câştigători de la TIFF se numără Seven Psychopaths, o comedie de acţiune cu o distribuţie remarcabilă (Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Christopher Walken, Abbie Cornish, Olga Kurylenko) în regia lui Martin McDonagh, recompensată cu Midnight Madness Award şi Artifact, în regia lui Bartholomew Cubbins, învingător la secţiunea Documentar.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 17 septembrie 2012 10:06
Abia astept sa vad filmul, nu am auzit decat lucruri bune despre acest film.
alex_il_fenomeno pe 27 septembrie 2012 12:25
ma gandeam ca multe filme vor castiga pe aici.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells