Scena terifiantă care i-a îngrozit pe majoritatea iubitorilor de horror

de Gloria Sauciuc în 30 Oct 2016
Se pare că anii 1970 au fost deceniul care a produs cele mai multe horror-uri, fiind în topul a 27% dintre votanți. În schimb, filmele mai recente (anii 2000) sunt pe locul 2 cu 18%, urmate apoi de anii 1980

Probabil că fiecare spectator are o anumită scenă horror care îl sperie în mod special, dar care anume este cea mai înspăimântătoare din toate filmele ultimelor șase decenii? HMV.com a intervievat 2000 de spectatori și concluzia a fost că scena cu capul care se întoarce din Exorcistul a fost cea mai înspăimântătoare din întreaga istorie a horror-ului - 17,9% dintre cei intervievați au votat-o ca fiind cea mai terifiantă.

Și scena dușului din Psycho, 1960, urmează cu 16,9% procente, apoi momentul din Carrie, 1976, în care o mână apucă brațul - pe locul trei cu 15,1%.

Pe următoarele locuri vin scenele din The Ring (2002) - în care fata iese din televizor, Alien (1979) - in care foetusul de extraterestru iese din pieptul bărbatului, The Shining (1980) - gemenele din coridor, The Birds (1963) - copiii atacați, Silence of the Lambs (1991) - scena văzută prin ochelarii de vedere nocturnă, Saw (2004) - bărbatul care își taie piciorul și Woman in Black (2012) - scaunul care se mișcă.

Se pare că anii 1970 au fost deceniul care a produs cele mai multe horror-uri, fiind în topul a 27% dintre votanți. În schimb, filmele mai recente (anii 2000) sunt pe locul 2 cu 18%, urmate apoi fără ordine cronologică de anii 1980.

Anii 60, deși cuprind două locuri fruntașe (cu Psycho și The Birds), sunt per total cel mai puțin înspăimântători ani.

Întrebat ce anume face un film horror să fie bun, unul dintre cei intervievați a răspuns într-o notă comică: „figura lui Jack Nicholson”.

HMV a întrebat spectatorii cum fac să scape de acea senzație de frică după ce au urmărit un horror. Răspunsurile variază: majoritatea aprind lumina sau urmăresc o comedie, în timp ce alții se culcă, urmăresc un alt film sau citesc o carte.

Exploreaza subiecte similare:

The Exorcist, Psycho, Carrie

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RODI59 pe 31 octombrie 2016 17:47
Eu as mentiona si Friday 13th, cel putin scena in care la baie criminalul ii da cu un topor in cap fetei sau in dormitor, cand il strapunge pe iubitul fetei cu o tepusa venita de sub pat. Mie mi s-au parut terifiante ambele scene. Sigur ca exemple mai sunt. Oricum filmele horror mai vechi sunt mai bine realizate, sub aspectul scenelor de groaza, decat cele de azi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells