Saptamana 6-12 iunie

de Gloria Sauciuc în 6 Iun 2008
Saptamana 6-12 iunie

Dupa ce am avut o saptamana in care sa reflectam la sarutul pe care Jude Law il da lui Norah Jones, in My Blueberry Nights, si care va ramane unul dintre cele mai frumoase saruturi pe care ni le-a oferit, de-a lungul timpului, marele ecran, iata ca a venit vremea sa trecem la lucruri mai serioase, la… Sex… and the City, in premiera incepand cu vinerea aceasta, varianta maxi a episoadelor pe care serialul Totul despre sex ni le dadea cu lingurita de cafea.

Si iata-le din nou pe Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, cele patru dive incontestabile de varsta mijlocie, intr-un film pe care - fara sa fiu foarte pudica - l-as fi pus, totusi, la un rating de "Interzis sub 18 ani", multe chestii fiind "explicite" in film (amintindu-mi litera legii, la care se raporteaza si comisia de evaluare a ratingului). Prin urmare, cele patru eroine iau in acest lungmetraj problemele care le-au tot dat batai de cap in serial, toate preocuparile lor, devenite leitmotiv pentru fiecare in film, gasindu-si acum raspunsul, clarificarea, rezolvarea.

Carrie Bradshaw (Parker) de 10 ani se afla pe punctul de a se casatori cu Mr Big (Chris Noth): aceasta oscilare intre a oficializa iubirea lor sau nu, e tema dominanta in lungmetraj, cu toate consecintele pe care o decizie sau alta le implica. Charlotte York Goldenblatt (Kristin Davis) si-a dorit tot serialul sa poata avea un copil; infiaza, pana la urma, o fetita, dar visul ei de a deveni mama naturala, continua si in film. Samantha (Kim Cattrall) e deprimata de intorsatura pe care au luat-o lucrurile: de 5 ani este fidela aceluiasi barbat, si asta e contrar tuturor principiilor ei. Miranda (Cynthia Nixon) oscileaza intre a se impaca sau nu cu tatal baitelului ei.

Dar, cum spuneam, filmul se termina rezolvand toate "cazurile". Le rezolva in asa fel incat nu mai lasa loc de continuari, din pacate pentru fanii productiei. Oricum, un film la care sa razi in hohote, dicolo de sarcasmul (se poate citi si misoginism pe alocuri) bine camuflat (in momente de umor confectionat) al scenaristului.

 Al doilea film in premiera de vinerea aceasta este un horror - Prom Night; in acest remake al "clasicului" de groaza cu Jamie Lee Curtis din 1980, Brittany Snow (Amber Von Tussle in "Hairspray") e o eleva de liceu a carei noapte de teroare traita cu cativa ani in urma se repeta la Festivitatea de aniversare a absolvirii liceului. Un criminal (Johnathon Schaech) face o obsesie pentru aceasta tanara; in noaptea absolvirii ei, maniacul reuseste sa scape din inchisoare si sa vina dupa ea. Totul pe fondul unei festivitati extrem de fastuoase, cu limuzine, covor rosu si la un hotel de cinci stele. Prietenii si colegii Donnei Keppel (Brittany Snow) cad rapusi, unul cate unul. Nu sunt hacuiti ca in Saw, de exemplu, deci amatorii de senzatii tari, sa se tina la distanta...

Deci o saptamana in care avem de unde alege: fie recuperam un My Blueberry Nights, pentru ca productii ale regizorului Wong Kar-Wai nu am mai vazut in cinematografele de la noi de acum 7 ani (In the Mood for Love s-a lansat in Romania in 2001), ele fiind - in general - crema festivalurilor de film, plus in premiera de vazut o comedie si un surogat de horror (interzis sub 18 ani - e clar ca unii l-au luat in serios:)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 18 aprilie 2010 01:40
nu mi-a placut niciodata serialul acela
anusk0094 pe 2 ianuarie 2011 13:36
Glumesti?? e genial serialul! :D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells