Rosamund Pike o aduce pe marele ecran pe Marie Curie, prima femeie câştigătoare a Premiului Nobel

de Cristina Grigore în 17 Mai 2017
Filmul se va numi Radioactive şi se va concentra mai mult asupra vieţii personale a cercetătoarei - a personalităţii şi a poveştii sale de dragoste

O femeie de geniu îşi face loc spre marele ecran, anunţă Variety.com. Marie Sklodowska-Curie, prima femeie căreia i-a fost decernat un Premiu Nobel şi primul savant care a primit două Premii Nobel – în două domenii diferite: fizică şi chimie – va fi interpretată de actriţa Rosamund Pike.

Pelicula, o producţie Working Title finanţată de StudioCanal, este descrisă ca o dramă romantică. Jack Thorne va adapta volumul biografic scris de Lauren Redniss şi intitulat Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout. Filmul, intitulat Radioactive, se va concentra, astfel, pe viaţa personală a lui Curie – căsătoria cu fizicianul francez Pierre Curie, naşterea celor doi copii şi munca asiduă în laborator.

Va fi punctată însă şi activitatea remarcabilă a cercetătoarei de origine poloneză – rămasă în istorie pentru cercetările în domeniul radioactivității și pentru descoperirea poloniului și a radiului, ca și pentru introducerea termenului de radioactivitate.

„Nu este un film biografic, ci o poveste de dragoste, ce se desfăşoară în vremuri extrem de schimbătoare şi înfăţişează portretul unei femei uimitoare, extraordinar de inteligente şi de-a dreptul cuceritoare. Dar şi singura femeie a acelor timpuri care a fost acceptată de comunitatea ştiinţifică”, a menţionat preşedintele StudioCanal, Didier Lupfer.

„Marie Curie a fost o forţă, o exprimare autentică a umanităţii. Toată lumea, indiferent unde mergea, era atinsă de energia şi geniul ei. Este un rol intens, ce necesită multă sensibilitate şi inteligenţă. Rosamund este actriţa potrivită pentru a o interpreta. Am înţeles acest lucru din prima clipă în care am cunoscut-o”, a declarat Marjane Satrapi, regizoarea lui Radioactive. 

Exploreaza subiecte similare:

Rosamund Pike, Jack Thorne, Marjane Satrapi

Alte știri din cinema

Top Gun 2 va începe filmările în 2018, spune Tom Cruise

Sequel-ul, anunţat de multă vreme, trebuia să îl aibă la cârmă tot pe regizorul filmului original, Tony Scott

Benedict Cumberbatch este Grinch. Iată primul poster al filmului

Iniţial, pelicula urma să fie lansată anul acesta, în noiembrie

Roger Moore, starul seriei Sfântul şi al filmelor James Bond, a încetat din viaţă

Actorul avea 89 de ani. Decesul a survenit după „o luptă scurtă, dar bravă, împotriva cancerului”

10 lucrui mai puțin știute despre Belle de jour, omagiat la Cannes

„Când am demarat, am știut că ne aventuram, doi bărbați, pe teritoriul rar vizitat al erotismului feminin, pe care Freud l-a numit „Continentul întunecat”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 17 mai 2017 10:56
At last!...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback