Ron Perlman, specialistul în monştri

de Gloria Sauciuc în 18 Aug 2011

Este cunoscut pentru rolurile sale care cer un machiaj complicat, unele din ele mergând pâna la punctul în care tot corpul sau toată faţa sunt machiate. Ron Perlman. Actorul la care Guilleromo del Torro nu a vrut să renunţe în ruptul capului, făcând presiuni să-l aibă în rolul lui Hellboy. Din 19 august îl vom revedea pe marele ecran în chip de barbar, jucând rolul tatălui cimmerian al lui Conan.

În Quest for Fire joacă un om de Neanderthal. În Numele trandafirului interpretează un cocoşat desfigurat, în seria TV Frumoasa şi Bestia îl joacă pe Vincent, un personaj cu jumătate de faţă omenească şi cealaltă jumătate de leu. În The Island of Dr. Moreau este,  de asemenea, un personaj  jumătate om-jumătate animal, iar în seria Hellboy interpretează un demon. Chipul cu trăsături ieşite din tipare l-au făcut pe Ron Perlman să primească preponderent roluri... fioroase.

Perlman are o biografie impresionantă, atât în domeniul filmului, cât şi al televiziunii şi teatrului, activitatea sa în domeniu întinzându-se pe aproape trei decenii. După absolvirea Universităţii din Minnesota, şi-a început cariera pe scena teatrului în New York, unde a jucat în adaptări atât după autori contemporani precum Pinter şi Beckett cât şi după clasici precum Shakespeare, Marlowe şi Cehov.

Cariera sa în domeniul filmelor a început în 1981, cu rolul principal din filmul Quest for Fire al regizorului francez Jean-Jacques Annaud. Cinci ani mai târziu, a jucat în rolul cocosatului Salvatore din adaptarea pentru ecran după romanul lui Umberto Eco, Numele trandafirului, regizată tot de Annaud.

Perlman şi-a început colaborarea cu Guillermo del Toro încă de la primul film al regizorului, Cronos, în 1993. Actorul şi regizorul s-au reunit nouă ani mai târziu pentru Blade II. În 2004, del Toro şi-a împlinit un vis mai vechi şi l-a pus pe Ron Perlman în rolul principal din Hellboy. Alte titluri din filmografia sa sunt: The Island of Dr. Moreau, Romeo Is Bleeding, Star Trek: Nemesis, precum şi producţia independentă The Last Supper şi scurt-metrajul premiat la Oscar Two Soldiers. Cei trei ani în care a jucat în serialul de televiziune Beauty and the Beast i-au adus un Glob de Aur pentru cel mai bun actor, precum şi două nominalizări la Emmy. Perlman poate fi văzut în miniseria Desperation, după Stephen King, în Outlander, în care joacă alături de Jim Caviezel şi John Hurt şi The Last Winter.  Din 19 august apare în Conan 3D.

Afișează:
1 din 7
Amoukar , om de Neanderthal în La guerre du feu

Quest for Fire (în franceză La guerre du feu) este o adaptare din 1981 a romanului din 1911 al belgianului J.H. Rosny (1856-1940). În regia lui Jean-Jacques Annaud şi în adaptarea lui Gerard Brach, filmul a câştigat Oscarul pentru machiaj. Acţiunea se petrece în Europa în perioada paleolitică, acum 80.000 de ani, unde primii oameni se luptă pentru a obţine focul. Amoukar (Ron Perlman) este un Neanderthal, un om al cavernelor tipic, aflat într-un stadiu intermediar între omul-maimuţă şi mult mai avansatul homo sapiens.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dlena pe 18 august 2011 10:51
mi-a placut in toate filmele in care l-am vazut... in special in Hellboy
marllenn pe 18 august 2011 12:27
Se face Hellboy 3? Daca da ce bine abia astept sa vad
bloodthirst pe 18 august 2011 12:41
Chiar nu am stiut de rolul jucat in Nemesis,filmul a fost un esec dar actorii si-au jucat bine rolul.
Crist11 pe 18 august 2011 13:09
Perfect numele articolului, Gloria.
Eu chiar mi-as dori un Hellboy 3.
In rest, ii urez numai bafta.

Bayard pe 18 august 2011 13:31
Perlman este un actor excelent, insa se iroseste.... dar ce sa-i faci, nu toti pot avea chipul lui Brad pitt :)
africanus pe 18 august 2011 14:09
Intradevar, o figura pe care nu o poti uita, un mare nume in lumea Hollywoodului din ziua de azi, apreziez munca acestui actor foarte mult, i-am vazut aproape toate filmele, sa speram ca-l vom vedea si in anii urmatori, are stil Ron Perlman.
Burlan pe 18 august 2011 15:13
Îmi place cum joacă în Sons of Anarchy!
Sorin87 pe 18 august 2011 17:03
ii se potriveste chipul pentru monstrii
xerses pe 18 august 2011 19:33
Mi-a placut de el inca din serialul Frumoasa si bestia.
CosminHorrorMaster pe 3 septembrie 2011 14:59
Hellboy este cel mai bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells