Saptamana 13-19 Iulie

de Alin Adrian Moise în 13 Iul 2007
Saptamana 13-19 Iulie

Cine n-a plecat inca in concediu la mare/munte sau pe meleaguri straine si a ramas pe acasa, probabil vrea sa stie premierele de saptamana aceasta. Prezumand ca ati vazut Transformers (daca nu, atunci nu mai cititi pana la capat si fugiti sa luati bilet) nu ne ramane decat sa va indrumam spre cele cinci noutati care intra pe ecranele noastre.

Fara putinta de tagada, cea mai importanta premiera este Inland Empire (scris, chiar asa, cu majuscule), mult-asteptatul film al lui David Lynch, primul lung-metraj al sau de la Mulholland Drive incoace. Un cosmar de 172 de minute, filmat pe suport digital, cu Laura Dern, Jeremy Irons si Justin Theroux in rolurile principale, despre o actrita (Dern) care se pregateste pentru cel mai important rol din cariera. Si care, atunci cand se indragosteste de partenerul ei de pe ecran isi da seama ca viata incepe sa se asemene tot mai mult cu filmul in care joaca. In plus, pentru a-i spori confuzia, iese la iveala si informatia cum ca productia la care lucreaza este un remake dupa un film polonez intitulat 47, care n-a fost terminat niciodata datorita unei tragedii, ambii actori principali fiind ucisi.

Amatorii de actiune au trei optiuni. Prima este 28 Weeks Later, continuarea de la 28 Days Later, filmul lui Danny Boyle din 2002, despre un virus misterios care scapase dintr-un centru de cercetare britanic, se transmitea instantaneu si avea proprietatea fabuloasa de a induce persoanelor infectate o furie permanenta, similara turbarii. Partea a doua, regizata de Juan Carlos Fresnadillo (tipul cu Intacto) si cu Rose Byrne si Harold Perrineau in rolurile principale, are loc la sase luni de la evenimentele deja cunoscute. Carantina ia sfarsit, iar fortele speciale ale armatei americane anunta ca razboiul impotriva virusului a fost castigat si ca reconstructia Angliei poate incepe. Refugiatii se intorc si familiile se reunesc, numai ca una din ele ascunde un secret infricosator. Ce anume, vedeti si voi.

Daca virusurile nu sunt specialitatea voastra atunci ar mai fi The Condemned, filmul lui Scott Wiper, variatie americana pe ideea lui Battle Royale (regia Kinji Fukasaku), in care un producator obsedat de ratinguri aduce pe o insula pustie zece dintre crema cremelor condamnatilor la moarte si ii constrange sa se lupte intre ei pana cand unul singur va ramane in viata, totul transmis live pe Internet. In rolurile principale: Vinnie Jones si Steve Austin (nume probabil sonor daca va uitati la wresling).

Cat despre al treilea film de actiune, Scorpion, acesta este regizat de Julien Seri si ii are pe Clovis Cornillac, Karole Rocher si Francis Renaud in rolurile principale (nu, nici noi n-am auzit de ei). Bref, filmul este despre Angelo (Cornillac), luptator de box thailandez care, dupa ce il omoara accidental intr-o lupta de strada pe favoritul turneului proxim, este inchis timp de sase ani. Iar cand iese, la ce altceva se poate intoarce decat la ceea ce stie mai bine? Deci tot pumni si picioare.

Am lasat pentru final o comedie romantica, Because I Said So. Daphne Wilder (Diane Keaton), pentru a o impiedica pe fiica ei cea mai mica, Milly (Mandy Moore), sa faca aceleasi greseli in viata (adica dragoste) ca ea, se hotareste sa-i gaseasca barbatul perfect. Si cum altfel daca nu prin anunturi matrimoniale, demers incununat de succes: gaseste doi tipi, unul arhitect responsabil (Tom Everret Scott), celalalt muzician (Gabriel Macht). Cu cine ramane fata veti descoperi singuri, desi noi v-am recomanda mai degraba sa revedeti Transformers.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 12:23
foarte bune filme dar Transformers a fost bestial
alex_il_fenomeno pe 30 iulie 2013 19:05
Erau filme bune, pe care am reusit sa le urmaresc si sa nu raman pasiv.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells