Saptamana 6-12 februarie 2009

de Gloria Sauciuc în 6 Feb 2009
Saptamana 6-12 februarie 2009

Saptamana aceasta ni se arata pe larg ceea ce in filmele anterioare ale seriei se facea numai cu ajutorul flashback-urilor: cum s-a nascut ura dintre Negustorii mortii si Lycani, in prequel-ul Underworld: Rise of the Lycans. Daca ati vazut Frost/Nixon de curand, veti fi absolut contrariati sa-l revedeti pe Michael Sheen, adica efeminatul si vulgarul moderator ce se ocupa de mondenitati in rolul lui Lucian, primul Lycan, o creatura cu aparente umane, dar nascut dintr-o femeie varcolac, captiva la curtea Vampirilor. Spre deosebire de ceilalti varcolaci care au infatisare de lupi, Lycanul putea sa ia, dupa dorinta, fie infatisare de lup, fie de om. Aceasta noua creatura a fost folosita la curtea vampirilor pentru a obtine o noua rasa de sclavi, exploatati de vampiri ca slujitori sau paznici, in timpul zilei, cand ei erau mai vulnerabili, fiind impiedicati sa se transforme in lupi cu ajutorul unor coliere de argint prinse in jurul gatului. Viktor domneste peste sclavii si supusii lui, ca si peste toate domeniile regatului, cu o mana de fier. El nu iubeste decat doua lucruri pe lume: puterea si pe frumoasa, dar independenta sa fiica, Sonja (Rhona Mitra). In fiecare noapte, Sonja calareste impreuna cu Negustorii Mortii, o trupa de elita formata din soldati ai Vampirilor, care apara domeniile lui Viktor impotriva distrugatorilor varcolaci. Dar, fara stirea tatalui si a ocrotitorilor sai, Sonja se indragosteste de Lucian, care a devenit un fierar priceput, fauritor de arme, la castelul Vampirilor. Povestea lor de dragoste trebuie sa se desfasoare in cel mai mare secret pentru ca altfel, le-ar aduce amandurora moartea. Film recomandat numai fanilor inraiti ai seriei.

A doua premiera a saptamanii are trei nominalizari la Oscar, plus un Glob de Aur: este vorba despre Nonconformistii/ Revolutionary Road in regia lui Sam Mendes. Leonardo DiCaprio si Kate Winslet se straduiesc din rasputeri si reusesc pe deplin sa portretizeze un cuplu casatorit care se confrunta - pe de o parte - cu o viata banala, iar - pe de alta, cu dorinta (inabusita pana la urma) de a evada din acest spatiu. Te impresioneaza cum cei doi actori isi fac personajele deosebit de complexe, chiar cu un scenariu (Justin Haythe) care mai da rateuri. Certurile, pana la isterie, apoi entuziasmul, pasiunea, dupa care disperarea, sunt aratate in cele mai fine nuante de catre cei doi actori. Si Michael Shannon este memorabil in rolul unui prieten de familie al cuplului, matematician savant, dar recent externat de la nebuni. Un film pe care merita sa-l vezi, chiar daca American Beauty, al aceluiasi regizor, este o reusita mai mare.

Al treilea film al saptamanii, Razboiul mintii/Push, este un thriller fantastic inspirat din legendele urbane dupa care guvernele din intreaga lume au experimentat folosirea puterilor paranormale pentru a domina. Dakota Fanning ne face o surpriza placuta, jucand un rol cu maturitate. Iata despre ce e vorba in film: o agentie guvernamentala cunoscuta sub numele de "Divizia" aduna mediumi pentru experimente desemnate sa le sporeasca puterile si sa alcatuiasca cea mai puternica armata. Din pacate, aproape nimeni nu a supravietuit acestor teste. Nick Gant (Chris Evans), un telekinetic ce apartine celei de-a doua generatii, sau "mover", a stat ascuns de cand Divizia i-a ucis tatal in urma cu mai bine de un deceniu. A gasit adapost in mult populatul Hong Kong. Nick e obligat sa se ascunda cand Cassie Holmes (Dakota Fanning), o vizionara de 13 ani, ii cauta ajutorul pentru a localiza o servieta care, pretinde ea, contine sase milioane de dolari. Pentru a o gasi, vor trebui s-o gaseasca pe Kira (Camilla Belle), singura persoana care a supravietuit experimentelor Diviziei.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alice999 pe 3 aprilie 2009 14:04
Ce fain...in new moon el e un vampir de la voturi!!acest actor numai in filme cu vampiri a jucat!!!Mai joca in:New Moon,Eclipse si in Breaking Down!!!
dj.GIX pe 9 noiembrie 2009 17:27
bai kiar e tare filmul pe 2009 dar oare de ce nu la bagat si pe dovlad era mai tare asa ok pentru mn filmul e ok perera voastra la mn e ok ....
Radu1711 pe 25 aprilie 2010 23:29
mi-a placut filmul foarte mult
catalin pe 2 mai 2010 22:01
super
liviu pe 15 august 2010 14:41
epic filmul
liviu pe 15 august 2010 14:42
am vazut si 2003-ul da mai smecher e asta

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells