Selfie69: iată cum arată posterul interzis de Facebook al filmului românesc

de Cinemagia în 30 Iun 2016
Afișul comediei Selfie69, regizat de Cristina Iacob, a fost interzis zilele trecute de rețeaua de socializare Facebook, după ce a fost postat de echipă pe pagina filmului

Afișul comediei Selfie69, regizat de Cristina Iacob – continuarea celui mai bine vândut film românesc al anului 2014, #Selfie – a fost interzis zilele trecute de rețeaua de socializare Facebook, după ce a fost postat de echipă pe pagina filmului

Vizualul reprezintă un corp uman reinterpretat, în care buricul actriței Olimpia Melinte este continuat de buzele Crinei Semciuc, ce țin între ele un inel de căsătorie. Afișul te provoacă să gândești ce vrea să spună, este o metaforă, altfel decât ne-am obișnuit sa vedem până acum la filmele de acest gen. Alături de titlu, Selfie69, apare tagline-ul It's a fucking lovestory.

Afișul răspunde poveștii filmului, o comedie romantică ce continuă istoria celor șase personaje din #Selfie, care de data aceasta caută confirmarea dragostei… prin căsătorie.
 
Regizoarea Cristina Iacob, autoarea celui mai bun debut regizoral de după 1989, spune că „după libertatea de exprimare dobândită în urma multor ani de cenzură, ultimul lucru la care m-aș fi așteptat era ca Facebook-ul să interzică afișul nostru, mai ales pentru că este departe de a fi ceva vulgar. Putem pune o întrebare, tot pe facebook, fanilor filmului: ce părere au despre acest afiș? Cred ei că e ceva ce ar trebui interzis? Mi-am dat seama după acestă experiență că facebook-ul nu are umor! :))) Dacă nu ar fi un sistem, un robot care răspunde conform unui algoritm, l-aș invita la film, să-l mai înveselim. Altă soluție nu văd să-l relaxăm puțin pe acest facebook... Până atunci, interzis sau nu, acesta este afișul filmului care vă invită să vedeți o comedie pe bune!”
 
Afișul nu a fost aprobat de facebook pentru că „nu respectă politica de publicitate a rețelei de socializare, aplicată conținutului materialului publicitar, audienței sale și destinației acestuia. Facebook nu acceptă folosirea conținutului “profan”, nici referințe la adresa utilizatorului (ex: rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, nume) sau care agresează privitorii.”
 
În Selfie69, cele trei fete din primul lungmetraj, din 2014, Yasmine, Roxy și Ana fac un pariu video, ce devine viral pe Facebook: care dintre ele se marită prima în 3 zile?! Vor afla că uneori iubirea poate fi chiar sub nasul tău, deși tu ai căutat-o în cele mai neobișnuite locuri, în cele  mai neașteptate momente și la cele mai ciudate persoane! Și încă ceva foarte important: nu fă pariu cu iubirea pentru că... e foarte riscant!
 
Din distribuția filmului fac parte actorii din #Selfie: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) și Răzvan Vasilescu (Nea Ceaușu).

Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huțuleac, Tolea Ciumac, alături de actori consacrați sau debutanți. Lungmetrajul este produs și distribuit de ZAZU Film și va intra în cinematografe toamna aceasta.

Exploreaza subiecte similare:

Cristina Iacob, #Selfie, #Selfie 69

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
grigmarius pe 5 iulie 2016 15:57
Dap..., nu stiu cum a interzis FB acest poster, este mult mai putin grav decat atat de multe porcarii postate pe FB si o groaza de lucruri de natura sexuala, sexiste, care sugereaza pornografie ori injosirea femeilor si multe lucruri care sunt rasiste ori hartuitoare, jignitoare si cu adevarat profane pe care le lasa sa circule liber, caci pare ca nu ii deranjeaza si chiar daca le raportezi, poate 1 din 10 o sa aiba ca raspuns da, acest lucru incalca regulile noastre... etc., iar ca bonus toate comentariile jignitoare ale diversilor utilizatori cu creiere de gaini, inclusiv siruri de injuraturi nu sunt eliminate, sterse, cand le raportezi, pentru ca nu incalca politicile lor etc. ( la care chiar au si optiunea "hate speech") si posibil ca pe acestea le considera ei ca facand parte din libertatea de exprimare.
grigmarius pe 5 iulie 2016 16:07
*mult mai putin grav= in cazul in care poate face anumite aluzii pentru un public cu o varsta mai mica, probabil cei sub 14-16 ani sa zic, luand literal ce prezinta ci nu metafora si bineinteles cuvantul "fucking" care literal in engleza este si un termen vulgar si este si o injuratura, probabil aici intervin filtrele lor, dar filtre care nu afecteaza termenii colorati ai limbii romane, deci nu folosesc traducerea sau ceva... inteleg ca este poate mai greu sa cuprinzi intr-un "dictionar" toate vulgaritatile atator limbi straine, insa sincer... la forta lor de munca, cu nivelul tehnololgic din prezent si a celor care lucreza pentru ei sau printr-o colaborare cu Google, chiar nu ar trebui sa reprezinte o provocare.
grigmarius pe 5 iulie 2016 16:08
lucreaza*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells