Saptamana 15-21 Iunie

de Alin-Adrian Moise în 14 Iun 2007
Saptamana 15-21 Iunie

Banuim ca toata lumea a aflat de deznodamantulul lui TIFF 6 si, implicit, de retragerea din competie a filmului lui Mungiu - proaspatul Palme d’Or: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile - datorita incalcarii regulamentului de la Cannes. Daca nu, am acoperit problema pe site via stiri/forum de suficiente ori incat sa nu mai reluam. Avem pesti mai mari de prajit. Si primul dintre ei e faptul ca o parte dintre filmele de la Cluj/Sibiu vin in Bucuresti, prin Cineplex si E-Uranus (deci sperati sa nu ploua). Nu va asteptati chiar la 432 sau la un Inland Empire, ca nu e cazul, dar de pe 16 pe 21 Iunie noi recomandam ceva in genul urmator: Irina Palm, Grizzly Man (bun si asta in asteptarea lui Rescue Dawn), La sagrada familia (deh, castigatorul…). Si hai si I Really Hate My Job (cu Oana Pellea si Alexandra Maria Lara) sau El Camino de los Ingleses (macar sa vedeti cum regizeaza Banderas, daca ati ratat Crazy in Alabama, debutul sau). Pentru detalii, ore si all that jazz, din nou, verificati pe site.

Dupa care, o adevarata gura de aer proaspat pentru cei care s-au saturat de atatea ‘parti a 3-a’ vara asta. O parte a doua. Si anume Fantastic Four and the Silver Surfer, in care eroii nostrii se lovesc de Galactus, ditamai (la propriu) personajul negativ, insatiabil in materie de devorat planete si de mana lui dreapta, Silver Surfer. In plus, se va dovedi ca nici Doctor Doom (Julian McMahon) nu a disparut chiar de tot. Asa ca cei patru fantastici (Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans si Michael Chiklis) isi cam vor avea mainile pline. La regie, acelasi Tim Story, iar la scenariu, Don Payne (de la My Super Ex-Girlfriend) si, surpriza, Mark Frost (Twin Peaks).

Un nume mai sonor decat baiatul cu Barbershop este fara doar si poate Nick Cassavetes (She’s So Lovely, John Q, The Notebook) si de la el avem saptamana aceasta Alpha Dog, poveste inspirata dupa cazul real al lui Jesse James Hollywood, care in urma unor ‘divergente creative’ cu un membru al bandei sale a provocat un conflict care s-a soldat cu numele lui, acolo sus, pe lista FBI-ului cu cele mai cautate persoane. Performanta cu atat mai notabila cu cat la cei douazeci de ani ai sai, era unul dintre cele mai tineri indivizi ajunsi acolo. Din distributie: Emile Hirsch (Girl Next Door, Lords of Dogtown), Justin Timberlake, Ben Foster (Hostage, X-Men 3), Bruce Willis, Harry Dean Stanton (inca excelent la cei 81 de ani), Sharon Stone, Dominique Swain si pustiul din Huff, Anton Yelchin, care e foarte apreciat in ultima vreme (mai putin de subsemnat).

La sfarsit, dar nu cel din urma, Premonition, ultimul vehicul pentru Sandra Bullock, in regia lui Mennan Yapo. Povestea ne zice ca personajul principal, Linda, este anuntata de un ofiter de politie ca sotul ei (Julian McMahon; da, tot el) a murit intr-un accident de masina, iar viata ei se rupe in bucati. Numai ca presupusul defunct se intoarce acasa de parca nimic nu s-ar fi intamplat, asa ca Linda isi va da seama ca, de fapt, a avut o premonitie si ca va trebui sa faca tot ce-i sta in puteri sa impiedice accidentul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 01:03
as vrea sa apara continuare de la Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer dar slabe sanse

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells