Serial nou: The Last Ship

de Ştefan Dobroiu în 6 Iul 2014
Acţiune şi suspans în serialul despre efectele unui virus ucigaş

După vampiri, iată că acum sunt la modă agenţii patogeni ucigaşi. Până când The Strain (detalii AICI) va îmbina cele două subgenuri, iată că ne atrage atenţia şi The Last Ship, un serial de acţiune despre echipajul unei nave din marina SUA care ar putea fi ultima şansă a omenirii în faţa unei epidemii.

Bazat pe romanul lui William Brinkley, The Last Ship îi are în centrul atenţiei echipajul navei U.S.S. Nathan James, condus de comandantul Tom Chandler (Eric Dane, din Anatomia lui Grey). În misiune printre gheţurile de la Polul Nord, Chandler îşi va da seama curând de ce una dintre directive a fost lipsa oricărei comunicări cu restul lumii: un virus extrem de contagios a decimat jumătate din populaţia lumii, iar laboratorul improvizat pe nava lui Chandler de virusologii civili Rachel Scott (Rhona Mitra) şi Quincy Tophet (Sam Spruell) poate fi unica şansă pentru găsirea unui leac.

Dacă ai văzut cele 13 episoade ale lui The Last Resort, serial difuzat în 2012 şi 2013 de ABC fără a fi reînnoit pentru un al doilea sezon, cam ştii la ce să te aştepţi, numai că The Last Ship accesorizează aspectul politic şi uman al serialului cu un mister (cine a creat virusul?) şi o imensă responsabilitate pentru echipaj (vor reuşi să găsească leacul?).

Cronicile apărute după difuzarea primului episod nu au fost extraordinar de entuziaste, agregatorul de cronici Metacritic obţinând un procent de 61% cronici pozitive. Acest procent ar fi crescut, probabil, dacă textele respective ar fi fost scrise după apariţia celui de-al doilea episod, mult mai coerent, tensionat şi bogat în acţiune decât predecesorul său, care prezenta destul de neîndemânatic contextul aventurii maritime a lui Chandler şi-a colegilor săi şi dădea indicii străvezii despre misterul din spatele apariţiei virusului.

Deşi foloseşte o formulă deja văzută pe micile sau marile ecrane şi nu excelează la capitolul dezvoltare de personaje, The Last Ship compensează cu ritm şi intensitate, iar episodul al doilea se termină promiţător, cu piesele bine aranjate pe tabla de şah a poveştii. Partea şi mai bună este că scenariştii îşi deschid o mulţime de porţi de explorat în viitor, fără să traseze direcţii prea previzibile.

Eric Dane este foarte convingător în rolul lui Chandler, chiar dacă nu trebuie să facă mai mult decât să-şi pronunţe cât mai sever replicile. Multe priviri se vor îndrepta asupra actriţei Rhona Mitra, a cărei frumuseţe poate să li se pară unora puţin potrivită cu meseria de virusolog. Deşi scenariul le acordă atenţie şi celorlalţi membri ai echipajului, fiecare cu atitudini, aptitudini şi reacţii care ar trebui să îi scoată în evidenţă, aceştia nu prea reuşesc să facă impresie. Poate în episoadele următoare...

Primul episod a avut o audienţă de 5,33 milioane de spectatori, în timp ce la al doilea audienţa a scăzut la 4,64 de milioane. Postul TNT va difuza restul de opt episoade din primul sezon până la sfârşitul lunii august. În acest moment nu se ştie dacă The Last Ship primeşte undă verde pentru un al doilea sezon.

Iată mai jos un trailer al serialului. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

The Last Ship, Eric Dane, Rhona Mitra

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
WhYskY pe 7 iulie 2014 19:43
am vazut episoadele aparute pana acum si imi place. sper sa nu il anuleze si pe asta
AsterX pe 16 iulie 2014 04:09
am vazut si tradus episodul 4 din ultima serie aparuta acum la rugamintea unui prieten.textul e foarte accesibil in schimb filmul in sine mi se pare o panarama de doi lei.bun pentru cei nascuti mult incoace dupa revolutie. inca nu mi-a atras atentia vreun serial de dupa '89 care nu doar sa merite tradus dar si vizionat de o masa mare de oameni!? filme cu buget redus actori de duzina sau daca ar fi unii buni se
irosesc in filme de 2 lei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells