ShortsUP şi Decât o Revistă prezintă "Metamorfoze", pe 26 martie

de Cinemagia în 17 Mar 2011
ShortsUP şi Decât o Revistă prezintă "Metamorfoze", pe 26 martie

De la copilărie la adolescenţă. De la “băieţoi” la domnişoară. De la rău la bun. De la anonim la erou. Aproape orice film conţine o transformare, o metamorfoză, surprinzătoare sau discretă, care ne captivează şi ne alimentează nevoia de “mai bine, mai frumos, mai adevărat.”

Sâmbătă, 26 martie, de la 22.00, la Opera Naţională Bucureşti, programul ShortsUP Metamorfoze va include o selecţie de filme scurte premiate din toată lumea. Scurtmetrajele vor  prinde viaţă în jurul lansării numărului 5 a Decât o Revistă, un trimestrial creativ, care spune poveştile lumii în care trăim. Foşti şi actuali eroi din paginile DoR vor fi prezenţi la seara transformărilor, căci ShortsUP este locul de întâlnire pentru forme de artă şi de expresie diverse ce nasc evenimente spectaculoase.  

Metamorfozele reale sau imaginare, în filme sau paginile Decât o Revistă, vor da viaţă scenei Operei. Un jazz band va crea atmosferă încă de la intrare, Vexx va acompania un film, iar actriţa Mădălina Ghiţescu va interpreta un monolog pe baza unui text din noul număr DoR.   

Comedia scurtă Seraglio, nominalizată la Oscar, vorbeşte despre metamorfozele unei casnice nefericite. Cei doi regizori, Colin Campbell şi Gail Lerner, şi-au mărturisit entuziasmul de a reveni  prin intermediul acestui scurtmetraj la Opera din Bucureşti unde în 1997 au pus în scenă, împreună cu Andrei Şerban, Oedip. Six Shooter, regizat de Martin McDonagh, cunoscut pentru lungmetrajul In Bruges, abordează cu umor o temă serioasă: moartea în sine e o transformare, dar tot transformare e şi modul în care reacţionăm la moartea celor dragi. Filmul a fost recompensat cu un Oscar în 2006 şi a primit o nominalizare la BAFTA în 2005.

Una dintre surprizele serii ShortsUP va fi un scurtmetraj semnat Corneliu Porumboiu, care reuşeşte să surprindă prefacerile care au loc în satul românesc.

Biletele pot fi cumpărate de pe eventim.ro la pretul de 25 RON sau în ziua evenimentului, de la Opera Naţională Bucureşti, la pretul de 35 RON (preţul de 35 RON include şi un exemplar din DoR #5). Biletele pentru ShortsUP Metamorfoze oferă acces la programul întregului eveniment.  Detalii pe www.shortsup.ro.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells