Şapte filme uimitoare despre poveşti de dragoste adevărate

de Gloria Sauciuc în 8 Dec 2015
Niciun cuplu nu ar trebui să le rateze

Există o expresie pe care mulți dintre noi au auzit-o: „iubire ca-n filme". Dar uneori, viața reală este cea mai bună sursă de inspirație pentru cineaștii interesați de subiectul iubirii. Poveşti de dragoste incredibile se întâmplă cu adevărat între oameni – acele poveşti de viaţă la care un scenarist n-ar putea visa vreodată. Și, uneori, aceste experiențe devin sursa de inspiraţie a unor filme uimitoare. Iată şapte dintre cele mai emoţionante, via brightside.me, care au cucerit inimile oamenilor exact pentru că toate ne arată un singur lucru – ce înseamnă adevărata dragoste.

1. Mănâncă roagă-te iubeşte

În film: Elizabeth, o scriitoare de succes, își dă seama brusc că nu trăiește viața pe care şi-o dorește. Ea decide să renunțe la tot și să meargă într-o călătorie în jurul lumii, în scopul de a se găsi pe sine însăşi. În Italia se complace în excese gastronomice, dar în India încearcă să revină pe calea spirituală. Și, în sfârșit, în Bali, întâlneşte adevărata dragoste.

În viaţa reală: Filmul se bazează pe autobiografia lui Elizabeth Gilbert. Scrisă într-un stil extrem de intim, dragostea dintre Elizabeth și Jose (în film numele lui este Felipe) s-a petrecut exact în același mod şi în viața reală. Cu toate acestea, în scena finală a filmului, cei doi iubiți decid să nu se căsătorească niciodată, dar în viața reală cuplul este căsătorit. Un lucru i-a forțat să se căsătorească în viața reală: Jose a fost reținut la frontieră și deportat din Statele Unite ale Americii.

Acum, Elizabeth și Jose (foto) locuiesc în New Jersey. Ei au propriul lor magazin, „Two Buttons” unde vând suveniruri din Asia, iar Elizabeth continuă să scrie cărți.

2. Mereu la prima întâlnire

În filmPersonajele principale sunt fermecătoarea blonda Lucy Whitmore și un afemeiat pe nume Henry Roth. Henry e sătul de întâlniri cu fete care deja îl plictisesc la a doua întâlnire. De aceea este atras de Lucy, cu care fiecare întâlnire este ca şi prima. Ea suferă de amnezie, ca urmare a unui accident, și uită tot ce se întâmplă în timpul zilei până a doua zi dimineaţa. Henry nu are de gând să renunțe şi înregistrează momentele cheie ale vieții lor pe bandă pentru Lucy. Ea îşi începe fiecare dimineață urmărind povestea lor.

În viaţa reală: Lucy a fost inspirată de americanca Michelle Philpotts, care suferă de o formă rară de amnezie: după o serie de accidente, timpul și memoria s-au oprit pentru ea, iar de 21 de ani, ea trăieşte în 1994. Soțul ei îi dovedește în fiecare dimineață că sunt căsătoriţi arătându-i fotografii din albumul de familie și înregistrări ale celor mai importante evenimente din viața lor împreună. Diferența față de film este doar că în viața reală cuplu se cunoștea dinainte de accident, iar soțul ei nu trebuie să câștige dragostea soției sale în fiecare zi. Soțul lui Michelle lipeşte notiţe pe frigider pentru a înregistra evenimentele importante care s-au întâmplat din 1994. În fiecare zi, Michelle trăiește aceeași parte a vieții ei, din nou și din nou.

3. Îndrăgostită de un Masai

În film: În vacanța ei în Kenya, o femeie albă, Carola, se îndrăgostește de Lemaliana. Ea decide să renunţe la viața ei din Europa și să se stabilească în sălbaticia kenyană. Nu e ușor pentru Carola să se înţeleagă cu localnicii, a căror moralitate îi pare pe dos. În timp, Carola dă naștere primului lor copil, dar nici acest eveniment nu o mai poate ține alături de soțului ei. Nu după multă vreme, ea decide să plece acasă, epuizată de gelozia lui și modul sălbatic de viață.

În viaţa reală: Povestea Corinnei Hofmann, descrisă în cartea cu același nume, stă la baza filmului. Corinne şi-a întâlnit iubitul din Kenya, Lketinga Leparmoriyoin, în 1986, în timpul unei călătorii în Kenya cu prietenul ei. S-a despărțit de acesta din urmă, şi-a vândut afacerea din Elveția și s-a căsătorit cu noul ei iubit în 1988. Apoi au avut multe probleme: nu numai boli periculoase, dar şi diferențele culturale cu soțul ei – Lketinga era un bărbat foarte gelos și adesea se îndoia de paternitatea copilului lor. Corinne şi-a iubit soțul foarte mult, dar după câțiva ani de tortură, ea a decis să se întoarcă în țara ei natală.

Legendă foto Corinne şi Lketinga la scurtă vreme după ce s-au întâlnit.

4. Imperiul simțurilor

În filmEste un film profund și șocant, care ne arată cum pasiunea nebună poate scăpa de sub control. Acesta spune povestea de dragoste între un bărbat bogat de origine burgheză și servitoare lui. Renunțând la mâncare și la băutură și uitând de familiile lor, ei se abandonează pasiunii. Într-o căutare sălbatică de noi forme de uniune și plăcere, femeia îşi ştrangulează iubitul înainte de a înnebuni.

În viaţa reală: Oricât de ciudat ar părea, filmul descrie aproape exact detaliile unei poveşti de dragoste reale. La momentul apariției sale, povestea fascinantă a lui Sada Abe a provocat un şoc în Japonia. În 1936, ea a comis o crimă teribilă împotriva iubitul ei, pur și simplu pentru că nu a vrut să-l împartă cu altcineva. Se spune că prima lor întâlnire a durat patru zile, în care cuplul nu a părăsit patul. Sada Abe a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru crima ei.

5. Moths/Inseparabili

În film: Fimul descrie povestea de dragoste dintre o elevă, Alya, și un soldat, Pavel, care s-a întâmplat în primăvara anului 1986 în timpul exploziei de la Cernobîl. Ei se îndrăgostesc la prima vedere și decid că trebuie să fie împreună, indiferent de ce soartă îi așteaptă. Pavel primește o doză serioasă de radiaţii de la centrala nucleară distrusă. Tânărul fuge din spital pentru a-şi vedea iubita și îşi petrec toată ziua într-un oraș pustiu, intoxicaţi de sentimentele lor reciproce, ca două molii care zboară una spre cealaltă, neluând în seamă pericolul din jurul lor.

În viaţa reală: Personajele lui Alya și Pavel sunt generalizate din mai multe povești de dragoste care au avut loc în timpul catastrofei de la Cernobîl. Principala poveste din film se bazează pe povestea tragică a pompierului Vasili Ignatenko și soției sale Ludmila. Vasili a lucrat după dezastru la operaţiunea de curăţenie și a primit o doză mare de radiații. Soția lui şi-a riscat viața să aibă grijă de soțul ei condamnat la un sfârșit prematur și tragic, până la ultima suflare, în ciuda faptului că medicii i-au interzis categoric să fie alături de el.

6. Zimnyaya vishnya/Winter Cherry

În film: Olga, o femeie extrem de inteligentă, este căsătorită, dar iubeşte un alt bărbat, și nu poate găsi curajul de a ieși din căsnicia ei. În încercarea de a găsi o modalitate de a-şi organiza mai bine viața, ea se forţeaza să accepte oferta unui om bogat şi să meargă cu el pentru a începe o viață nouă într-un oraș diferit. Iubitul ei, Vadim, își dă seama ce a pierdut și se duce după Olga. El o aduce înapoi la viața ei anterioară. Dar nimic nu s-a schimbat – el este încă incapabil să facă un pas decisiv pentru o viață fericită împreună.

În viaţa reală: Scenaristul Vladimir Valutskiy şi actriţa Nadejda Repina au fost sursele de inspiraţie pentru Vadim și Olga. Aventura lor secretă a durat 14 ani. Cei doi iubiți s-au întâlnit în Yalta, amândoi fiind căsătoriți. Repina a divorțat de soțul ei, dar Valutskiy a rămas cu familia sa. El a promis că divorţează când Nadejda a întâlnit un elegant italian care a pus în pericol aventura lor, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Foto: Vladimir, a cărui soție a fost o actriță faimoasă, descria, în esență, propria poveste în scenariul filmului. Nadejda Repina este în dreapta.

7. Jurământul

În film: Paige și Leo celebrează a patra aniversare a căsătoriei lor. Cuplul are un accident de mașină, iar Paige intră în comă. Întoarcerea la viaţă este afectată de un sentiment de pierdere: ea nu-şi recunoaște soțul și nu-și amintește relația lor. Leo decide s-o cucerească din nou pe Paige.

În viaţa reală: Cuplul Krickitt şi Kim Carpenter a fost sursa de inspiraţie pentru Paige şi Leo. Amnezia cauzată de un accident de maşină a șters amintirile din ultimii cincisprezece ani de viață ai lui Krickitt, incluzând momentul în care s-au întâlnit și s-au căsătorit. Kim nu a renunțat și a rămas alături de iubita lui, chiar și atunci când ea nu-şi amintea de iubirea lor. În timp, Krickitt s-a îndrăgostit din nou de soțul ei. Mai târziu, Kim Carpenter a scris o carte numită „Jurământul”, care a stat la baza filmului.

Desigur, aceasta nu este o listă completă de filme de dragoste bazate pe viața reală. Dacă mai ştiți vreunul care v-a impresionat, adăugați mai jos! 

Exploreaza subiecte similare:

Eat Pray Love, 50 First Dates, Die Weisse Massai, Ai no korîda, The Vow

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 8 decembrie 2015 15:29
vazut toate in afara de Zimnyaya vishnya pe care nici nu il gasesc pe nicaieri
cosmin742000 pe 8 decembrie 2015 15:38
doar pe youtube este , dar nu exista titrari si rusa e una din limbile pe care nu le inteleg prea bine.
cosmin742000 pe 9 decembrie 2015 01:06
nici Moths/Inseparabili nu am vazut
SERGIULICA2005 pe 9 decembrie 2015 01:01
"OUT OF AFRICA".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells