Sexy, provocatoare sau războinică! 20 de filme cu Angelina Jolie

de Răzvan Boboc în 13 Nov 2009
Sexy, provocatoare sau războinică! 20 de filme cu Angelina Jolie

Angelina Jolie a devenit una dintre cele mai vândute, profitabile şi faimoase actriţe în ultimii ani. Prezenţa sa în distribuţia unui film, poate garanta succesul peliculei.

Astăzi vă propunem o incursiune în cariera vedetei, de la primul rol, la vârsta de şapte ani, şi până în zilele noastre.

De la drame, filme de animaţie sau pelicule pline de acţiune - Angelina Jolie le-a făcut pe toate. Vă prezentăm mai jos 20 de filme esenţiale din cariera actriţei.

Lookin' to Get Out (1982)
Pe vremea accea, Jolie avea doar şapte ani şi a avut o scurtă apariţie în filmul Lookin' to Get Out, alături de tatăl ei, Jon Voight. Pelicula, lansată în 1982, a fost regizată de Hal Ashby. După acest rol, Jolie a luat o pauză de 11 ani, următorul ei rol fiind cel din Alice & Viril, din 1993.



Cyborg 2 (1993)

Acţiunea filmului se petrece în anul 2047. Corporaţia PinWheel creează un nou model de cyborg, cu infăţişare umană şi care deţine un dispozitiv de distrugere în masă. Noul model, Casella Reese, are chip feminin şi este foarte frumoasă. Filmul nu a înregistrat un succes foarte mare.



Mojave Moon (1996)
Jolie are ocazia să joace în acest film alături de mari actori: Danny Aiello, Alfred Molina. Al McCord (Danny Aiello) o întâlneşte în restaurantul preferat pe Ellie (Angelina Jolie), o tânără femeie atrăgătoare. Ea caută un şofer care să o ducă până în deşertul Mojave, acolo unde locuieşte mama ei.



George Wallace (1997)
Filmul biografic despre politicianul George Wallace a fost foarte apreciat de public. De altfel, Jolie a obţinut pentru rolul din acest film un Glob de Aur şi o nominlizare la Premiile Emmy. Ea interpretează rolul Cornelia Wallace, soţia celebrului politician.



Gia (1998)
Următorul rol, cel al fotomodelului Gia Caragi, o propulsează pe Jolie în rândul celor mai bune actriţe de la Hollywood. Filmul biografic prezintă povestea unui fotomodel celebru al anilor '70. După ce scapă de dependenţa de droguri, Gia descoperă că a folosit un ac infectat cu HIV. Jolie obţine cel de-al doilea Glob de Aur.



The Bone Collector (1999)
Jolie joacă în această peliculă alături de Denzel Washington şi este o poliţistă care are parte de o ultimă misiune în calitate de poliţistă de teren. La locul crimei, ea descoperă un cadavru mutilat şi trebuie să pună cap la cap toate indiciile pentru a rezolva cazul.



Girl, Interrupted (1999)
Filmul în care Jolie a fost la înălţime, unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale. Tocmai de aceea a şi obţinut premiul Oscar pentru rolul Lisa, una dintre fetele internate în spitalul psihiatric în care se află şi personajul Winonei Ryder.



Gone in Sixty Seconds (2000)
Jolie devine ingredientul pentru succesul garantat al filmelor de acţiune. Ea face echipă cu Nicolas Cage într-un blockbuster care a înregistrat încasări foarte mari.



Lara Croft: Tomb Raider (2001)
Jolie a fost alegerea perfectă pentru a o întruchipa pe Lara Croft, eroina unui popular joc video. Ea este o moştenitoare bogată şi răsfăţată, pasionată de morminte antice, imperii de multă vreme uitate şi băieţi răi. Un slalom printre misiuni extreme.



Original Sin (2001)
Scenele de sex dintre Jolie şi Antonio Banderas au făcut furori în rândul publicului la vremea respectivă. Povestea de dragoste a fost un succes instant, iar Jolie începe să primească titlul de cea mai sexy femeie din lume.



Taking Lives (2004)
Jolie se întoarce în lumea crimelor. Ea este un psiholog important al FBI, Agentul Special Illeana Scott care, pentru a rezolva crimele, are o abordare intuitivă, neconvenţională, care este adesea unica modalitate de a afla identităţile criminalilor pentru a fi prinşi de poliţie. Joacă alături de Ethan Hawke.



Shark Tale (2004)
A reprezentat debutul actriţei în lumea animaţiei. Ea este vocea senzualei Lola, în filmul care parodiază peliculele cu gangsteri. Lungmetrajul a beneficiat de vocile a numeroase celebrităţi: Will Smith, Robert De Niro, Renee Zellweger, Jack Black şi Martin Scorsese.



Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Jolie este Franky Cook, curajosul căpitan al unei escadrile de amfibieni femele, în filmul realizat de Kerry Conran. Lungmetrajul a beneficiat de numeroase efecte speciale digitale, inovatoare la vremea respectivă.



Alexander (2004)
Jolie interpretază rolul Olympia, mama lui Alexandru cel Mare, interpretatat de Colin Farrell. Filmul a fost regizat de Oliver Stone şi i-a avut în distribuţie pe Anthony Hopkins, Val Kilmer şi Rosario Dawson..



Mr. & Mrs. Smith (2005)
Este filmul care i-a pus faţă în faţă pe Jolie şi Pitt, în rolurile unor asasini plătiţi. Au făcut o echipă atât de bună, încât au hotărât să rămână împreună şi în viaţa reală. Ei formează şi astăzi unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hollywood. A fost cât pe ce  ca această combinaţie să nu existe! Pentru rolul principal feminin au fost propuse Catherine Zeta-Jones, Cate Blanchett şi Nicole Kidman. Johnny Depp sau Will Smith au fost în cărţi pentru rolul Mr. Smith.



A Mighty Heart (2007)
Filmul spune povestea dispariţiei jurnalistului Daniel Pearl la începutul lui 2002. Lucra la Wall Street Journal la Karachi, în Pakistan. Daniel a plecat o întâlnire cu un şeic care avea legături cu teroriştii. Nu s-a mai întors niciodată. Jolie interpretează rolul soţiei jurnalisului, Mariane. Pentru acest rol, Jolie a fost nominalizată la Globurile de Aur.



Beowulf (2007)  
Angelina Jolie interpretează rolul mamei lui Grendel. Neînfricatul războinic Beowulf călătoreşte într-un regat vecin unde îl ucide pe monstruosul Grendel. Primit ca un erou la întoarcerea acasă, solitarul războinic îşi dă seama că acum are de înfruntat un adversar şi mai fioros, şi anume pe înfiorătoarea mamă a lui Grendel. Aceasta doreşte să răzbune moartea fiului ei.



Kung Fu Panda (2008)
De această dată, Jolie dă viaţă, prin vocea ei, unei tigroaice, pe nume Tigress. În Kung Fu Panda, Jack Black este Po the Panda, un sărman ospătar într-un restaurant de tăieţei, care este înnebunit după karate, dar al cărui fizic nu-i permite să practice acest sport.



Changeling  (2008)
În filmul regizat de Clint Eastwood, Jolie este o mamă disperată al cărei fiu dispare de acasă. După luni de zile, autorităţile dau de urma copilului. Numai că aceasta este doar un impostor, iar mama se va trezi într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu autorităţile. Filmul i-a adus o nominalizare la Oscar.



Wanted (2008)   
Un tânăr pe nume Wesley (James McAvoy) află în urma asasinării tatălui său că acesta fusese liderul unei misterioase organizaţii de asasini, al cărei scop era păstrarea ordinii mondiale. Antrenat de Sloan (Morgan Freeman) şi echipa lui, Wesley va încerca să calce pe urmele tatălui său. Jolie este protagonista unor scene de acţiune spectaculoase.

Care este filmul tău preferat cu Angelina Jolie?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zgrv pe 13 noiembrie 2009 09:02
Gone in Sixty Seconds (2000) mi-a placut mult, mai ales pt. felul cum arata Angelina in acel film, coafura si buzele alea! Eh, ce vremuri! :D
Oricum, a ramas antologica o faza din film cand Sway si Memphis erau intr-o masina si discutau, iar la un moment dat Sway il intreaba pe Memphis:
"Sway: What do you think is more exciting , having sex or boosting cars?
Memphis: Having sex or boosting cars... Um, oo! Uh. How about having sex WHILE boosting cars? "
Aici sunt sigur ca imaginatia multor barbati a luat-o razna!!! :P

Kalrak pe 13 noiembrie 2009 09:08
Cyborg a fost primul pe care l-am vazut si cel in care mi-a placut cel mai mult este Tomb Raider
ionut_dany_gl pe 13 noiembrie 2009 09:53
parerea mea este cel mai bun film pe care la facut angellina si care mia placut cel mai mult este ,,Mrs & Miss Smith''
felixa pe 13 noiembrie 2009 10:29
In Changeling, Joli reuseste sa-si depaseasca statutul decorativ si sa fie actritia in toata puterea cuvantului. Este primul film vazut cu ea in care miza nu este frumuseatea ei, ci focul care o anima. Frumuseatea ii este decent ascunsa in hainele de epoca si apare o mama adevarata care se lupta cu toata lumea pentru copilul ei. Bravo, Angelina! Bravo, Eastwood! Daca nu era The Reader, lua si Oscar...
izzie pe 13 noiembrie 2009 10:30
Mrs & Miss Smith mi-a placut cred ca cel mai mult! chiar se potriveau pt rolul de sot si sotie...dar o altfel de familie:P
adana pe 13 noiembrie 2009 10:36
Francezii au o vorba:,,nici o femeie nu e cu adevarat frumoasa daca nu are momente cand e cu adevarat urata".Se pare ca au avut-o ca sursa de inspiratie pe Angelina, nu credeti?
yonycka pe 13 noiembrie 2009 10:38
Mr. & Mrs. Smith si Beowulf in ambele mi-a placut cum a jucat...oricum femeia se pricepe, si sincer cred ca orice rol ar avea intra imediat in "pielea" personajului....dar cel mai mult mi-a placut secventele din Beowulf, a interpretat cu atata senzualitate. Super, nu am ce zice :)
eli pe 13 noiembrie 2009 10:48
a mai facut un film pe care nu l-ati mentionat, se cheama "Life or Something Like It" categorizat drept unul dintre cele mai slabe roluri, ce-i drept. Si mai este si Tomb Raider 2.
Mie mi-a placut Tomb Raider original, cred ca e si primul p care l-am vazut cu ea...si Girl Interrupted.
Cat despre Mr. & Mrs. Smith...am ramas un blank total cand am vazut filmul...ma asteptam la ceva mai bun, dar sincer a fost cel mai prost scenariu ever!

Loll pe 13 noiembrie 2009 11:07
original sin...:X
bodoknut pe 13 noiembrie 2009 11:20
Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Wanted (2008)
toate!!!!
e super tipa si joaca foarte bine!

nicholas2 pe 13 noiembrie 2009 13:26
Mi-a placut foarte mult Wanted
claudiu-daniel-lugoj pe 13 noiembrie 2009 13:42
Cu siguranta rolul din Pacat original a facuto cea mai sexy femeie pina nu demult,dar si rolul din Lara Croft,si mai nou in filmul Changeling unde sa jucat rolul cum nu credeam vreodata ca va reusi sal joace asa bine.Si Wanted a fost un film bun dar filmele de mai sus enumerate de mine iau adus celebritatea,e parerea mea.
CRforMe pe 13 noiembrie 2009 15:33
GIA e cel mai bun film...
Radu47hitman pe 13 noiembrie 2009 15:45
Asa multa zarva in jurul acestei actrite, de parca ar fi buricul pamintului!

Ea trecut timpul celebritatii...

dik pe 13 noiembrie 2009 17:19
bah radu nu te supara...da nu comenta asa a prostului despre jolie k tu nici macar nu sti scrie corect. prima data invata sa scri si sa citesti si dup'aia adu-ti comentariile valoroase....cat despre angelina..e superba in oricare film, da mai ales in alexander
darayawaus pe 4 august 2011 19:54
Te rog eu, nu mai spune despre altcineva ca nu stie sa scrie corect. Sau, daca o faci, ofera-i puterea exemplului: scrie si tu corect.
jurjac pe 13 noiembrie 2009 18:35
sunt frumoase filmele ,si ia este superba imi place foarte mult de ia ,este o femei puternica ,si are niste copii superbi.o ador foarte mult.
andreea pe 13 noiembrie 2009 19:34
hei hei ar fi fostmacar 25 daca cyborg 2 e film

firefox a fost un alt film scoala pentru ea...
the fever ...nice
life or something like it ...profund si interpretarea "blondei platinate "a fost...geniala de oscar
Beyond Borders super chimie cu Clive Owen

mariana_ustea pe 13 noiembrie 2009 21:52
Mi-a placut mult in Gia, frumoasa si fragila, insetata de iubire...neglijata de o mama absorbita de propria ei viata. Emotionanta!
betlana pe 14 noiembrie 2009 00:28
gandind la rece, ca actrita, mama, sotie, este extraordinara mie imi plac toate filmele cu ea dar cel mai mult alexander.
cora_zon pe 14 noiembrie 2009 10:24
Mr. & Mrs. Smith si Wanted
Denisa pe 14 noiembrie 2009 22:37
ei bine fiecare film cu farmecul lui ... nuh ? mi'au placut animatiile in mod special:D
dar desigur Gia m'a impresionat in mod aparte si Changeling. SUPERBEE

true love pe 19 noiembrie 2009 17:26
Cred ca cel mai bun film al ei a fost Girl Interupted. Mi s-a parut extraordinara in rolul ala-parca am aruncat o scurta privire in sufletul ei. Cred ca asa este ea in realitate sau a fost inainte de a-si gasi marea dragoste(care se presupune ca este Brad Pitt)
Nick_18 pe 20 noiembrie 2009 13:45
Mr. & Mrs. Smith ramane number 1.Mia placut foarte mult Gone in Sixty Seconds si Wanted
Liana pe 21 noiembrie 2009 16:30
S-a omis unul din filmele ei buna unde a jucat alaturi de Clive Owen in 2003.E un film mai mult decat bun ,si nu ma refer la efecte speciale cat la poveste si mai ales la modul in care prezinta realitatea razboiului in zilele noastre.Abia dupa ce am vazut acest film am realizat ca la distanta de o tara de noi se intampla crime abominale ,in urma unui razboi crud si nemilos. Un amanunt ,parere personala,sfarsitul filmului e nedrept,dupa atata lupta pe toate planurile scenaristul o omoara cu o mina antipersoana.Cred ca merita totusi sa traiasca....
Liana pe 21 noiembrie 2009 16:31
Am uitat sa dau numele filmului Beyond borders
Anibas pe 23 noiembrie 2009 19:52
dar ce ziceti de Foxfire din 1996 unde era o adolescenta baietoasa tunsa scurt, dar si plina de sex-appeal . Acolo chiar e o imagine rara.
ralucaraluca pe 28 noiembrie 2009 01:43
. oricum in toate filmele a jucat bine dar cum a jucat in Gia nu a mai jucat in nici un alt film.ala a fost apogeul ei
nechifor boss pe 19 decembrie 2009 16:22
mi-e imi place ''original sin'',unde angelina apare alaturi de banderas
Mia_Jolie pe 3 ianuarie 2010 04:43
In Gia, Girl interrupted si Original sin a interpretat exceptional! E superba!
robertkonig pe 9 ianuarie 2010 10:56
original sin.. cel mai tare
alina pe 17 martie 2010 16:11
angelina jolie este cea mai tare din toate timpurile si cea mai sexy femeie si cea mai frumoasa,nu mai zic ca e si senzuala si fermecatoare
alina pe 17 martie 2010 16:16
angelina jolie e cea mai tare actrita doar buzele alea te incanta cel mai tare si ochii aia,mia placut f.mult cand a jucat rolu tomb raider cand a avut paru impletit.
ingerashuldemonic pe 2 aprilie 2010 23:09
in afara de calitatile fizice a demonstrat ca e si o foarte buna actrita si un om minunat....
imi place in toate rolurile in care am vazut-o:X

fgggg pe 10 aprilie 2010 16:58
wanted, mr and ms smith, gia ,lara croft .....niste filme exceptionale ....iar ea este superb ...
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 00:51
eu zic ca are toate calitatile nu numai una din ele
Pelinn pe 19 aprilie 2010 11:19
Superba atat ca femeie cat si ca actrita;
In ce priveste rolurile, cateodata nu trebuie doar sa stii sa joci intr-un film ci sa ai si fler in alegerea filmului in care vei juca!

iuly12iuly pe 19 aprilie 2010 18:02
mie mi se pare k rolul ei din Tomb Raider i se potriveste foarte mult filmul ala este chiar perfect :D si Kung fu Panda nici nu e ce stii ce nu cred k s-o prins cnv k e vocea ei:)) in fine e draguta mie imi plk :D
babydulcicutza pe 8 mai 2010 12:16
Original sin, Gone in Sixty Seconds,Taking Lives deocamdata. Acum asteptam Salt si The Tourist.
doru13 pe 24 mai 2010 19:41
Nu le'am vazut pe toate, dar din cele pe care le'am vazut cel mai mult mi'au placut Wanted si Alexander:)
alexcretu75 pe 19 iulie 2010 13:40
E sexy.In toate filmele in care a jucat a jucat foarte bine.
DyddyX pe 16 august 2010 12:37
pana akm e Wanted . am vazut doar 2 -3 filme cu ea
Gebeleizis pe 25 mai 2011 00:54
Changelling
alex_il_fenomeno pe 5 decembrie 2011 17:57
ce sa mai ... este o actrita fabuloasa !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells