Şi Elijah Wood avertizează în legătură cu una din capcanele Hollywood-ului - abuzul asupra minorilor

de Cristina Grigore în 23 Mai 2016
„Există multe vipere în această industrie”, avertizează actorul

Starul lui The Lord of the Rings – care şi-a făcut debutul în film la vârsta de opt ani, în Back to the Future Part II (1989) – a vorbit într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Times, despre unul dintre pericolele ascunse ale Hollywood-ului – abuzul, sexual şi nu numai, al copiilor din branşă.

„Există o mulţime de vipere în această industrie, oameni care au în vedere numai interesul lor”, a spus actorul, dând ca exemplu un caz notoriu în Marea Britanie, cel al lui Jimmy Savile, o personalitate a radioului şi televiziunii acuzată de abuz sexual asupra mai multor minori. „Mulţi dintre voi au crescut cu Savile şi asta trebuie să fi fost îngrozitor. Cu siguranţă, ceva de proporţii se întâmplă şi la Hollywood. Şi totul este organizat”.

„Ce mă deranjează este că în aceste situaţii victimele nu au aceeaşi voce sonoră precum cea a celebrităţii în cauză, care are puterea. Aici intervine tragedia, în încercarea de a dezvălui ce au păţit cei inocenţi; pot fi amuţiţi, însă vieţile lor sunt permanent afectate.”, a mai explicat Wood, care a mărturisit că, în ceea ce îl priveşte, a fost ferit de astfel de pericole de către mama sa, care a făcut mari eforturi pentru a-l ţine departe de multele petreceri de la Hollywood, pe când nu avea încă discernământul şi vârsta potrivită pentru acestea – de altlfel, locul cel mai propice astfel de abuzuri.

„Şi eu am fost direcţionat spre aceste ‘cărări întunecate’ cândva şi îmi dau seama că astfel de lucruri încă se întâmplă. Dacă eşti mic şi neştiutor – nu prea ştii cum merge lumea şi îţi doreşti foarte mult să reuşeşti într-un domeniu – oameni cu interese ascunse te vor vedea ca pe o pradă”, a mai arătat Wood.

Problema abuzurilor asupra minorilor din industria cinematografică este una veche la Hollywood şi îndelung discutată în media şi online. Bizparents, un grup infiintat pentru a proteja copiii actori, estimează că există 100 de abuzatori activi, bine protejaţi, în industria americană de film.

Copyright foto - Getty Images

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 octombrie 2018 11:42
Total regretabile si defaimatoare, asemenea iesiri dezgustatoare ale unor, mai mult sau mai putin celebritati, si care nu fac bine unui climat cinematografic sanatos.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells