Se lansează noile parți ale serialului Twin Peaks la HBO și pe HBO GO. Șapte lucruri mai puțin știute despre seria originală

de Gloria Sauciuc în 17 Mai 2017
Sezoanele 1și 2 din serialul original sunt disponibile pe HBO GO de la începutul lunii mai

Noul serial eveniment „Twin Peaks” are premiera în exclusivitate la HBO și pe HBO GO pe 22 mai Seria limitată cu 18 părți creată de Showtime va debuta cu o premieră de două ore la HBO iar pe HBO GO vor fi disponibile primele 4 parți. Scris și produs de creatorii și producătorii executivi ai serialului, David Lynch și Mark Frost, și Sabrina S. Sutherland - producătoare executivă, noul Twin Peaks este regizat în întregime de către David Lynch. Serialul va avea premiera exclusivă pe HBO GO în Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Croația, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia și Bosnia și Herțegovina pe 22 mai.

Acțiunea noului serial eveniment Showtime, unul dintre cele mai influente seriale din toate timpurile, începe la 25 de ani după ce locuitorii unui oraș bizar au fost șocați de uciderea brutală a reginei frumuseții, Laura Palmer. Mult așteptatul serial Twin Peaks va aduce o mare parte dintre membrii originali ai distribuției pe ecrane, inclusiv pe Kyle MacLachlan, în rolul agentului special FBI Dale Cooper.

Twin Peaks are 18 părți, fiecare de 60 de minute, și va avea premiera în exclusivitate la HBO și pe HBO GO pe 22 mai. Sezoanele 1și 2 din serialul original sunt disponibile pe HBO GO de la începutul lunii mai. Iată mai jos o serie de lucruri mai puțin știute despre serial.

1. În cartea lui din 2014 Reflections: An Oral History of Twin Peaks, semnată de către Brad Dukes, intervievatul Jules Haimovitz (producătorul serialului și președinte al Spelling Entertainment) relatează cum, în timpul în care rula serialul, a primit un telefon de la bancherul Carl Lindler în care era întrebat cine a ucis-o pe Laura Palmer. Lindler, surprinzător, explica faptul că nu ar fi întrebat pentru sine ci pentru președintele, pe atunci, al Statelor Unite - George Bush sr., care la rândul lui întreba pentru conducătorul sovietic Mihail Gorbaciov...

2. Personajul Madeleine Ferguson (verișoara identică a Laurei Palmer, jucată de aceeași Sheryl Lee) fusese creată de către regizorul David Lynch tocmai pentru a o distribui în continuare pe actrița care îl impresionase atât de mult.

3. Twin Peaks a fost filmat în Statul Washington (în Munții Stâncoși, în nord-vestul SUA), acolo unde are loc și acțiunea.

4. Două personaje din serial au același nume cu figuri legendare din istoria locală. Agentul FBI Dale Bartholomew Cooper are același nume de familie și aceleași inițiale cu D.B. Cooper, un misterios terorist care a deturnat un avion comercial american pentru a-l părăsi apoi sărind cu parașuta undeva deasupra statului Washington, în 1971. Șeriful Harry Truman are același nume cu președintele american din anii 50, dar și cu un localnic decedat în 1980 în erupția vulcanului St. Helens, după ce refuzase să își părăsească locuința înainte de erupție.

5. Publicația Entertainment Weekly  a trecut serialul pe lista „Cele mai mari 25 seriale TV cult” la poziția 5, în numărul din 29 septembrie 2009.

6. Personajul Bob a luat naștere atunci când David Lynch a observat un scenograf, Frank Silva, ascuns în camera Laurei Palmer. Lynch a filmat scena devenită celebră cu Silva după pat, neștiind unde a o va folosi. Mai târziu, atunci când lua un cadru cu Sarah Palmer (Grace Zabriskie) țipând, Lynch a observat, din întâmplare, o reflexie a imaginii lui Silva, și așa i-a venit ideea despre Bob, un spirit de pe altă lume.

7. Deși episodul 29 din 1991 a fost ultimul din serial, numeroase scene care au avut loc după acesta au fost filmate pentru lungmetrajul Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992), disponibil pe HBO GO. Acestea cuprind rezolvarea mult-așteptată a finalului, dezvăluind soarta lui Annie Blackburn (care supraviețuiește și este spitalizată), a agentului Cooper (al cărui suflet va rămâne captiv în Sălașul Negru, iar Omul din Alt Loc îi spune că va rămâne acolo câțiva ani). Aceste scene au fost tăiate, și ca urmare mai multe personaje principale nu mai apar deloc în film. Negocierile cu privire la montaj, refacere și coloana sonoră pentru scenele inițial tăiate au avut loc în 2007, pentru a fi, în final, terminate pentru premiera pe Blu-ray din 2014 a filmului și a serialului împreună.

Exploreaza subiecte similare:

Twin Peaks, Twin Peaks: Fire Walk with Me, David Lynch, Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Grace Zabriskie

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells