Serial nou: Forever

de Ştefan Dobroiu în 2 Sep 2014
Ioan Gruffudd interpretează un bărbat în vârstă de 200 de ani

Nu este vampir, iar originea afecţiunii sale e un mister atât pentru el, cât şi pentru public. În noul serial ABC Ioan Gruffudd, cunoscut mai ales din Fantastic Four (2005) şi Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007), îl interpretează pe Henry Morgan, un medic legist din New York, obsedat de moarte tocmai pentru că aceasta îl ocoleşte de aproape două secole. Melanj de serial supranatural şi procedural cu poliţişti, Forever oferă mai mult decât cazuri ieşite din comun şi ar putea face carieră în programul ABC. Iată mai multe detalii despre premisele sale.

Doctorul Henry Morgan este considerat cel mai priceput medic legist din New York. Uneori are nevoie doar de o privire pentru a-şi da seama ce a provocat moartea violentă a celor de pe masa lui de investigaţie, iar această aptitudine îi conferă un statut aproape legendar printre colegii săi. Ce nu ştiu ei este că Henry a fost ocolit de moarte de secole întregi şi că, de fiecare dată când un accident îi provoacă moartea, medicul revine la viaţă ca prin minune, într-un lac sau un râu din apropierea locului decesului, gol-puşcă.

Acelaşi lucru se întâmplă când un oribil accident de metrou din oraş provoacă moartea a zeci de persoane. Cazul este investigat de poliţista Jo Martinez (Alana de la Garza, din Law & Order), iar investigaţia o aduce pe poliţistă în laboratorul lui Morgan, care descoperă curând că accidentul a fost provocat de moartea violentă a conductorului trenului. Ce nu vrea să recunoască eroul este că şi el se afla în metrou. Împreună, Morgan şi Martinez încearcă să îl descopere pe asasinul conductorului, iar pentru asta Morgan va trebui să-şi pună la bătaie extraordinarul talent de a pune laolaltă indicii aparent insignifiante, mici bucăţi din interesantul puzzle al adevărului.

Forever ar putea captiva publicul cu ajutorul eroului său ataşant, ale cărui secole de viaţă l-au transformat într-o enciclopedie ambulantă, dar şi într-o fiinţă damnată. Henry este obsedat ce anume i-a provocat imortalitatea, dar nici nu ezită să-şi folosească ciudata natură pentru a descoperi indicii importante pentru investigaţie sau pentru a-i apăra pe cei dragi. Flashback-uri din trecut explorează complicata istorie personală a medicului, iar un telefon primit în laboratorul său îl face să se întrebe, pentru prima oară, dacă este singurul pe lume suferind de bizara sa afecţiune. O premisă pe care scenariul o va explora cu siguranţă în următoarele episoade, "geamănul" lui Morgan având tot ce îi trebuie pentru a se transforma într-un antagonist convingător şi redutabil.

Principala provocare a lui Forever este să ofere cazuri suficient de interesante, demne de protagonistul său cu ochi infailibil în identificarea şi interpretarea indiciilor. Episodul pilot, disponibil pe site-ul ABC cu începere din 30 august (doar pentru teritoriul american), conţine mai multe secvenţe în care eroul aruncă doar o privire celor din jur şi obţine, cu ajutorul unor detalii aparent insignifiante, concluzii importante despre biografia recentă a interlocutorilor săi. Când scenariul promovează un asemenea talent de investigator trebuie să îl şi cultive cu o serie de cazuri extrem de dificile. Din păcate episodul pilot nu reuşeşte acest lucru, cazul ucigaşului de la metrou fiind neconvingător în ceea ce priveşte motivaţiile şi modul de execuţie. Poate că episoadele următoare vor avea mai mult de oferit din acest punct de vedere.

Lansarea oficială a lui Forever va avea loc pe 23 septembrie, serialul urmând să fie difuzat până la sfârşitul anului.

Iată mai jos un trailer. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Ioan Gruffudd, Forever

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CPU pe 2 septembrie 2014 21:21
si cand te gandesti ca The Man from Earth series se chinuie sa stranga fonduri pe kikcstarter. credeam ca e ceva in genul dar dupa ce am citit articolul si am vazut trailerul m-am lamurit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells