Serial nou: Zero Hour

de Ştefan Dobroiu în 16 Feb 2013
Naziştii, terorismul, rozicrucienii şi... ceasurile încing spiritele

Anthony Edwards a devenit celebru datorită serialului Spitalul de urgenţă, iar acum are ocazia să revină în atenţie cu Zero Hour, un nou serial programat de postul american ABC în serile de joi. Subiectul este extrem de exagerat şi neverosimil, dar Zero Hour, regizat de tot mai cunoscutul Pierre Morel (Banlieue 13, Taken), ameninţă să captiveze publicul, dacă acesta îi dă o şansă. Deja etichetat un „Codul lui Da Vinci pentru micul ecran”, serialul are un subiect abracadabrant: specialistul în teoria conspiraţiei Hank (Edwards) descoperă un secret ascuns de veacuri când soţia sa este răpită de un terorist internaţional după ce cumpără un ceas foarte vechi.

Serialul sare din trecut în prezent şi ştii că totul este mult, mult mai complicat decât pare la prima vedere. Când în scenă apar şi rozicrucienii (ei trebuie să protejeze cu preţul vieţii un sipet de al cărui conţinut depinde „viitorul lumii aşa cum o ştim”), asemănările cu romanele lui Dan Brown sunt deja supărătoare, dar misterul are tot ce-i trebuie ca să te ţină în priză pe durata celor 13 episoade ale primului sezon.

Producătorul Paul Scheuring, răspunzător printre altele de Prison Break, a dezvăluit că nu vrea să transforme Zero Hour într-un serial în care toate misterele se dezleagă la sfârşit. „Unul din lucrurile pe care le-am învăţat de la Prisong Break sau Lost este că mai devreme sau mai târziu dai din colţ în colţ pentru că povestea trebuia să aibă un sfârşit. Am folosit această înţelepciune la crearea lui Zero Hour, care va fi mai degrabă ca 24, unde totul este luat de la început la fiecare început de sezon”, spune Scheuring, ceea ce înseamnă că Hank şi echipa sa vor avea parte de un nou mister de dezlegat în sezonul 2.

În acest moment nu este clar dacă va exista un alt sezon, pentru că debutul lui Zero Hour nu a fost unul dintre cele mai fericite. Într-o sincronizare neinspirată, episodul pilot a fost difuzat joi seara, chiar pe 14 februarie, când tot americanul jură partenerei iubire veşnică de Ziua îndrăgostiţilor. Sperăm ca şefii de la ABC să nu se sperie de cifrele de audienţă dezamăgitoare şi să lase povestea să continue. Până la urmă, în ciuda unor interpretări cam scorţoase şi a unor replici amuzante fără voie, noul serial are potenţialul de a ne captiva pentru o lungă perioadă de vreme, pentru că sâmburele de mister din mijlocul poveştii este interesant.

Exploreaza subiecte similare:

Anthony Edwards, Pierre Morel, Zero Hour, Banlieue 13, Taken, Prison Break, Paul Scheuring

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 16 februarie 2013 22:26
am vazut primul episod si nu ma fascinat parka era totul pe repede inainte...da astept sa vad ep. 2 si sper sa fie mai bun
rizea.alex70 pe 17 februarie 2013 17:52
Nu ma atrage sa-l vizionez...mi se pare plictisitor.
AndreBlack pe 17 februarie 2013 21:28
Nu prea ma atrage . Daca avea o distributie mai buna poate il ajuta cumva .
Phantom_sub pe 18 februarie 2013 00:23
E foarte bun.
SANDA45 pe 21 februarie 2013 21:22
nici pe mine nu ma atragee...
alex_il_fenomeno pe 11 martie 2013 19:39
Pentru fanii serialelor, si nu numai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells