Saptamana 27 Aprilie - 3 Mai

de Alin-Adrian Moise în 26 Apr 2007
Saptamana 27 Aprilie - 3 Mai

Dupa ani de zile in care au intrat bine de tot intr-un con de umbra (desi ultimul film de lung-metraj, din 1993, si-a scos de mai multe ori bugetul), Testoasele Ninja se intorc pe marile ecrane in TMNT a.k.a. Teenage Mutant Ninja Turtles. A patra incursiune a celebrilor eroi de desene animate/benzi desenate in cinematografe joaca in liga de animatie (cu voci de la Chris Evans, Sarah Michelle Gellar, Kevin Smith, Zhang Ziyi s.a.) si, contrar trendului de acum de a improspata francizele luand povestile de capat, incepe cam de unde s-a terminat partea a treia, nepierzand vremea cu introduceri. Asadar, dupa infrangerea lui Shredder, Testoasele s-au despartit, iar maestrul Splinter trebuie sa puna umarul la regruparea trupei, cu atat mai mult cu cat o serie de monstri au inceput sa apara prin New York parand sa aiba o oarecare legatura cu industriasul Max Winters si planurile acestuia de a deschide un portal in timp.

De parca Michelangelo, Donatello, Rafael si Leonardo nu erau de ajuns, un alt 'erou' se intoarce si el. Rowan Atkison, dupa tentative la schimbari de registru cu filme precum Johnny English sau Keeping Mum, isi reia rolul de 'capatai', Mr. Bean, si revine in Mr. Bean’s Holiday. Dupa ce in 'Bean', celebrul personaj provoca haos prin America, e acum randul Frantei, pretextul fiind Premiul intai la o tombola organizata de biserica din localitate, premiu constand intr-o excursie la Cannes, pe durata faimosului festival, si o camera video nou-nouta. Ce urmeaza, nici voi nu puteti banui.

Distribuitorii romani ramasesera datori cu doi dintre nominalizatii la Oscar de la ultima editie a premiilor si, daca aparitia pe ecranele noastre a lui Half Nelson (cu Ryan Gosling) ramane inca in suspans, totusi macar Venus poate fi vazut incepand cu saptamana aceasta, filmul pentru care Peter O’Toole a strans laude de peste tot de unde s-a putut, existand chiar voci care, soptind suav, au sugerat ca veteranul actor ar fi meritat premiul mai mult decat Forest Whitaker si al sau Last King of Scotland. Vedeti si judecati singuri. In regia lui Roger Michell (Notting Hill, Enduring Love, Changing Lanes), Venus este povestea a doi actori in varsta, Maurice (O’Toole) si Ian (Leslie Phillips), care nu au cunoscut niciodata vreun succes cu adevarat notabil, dar care, aflati la anii senectutii, continua sa lucreze. Vietile lor vor fi date peste cap insa de venirea nepoatei lui Ian, Jessie (Jodie Whittaker), care isi va exaspera unchiul si il va fermeca pe Maurice, sederea ei in Londra schimband vietile tuturor.

Cei care l-au ratat la B-Est au ocazia sa vada din nou filmul marelui Alain Resnais (autor a capodopere cinematografice precum Hiroshima mon amour, L’annee derniere a Marienbad, La Guerre est finie sau Mon Oncle d’Amerique), ajuns la venerabila varsta de 85 de ani. Este vorba de Coeurs, rasplatit la ultima editie a Festivalului de la Venetia cu premiul de regie, despre sase personaje in cautarea dragostei, personaje interpretate de actorii preferati ai lui Resnais: Sabine Azema, Pierre Arditi, Andre Dussollier, alaturi de care apar si Laura Morante, Lambert Wilson sau Isabelle Carre (din recentul Quatre Etoiles).

In rest, folositi din plin zilele libere care le aveti acum, dupa B-Est, deoarece Festivalul Filmului European incepe pe 3 mai, si are o selectie bogata de filme, printre care se regaseste si ultima productie a lui Jiri Menzel, I Served the King of Scotland, castigatoare a premiului FIPRESCI la Berlin.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 01:24
un film comic, am ras cu lacrimi la unele faze, are o comedie mortala in el Mr. Bean
alex_il_fenomeno pe 15 septembrie 2013 12:13
A fost o comedie excelenta....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells