Scurtmetrajele câștigătoare la Festivalul de Film We Are Water se pot vedea online

de Cinemagia în 8 Iun 2016
Toate scurtmetrajele câștigătoare pot fi vizionate pe site-ul oficial al festivalului

Juriul celei de-a treia ediții a Festivalului de Film We Are Water a anunțat câștigătorii competiției în cadrul unei festivități de premiere care a avut loc pe 2 iunie la Galeria Roca din Madrid.

Competiția internațională de scurtmetraje organizată de Fundația We Are Water a strâns într-o ceremonie de premiere toți finaliștii pentru cele trei categorii: micro-documentar, micro-animație și micro-ficțiune. A fost acordat și premiul publicului câștigătorului cu care s-a realizat o conexiune video. Câștigătorii celei de-a treia ediție sunt:

  • Micro-documentar: Pevek, de Evgeny Makharadze (Rusia)

  • Micro-ficțiune: Maximize, de Bertrand Ndukong (Camerun)

  • Micro-animație: Childish blue, de Azadeh Deghani (Iran)

  • Premiul publicului: Happy World, de Hasan Jubair (Bangladeș)

Toate scurtmetrajele câștigătoare pot fi vizionate pe: http://filmfestival.wearewater.org/en/winners_314441

„A fost minunat să privesc toate scurtmetrajele. Am petrecut o zi într-o altă lume”, a declarat Juan Campanella, regizor de film și televiziune, membrul al juriului. Acesta a adăugat că „am oferit un punctaj mai mare celor care au combinat informațiile cu latura emoțională, celor care au folosit informație de impact, originalitatea și dorința de a surprinde o poveste într-un mod cinematografic”. Marc Clotet, celebru actor spaniol, a adăugat că „această inițiativă oferă posibilitatea de a cunoaște foarte multe persoane talentate și de a le cunoaște poveștile”.

Xavier Torras, directorul fundației We Are Water a subliniat că cinematografia este cea mai bună cale pentru a transmite un mesaj către o audiență internațională. Totodată, acesta a subliniat participarea impresionantă la această ediție unde s-au înscris 1.473 de participanți din 88 de țări, de la Columbia, Anglia, Spania, India, Venezuela, Argentina, Bulgaria, Peru dar și Bangladeș, Bolivia, Canada printre alții.

La ceremonie au participat membrii juriului Albert Solé, producător de filme documentare; Rocío García, jurnalist El País specializat pe cinematografie; Carlos Jiménez Renjifo, Desk Officer al UNRIC (Centrul de Informații Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Est); Xavier Torras, directorul Fundației We Are Water; Daniel Sánchez Arévalo, producător de film; David Camps, reprezentându-l pe Jordi Folgado, director al Fundației Vicente Ferrer; Juan Campanella, producător de film și câștigător al unui premiu Oscar, și Judith Colell, producător de film și curatorul celei de-a treia ediții.

Festivalul de Film We Are Water 3 a fost organizat cu susținerea Națiunilor Unite, cu UNRIC (Centrul de Informare Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Vest) și revistele iAgua, Cine Informe și Cine & Tele.

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Despre Roca

Roca este o companie specializată în design, producție și distribuție de produse pentru baie, precum și plăci ceramice și soluții de acoperire pentru pereți, utilizate în arhitectură, construcții și design interior.

Compania are 20600 de angajați și 76 de unități de producție, fiind prezentă în peste 135 de țări din întreaga lume.

Având capital integral spaniol, Roca este lider de piață în Europa, America Latină, India și Rusia. Este, de asemenea, un important jucător pe piețele din China și restul Asiei, precum și în Africa și Orientul Mijlociu. Roca este liderul la nivel mondial în sectorul său de business.

www.roca.com

www.ro.roca.com

 

 

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells