Rosamund Pike o aduce pe marele ecran pe Marie Curie, prima femeie câştigătoare a Premiului Nobel

de Cristina Grigore în 17 Mai 2017
Filmul se va numi Radioactive şi se va concentra mai mult asupra vieţii personale a cercetătoarei - a personalităţii şi a poveştii sale de dragoste

O femeie de geniu îşi face loc spre marele ecran, anunţă Variety.com. Marie Sklodowska-Curie, prima femeie căreia i-a fost decernat un Premiu Nobel şi primul savant care a primit două Premii Nobel – în două domenii diferite: fizică şi chimie – va fi interpretată de actriţa Rosamund Pike.

Pelicula, o producţie Working Title finanţată de StudioCanal, este descrisă ca o dramă romantică. Jack Thorne va adapta volumul biografic scris de Lauren Redniss şi intitulat Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout. Filmul, intitulat Radioactive, se va concentra, astfel, pe viaţa personală a lui Curie – căsătoria cu fizicianul francez Pierre Curie, naşterea celor doi copii şi munca asiduă în laborator.

Va fi punctată însă şi activitatea remarcabilă a cercetătoarei de origine poloneză – rămasă în istorie pentru cercetările în domeniul radioactivității și pentru descoperirea poloniului și a radiului, ca și pentru introducerea termenului de radioactivitate.

„Nu este un film biografic, ci o poveste de dragoste, ce se desfăşoară în vremuri extrem de schimbătoare şi înfăţişează portretul unei femei uimitoare, extraordinar de inteligente şi de-a dreptul cuceritoare. Dar şi singura femeie a acelor timpuri care a fost acceptată de comunitatea ştiinţifică”, a menţionat preşedintele StudioCanal, Didier Lupfer.

„Marie Curie a fost o forţă, o exprimare autentică a umanităţii. Toată lumea, indiferent unde mergea, era atinsă de energia şi geniul ei. Este un rol intens, ce necesită multă sensibilitate şi inteligenţă. Rosamund este actriţa potrivită pentru a o interpreta. Am înţeles acest lucru din prima clipă în care am cunoscut-o”, a declarat Marjane Satrapi, regizoarea lui Radioactive. 

Exploreaza subiecte similare:

Rosamund Pike, Jack Thorne, Marjane Satrapi

Alte știri din cinema

Viitorul film The Batman, fară Ben Affleck?

Fratele său, Casey Affleck, a dat de înţeles că starul nu va apărea în producţia ce îl are la cârmă pe Matt Reeves

Nick Fury va lipsi din Avengers 3 și 4

Iată când vom vedea din nou pe ecrane personajul lui Samuel L. Jackson

Se reface Nosferatu, cu o tânără şi promiţătoare actriţă în distribuţie

Anya Taylor-Joy îşi reia astfel colaborarea cu regizorul Robert Eggers, pe care l-a avut alături în The Witch

Tragedie la filmările lui Deadpool 2. Un cascador și-a pierdut viața

Joi „SJ” Harris a fost prima femeie afro-americană specializată în curse de motocicletă (pe asfalt) din istoria Statelor Unite

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 17 mai 2017 10:56
At last!...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback