Sean Penn şi Mel Gibson, într-un film despre cum a fost creat Dicţionarul Oxford

de Cristina Grigore în 3 Aug 2016
Pelicula se va numi Professor and the Madman şi este adaptarea romanului scris de Simon Winchester

Doi „grei” ai Hollywood-ului, Sean Penn şi  Mel Gibson, vor juca împreună într-o producţie despre nebunie, geniu şi obsesia de a duce la capăt o „misiune” ce a marcat istoria limbii engleze, crearea Dicționarului Oxford al Limbii Engleze. Filmul se va numi The Professor and the Madman şi este un proiect al lui Gibson, scrie Variety.com.

Starul are de multă vreme în plan această ecranizare, căci povestea, inspirată din realitate, a fost consemnată de scriitorul Simon Winchester în romanul cu acelaşi nume. Gibson a achiziţionat drepturile de producţie în 1998 şi intenţiona să treacă la cârmă, însă a lăsat scaunul regizoral scenaristului lui Apocalypto, Farhad Safinia, rezervându-şi rolul central în film, acela la profesorului James Murray, care s-a înhămat în 1857 la munca titanică de redactor al Dicţionarului Oxford, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte demarate de filologii britanici.

Penn îl va întruchipa pe fostul chirurg şi ofiţer militar W.C. Minor, care a contribuit la realizarea dicţionarului cu mai bine de 10.000 de fişe, dar care s-a dovedit a fi un colaborator bizar, deoarece avea probleme psihice (fusese reținut la Azilul Broadmoor pentru criminalii nebuni după uciderea unui om în Londra).

Filmările vor începe în luna septembrie, în Europa.

Exploreaza subiecte similare:

Sean Penn, Mel Gibson, actor, The Professor and the Madman

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells