Săptămâna 31 iulie-06 august 2009

de Ştefan Dobroiu în 30 Iul 2009
Săptămâna 31 iulie-06 august 2009

Mult-aşteptat, iată că Brüno catadicseşte în sfârşit să ne bage în seamă. Sacha Baron Cohen merge foarte-foarte departe în încercarea lui de a-şi face personajul, reporterul homosexual (şi austriac) Bruno, să devină cel mai celebru conaţional al său de la Hitler încoace. Sub excelentul Borat, Bruno nu duce nici el lipsă de monumentalele înscenări ale britanicului, care bifează în cele 80 de minute ale filmului cele mai trăsnite, amuzante, obscene şi scandaloase situaţii pe care le vei vedea anul acesta la cinema. Mai puţin satiră şi mai mult umor gros, Bruno nu se va alege cu o nominalizare la Oscar pentru scenariu, ca predecesorul său, chiar dacă noul film este mult mai căutat şi mai puţin improvizat decât Borat. Recomandat celor cu inimile tari şi fălcile antrenate. Bruno ştie de ce...

A doua şi ultima premieră a săptămânii este Fighting, al doilea film al lui Dito Montiel după apreciatul său debut A Guide to Recognizing Your Saints. Fighting este povestea lui Shawn (tot mai cunoscutul Channing Tatum, pe care o să-l vedeţi în curând în G.I. Joe: The Rise of Cobra), un tânăr obligat să se descurce de pe azi pe mâine aducând în New York mărfuri de contrabandă. Cu o tragedie în trecutul familiei şi cu un tată care-l ţine la distanţă, tânărul nu prea vede viitorul cu ochi buni. Din întâmplare, Shawn îl întâlneşte pe Harvey (Terrence Howard), un antrenor de lupte de stradă, care-i deschide ochii şi-i arată că o carieră într-un asemenea sport nu ar fi deloc de lepădat. Doar că şi această lume este bântuită de răufăcători... Chiar dacă foloseşte exact aceeaşi formulă a nou-venitului care urcă mai repede sau mai încet până în vârful vârfurilor unei competiţii, Fighting e interesant de văzut pentru fanii lui Tatum şi pentru care simt nevoia să li se mai spună o dată că o pot lua oricând de la capăt.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
qazdaz pe 2 august 2009 16:28
jalnic !!o prostie ..nici nu se poate numi film :|... zero ..n-ai nici ce sa comentezi ...praf!!
Petra pe 2 august 2009 18:12
si atunci de ce comentati? :|
poftadeviata pe 3 august 2009 14:06
uite d-aia comentam k aici e topic de comentat. e de 2kt filmu nici nu mai am ce zice...
Petra pe 3 august 2009 15:01
Atunci tine pt tine...sunt destule critici negative pe aici,nu mai avem nevoie de tine
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ pe 4 august 2009 10:19
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSuper
cornel pe 5 august 2009 10:15
De ceva timp (poate chiar inca de la infintarea rubricii) ma astept ca aici sa citesc comentarii (mai lungi decat o fraza sau propozitie) despre premierele saptamanii decat rezumatul pe scurt al acestora. Nu inteleg demersul acestor articole care lauda orice film prost doar pentru ca e premiera. Se vor ele a fi doar un mijloc de promovare a filmelor, sunt platite de distribuitori sau pur si simplu autorul nu vrea sa se puna rau cu nimeni si nu poate contra-recomanda un film (atunci cand este cazul)? Pentru ca altfel nu avem decat sinopsisuri legate intre ele sa dea bine. Oricum vara (dar nici celelalte anotimpuri nu sunt prea departe) pe ecranele romanesti nu prea ai ce vedea.
FarkaS pe 5 august 2009 12:29
Nu stiu daca as fi inceput prezentarea saptamanii cu Bruno. O fi el un obiect de marketing, dar totusi...
kadajvs pe 5 august 2009 23:36
Sacha Baron Cohen e genial.Bravo. Traim intr-o lume in care suntem manipulati, si cand ma uit la Sacha Baron Cohen parca constientizez si mai mult acest lucru. "Normalul" este un lucru artificial creat de oameni ca sa putem fi manipulati mai usor. Nu exista normal sau anormal exista realitatea pe care o traim si o vedem zi de zi.
Radu1711 pe 27 aprilie 2010 16:05
tipul este penal

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells