Serile marilor actori: Tom Hanks şi Michael Douglas, omagiaţi în weekend pe AXN

de Cinemagia în 7 Iun 2017
Culoarul morţii, cu Tom Hanks şi Jocul, cu Michael Douglas, se difuzează sâmbătă şi duminică pe postul AXN

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00, AXN difuzează tulburătorul film Culoarul morţii, cu Tom Hanks pe post de narator al unor evenimente mistice, iar duminică, 11 iunie, de la ora 21:00, pe acelaşi post, este programat misteriosul Jocul (1997), cu Michael Douglas.

Pe de o parte, telespectatorul va fi martorul unor momente supernaturaliste greu de suportat (trei execuţii pe scaunul electric), dar şi al unor momente suprarealiste (ca de pildă roiul de musculiţe ce materializeaza răul exorcizat de către uriaşul negru cu puteri miraculoase) urmărind filmul Culoarul morţii; pe de altă parte, telespectatorul va fi martorul unei lupte pentru discernerea realităţii de ficţiune în filmul Jocul.

Iată câteva detalii inedite despre cele două filme:

Stephen King i–a furnizat regizorului–scenarist Frank Darabont romanul în şase părţi The Green Mile despre o antecamera a mortii, dintr–o închisoare din Lousiana anilor ’30, unde condamnaţii la sentinţa capitală îşi aşteaptă rândul la scaunul electric.  La un moment dat, printre condamnaţi îşi face apariţia John Coffey, un prizonier masiv, înalt de peste 2 metri, de culoare, un vizionar cu puteri magice, un fel de Iisus modern sortit să plătească pentru răul din lume.

Tom Hanks, câştigătorul a două premii Oscar, interpretează rolul lui Paul Edgecomb, gardianul şef care relatează prin flashback-uri întâmplarea mistică la care a fost martor de pe vremea când lucra în penitenciar. Faptul că e condamnat pentru uciderea brutală a două fetiţe contrastează cu firea blândă, naivă, si puterile paranormale cu care este înzestrat John Coffey, strecurând în mintea lui Edgecomb îndoieli despre vinovăţia uriaşului. Tom Hanks povestea la data lansării despre personajul său: „Datoria lui Paul este să păstreze o atmosferă linistită în închisoare până când vine momentul să conducă o fiinţă umană, cât de oficial posibil, pe lumea cealaltă. Dar Paul nu poate nega faptul că John Coffey nu este un deţinut obişnuit, de aceea se zguduie şi încrederea în puterea sa de a duce la îndeplinire sarcina de serviciu”.

Darabont a reuşit, în numai opt săptămâni, să condenseze cele şase volume ale romanului lui King într-un scenariu viabil, la fel cum a scris şi adaptarea pentru The Shawshank Redemption. Frank Darabont şi Tom Hanks s-au întâlnit în 1994 cu ocazia decernării premiilor Oscar, Hanks fiind nominalizat pentru The Forrest Gump iar Darabont reprezentând nominalizatul rival, The Shawshank Redemption.

Pentru Stephen King, întâlnirea cu Tom Hanks, care îl portretizează pe narator, a constituit posibilitatea ascultării propriei voci interioare. Autorul pare sã-l fi avut pe Hanks în minte atunci când a scris romanul. „Paul Edgecomb este naratorul Stephen King, dacă acesta a existat vreodată”, spune King. „Rolul i se potriveste lui Tom ca o mănuşă. În momentul în care Frank mi-a menţionat numele lui mi-am zis cã e prea bine ca sã fie adevărat”.

Cât priveşte filmul Jocul, Michael Douglas a avut parte de zile dificile pe platoruile de filmare, cu multe cascadorii solicitante. Nicholas Van Orton (Michael Douglas) este un afacerist de succes care s-a obisnuit să deţină controlul asupra investiţiilor şi relaţiilor sale. Viaţa sa ordonată va suferi o schimbare profundă din momentul în care fratele său Conrad (Sean Penn) îi va da de ziua sa un cadou mai puţin obişnuit - un joc incitant - care va atrage după sine nişte consecinţe devastatoare. După ce Nicholas va da curs acestui joc, îi vor apărea în cale o serie de obstacole, în ciuda faptului că nu cunostea prea bine regulile si nici obiectivul final al acestuia. Nicholas va descoperi curând că este urmărit în propria casă de niste conspiratori necunoscuti a căror intenţie pare a fi destabilizarea vieţii lui.

„Jocul” devine o întrecere misterioasă pe viaţă si pe moarte care îi va schimba destinul pentru totdeauna. Fotografii compromițătoare apar în camera sa de hotel, plină de graffiti. Nicholas devine paranoic și confuz. Este drogat și se trezește undeva în America Latină. El încearcă disperat să găsească dovezi palpabile pentru a determina ce este real și ce nu și cine era răspunzător pentru acea călătorie ciudată: „Vreau să întâlnesc vrăjitorul”. Dar care sunt oare regurile și limitele „Jocului”?

Exploreaza subiecte similare:

dosar: vara AXN, The Green Mile, The Game, Tom Hanks, Michael Douglas

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells