Se ecranizează seria manga Akira

de Cristina Grigore în 9 Nov 2010
Se ecranizează seria manga Akira

Akira, seria de romane grafice manga semnată de Katsuhiro Otomo, a atras atenţia Hollywood-ului de multă vreme, însă abia anul acesta producţia filmului s-a concretizat. Fraţii Allen şi Albert Hughes vor regiza, după un scenariu de Albert Torres. Conform Bloody Disgusting, Morgan Freeman ar putea fi ataşat producţiei în rolul Colonelului, directorul unui secret proiect al Guvernului, care încearcă să-l prindă pe Tetsuo, personajul principal, atunci când puterile sale paranormale ies la iveală.

Acum câteva zile i-a fost oferit un rol şi protagonistului din Charlie St. Cloud, Zac Efron, apărut recent şi pe ecranele noastre. Dacă acceptă, Efron l-ar portretiza pe liderul unei găşti de tineri pe biciclete.

Povestea din Akira se petrece într-un Tokyo al anului 1992, distrus de o explozie nucleară ce a pornit Cel De-al Treilea Război Mondial. O nouă societate, intitulată Noul Tokyo, se formează până în 2030 pe o insulă creată artificial (Tokyo Bay), însă este măcinată de terorism anti-guvernamental, violenţe ale bandelor de răufăcători şi certuri politice. Un incident dintre Tetsuo Shima, membru al găştii conduse de Shotaro Kaneda, şi Esper Takashi, un copil cu trăsături îmbătrânite şi puteri psiho-kinetice, ce se află în vizorul programului guvernamental condus de Colonelul Shikishima, este elementul declanşator al acţiunii, continuată preţ de alte şase romane.

Cum ecranizarea anime-urilor nu este punctul forte al Hollywood-ului, nu putem decât să sperăm că filmul Akira aflat acum în pregătire va mulţumi totuşi fanii seriei.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alien pe 9 noiembrie 2010 11:06
Daca ar face si James Cameron Battle Angel cum avea de gand in loc de Avatar 2 si 3.
k3neda pe 9 noiembrie 2010 11:56
in sfarsit...nick-name-ul mi l-am luat de la personajul principal..bine un pic diferit..am vazut akira cand aveam 14 ani,acum am 26...am asteptat ceva ca sa vad si eu o ecranizare AKIRA,sper sa nu fiu dezamagit
andytimofte94 pe 9 noiembrie 2010 14:47
hmm....morgan freeman indiferent in ce film joaca si indiferent de rol o face cu multa maiestrie
daydr3am3r pe 9 noiembrie 2010 15:01
Genial. Sper sa nu o strice.
IchigoWolf pe 9 noiembrie 2010 16:44
Superb!Categoric,voi vedea filmul :).Si cu acest prilej,poate voi citi si manga-ul ;)).Ar fi frumos tot asa sa fie un film cu "actori adevarati" dupa Naruto :D(da,e mai greu,ar trebui multe efecte speciale,dar cu efort s-ar putea).Oricum,ramane sa vedem :).
SuPa.La.PLiC pe 10 noiembrie 2010 18:07
deja au inceput sa faca filme dupa manga-uri...chiar ma gandeam acum ceva vreme...inainte sa apara The Last Airbender....in ritmul asta...mai e putin si o sa faca filme si dupa Naruto si Bleach...si altele:-j
cetateanu pe 11 noiembrie 2010 09:56
Am vazut cateva filme de animatie nipone si au ceva spectaculos in ele.Ma bucur ca Morgan Freeman mai apare in filme desi are o anumita varsta.
AdrianSe pe 11 noiembrie 2010 11:30
"găşti de tineri pe biciclete" ,voi ati vazut animatia .........alea numai biciclete nu sunt .
Zac Efron ......e clar il transforma intr-un film pentru gagici ,sa aibe si cohisori lor cu ce sa se delecteze :))..................e pur si simplu ridicol .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells