Sherlock Holmes: A Game of Shadows, locul întâi la box-office

de Cristina Grigore în 19 Dec 2011
Sherlock Holmes: A Game of Shadows, locul întâi la box-office

Cu toate că încasările acestui sfârşit de săptămână se bazau în mare parte pe biletele vândute de proiecţiile continuărilor lui Sherlock Holmes şi Alvin, surpriza a venit din partea unei alte francize, Mission Impossible, care, în ciuda lansării limitate, s-a clasat pe locul trei în clasamentul nord-american.

Potivit BoxOfficeMojo, locul întâi i-a revenit, cum era de aşteptat, lui Sherlock Holmes: A Game Of Shadows, însă cele 40 de milioane încasate nu au fost pe placul producătorilor, care anticipau cel puţin 60 de milioane de dolari, aproximativ suma atinsă de ultimul film al seriei.

Pe locul doi în top, Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked, a urmat aceeaşi linie descendentă anunţată anterior. În comparaţie cu producţiile anterioare ce le-au avut drept protagoniste pe simpaticele veveriţe vorbitoare, filmul lansat în acest an a avut încasări reduse la jumătate, de doar 23,5 milioane de dolari.

Deşi nu a beneficiat de o lansare extinsă, Mission: Impossible - Ghost Protocol a avut un debut în forţă pe marile ecrane în acest week-end, iar preţul ceva mai mare al biletului din puţinele locaţii în care a fost proiectată varianta IMAX a filmului au dus încasările acestuia la 13 milioane de dolari.

Dacă pe locul patru al clasamentului găsim comedia New Year's Eve, ce reuşeşte să adune în acest week-end 7,4 milioane de dolari. Începând de la locul cinci – unde găsim The Sitter, cu 4,4 milioane de dolari - în jos sumele încasate scad considerabil.

Pe şase se află The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (4,3 milioane), urmat de Young Adult, Hugo, şi Arthur Christmas (câte 3,6 milioane fiecare) şi The Muppets (3,4 milioane).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 19 decembrie 2011 18:17
abia astept sa vad si eu filmul, prima parte a fost foarte reusita
Qube86 pe 19 decembrie 2011 21:28
Pe mine nu ma intereseaza sa fie pe primul loc la box-office, vreau sa aflu cat de bun e de fapt...
victor_neo75 pe 20 decembrie 2011 01:16
La noi sigur va fi pe primul loc la incasari (maine vom afla cat exact); la americani lansarea wide (aia normala de peste 3000 de sali de cinema) va fi pe 21 decembrie. Incasarile de acuma sunt numai din 425 de sali de cinema. Probabil va ajunge pe locul intai cand se lanseaza Aventurile lui Tintin (lansat la ei la aproape 2 luni dupa premiera europeana), We Bought a Zoo si The Girl with the Dragon Tattoo.

De cand cu elogiile ca ar fi cel mai bun film de actiune al anului si cel mai bun de la primul film din 1996, vreau acuma sa vad Misiune Imposibila 4 mai mult decat continuarea lui Sherlock Holmes. (Titlul de actioner bun il au pt mine Rise of the Planet of the Apes si in oarecare masura Fast Five).

victor_neo75 pe 20 decembrie 2011 01:18
La primul paragraf vorbeam de Misiunea Imposibila 4 (ar trebui sa se poata edita si comment-urile astea). Dispare scrisul in fereastra micuta.
Gebeleizis pe 20 decembrie 2011 03:29
Dintre filmele prezentate mai sus, as alege sa vizionez "Sherlock Holmes" la cinema.
alex_il_fenomeno pe 21 decembrie 2011 19:56
cred ca si la noi va fi lider cateva saptamani bune .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells