Săptămâna 16-22 aprilie 2010

de Ştefan Dobroiu în 15 Apr 2010
Săptămâna 16-22 aprilie 2010

Încă nu l-am uitat pe Sam Worthington în rolul său din Avatar, iar acum australianul ni se arată iarăşi în chip de erou, îmbrăcat de această dată în armură şi zale şi cu tunsoare tip "jarhead" (vezi şi impresionantul film al lui Sam Mendes pentru comparaţie).

În Clash of the Titans, Worthington este Perseu, semizeul născut după ce tatăl său, Zeus, s-a strecurat sub forma unei ploi de aur în temniţa mamei sale, frumoasa pământeancă Danae. Bine, dezvăluim asta doar de dragul poveştii, pentru că filmul regizat de Louis Leterrier se concentrează mai degrabă pe faptele eroice ale puternicului Perseu decât pe originea lui supranaturală. Ce să mai, zeii se ceartă, iar sărmanul Perseu trebuie să rezolve problemele, asta în timp ce periculoşii titani ameninţă să se răzvrătească. Numai nume mari în acest action mitologic 3D, de la Ralph Fiennes, în rolul lui Hades, zeul infernului, care vrea să-i fure tronul fratelui său Zeus, interpretat de Liam Neeson, la Mads Mikkelsen, danezul cunoscut pentru interpretarea villain-ului din Casino Royale. Gemma Arterton va fi Io, care-l va însoţi pe Perseu pe o parte a aventuroasei sale călătorii, iar Alexa Davalos apare în rolul Andromedei. Chiar dacă filmul e 3D, nu trebuie să închizi ochii când apare Meduza!

Dacă poţi să-ţi iei ochii de la Perseu şi te interesează problemele tinerilor români ai zilei de azi, poate intri la Luna verde, filmul lui Alexa Visarion cu Tudor Aaron Istodor, Alexandru Potocean şi Marius Manole în rolurile principale. Cinemagia nu a văzut încă filmul, aşa că nu-ţi poate spune decât ce a citit în caietul de presă: este vorba de un road-movie pe ruta Bucureşti-Braşov, cu două grupuri de tineri care vor interacţiona în felurite moduri în urma unui accident.

De mâine clujenii vor putea vedea Copiii noştri ne vor acuza, un documentar al regizorului Jean-Paul Jaud. Acesta comentează iniţiativa unui primar francez care, speriat, de cazurile tot mai dese de cancer provocat de alimentaţie în rândul elevilor, ia taurul de coarne şi nu mai permite în cantina şcolii din oraş decât pregătirea alimentelor organice. Inclus în selecţia mai multor festivaluri ale lumii, documentarul lui Jaud are toate şansele să te facă se te întrebi de două ori înainte de a-ţi umple farfuria cu diverse. Filmul va avea o proiecţie specială luni, la 14.30, la Muzeul Ţăranului Român, intrarea din strada Monetăriei nr. 3.

La care dintre filme te vei duce în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogdan0125 pe 15 aprilie 2010 21:28
Ma voi duce la Clash of the Titans.
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 09:50
abia astept sa il vad
lup cosmin pe 20 aprilie 2010 19:23
imi place
dudi pe 23 aprilie 2010 11:56
super filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells