Romy Schneider, nonconformistă în filmul Banchera - duminică, pe TV5 Monde

de Gloria Sauciuc în 6 Ian 2017
„Cu această saga, care navighează între râuri de diamante și fiole cu vitriol, Francis Girod semnează o mică bijuterie în care dragostea, puterea, aventura și furtuna sentimentelor fac casă cu strălucirea barocului”...

Canalul TV5Monde a programat pentru luna ianuarie unele dintre cele mai bune filme clasice ale cinematografului francez, cu actori fabuloși. Nu ratați rendez-vous-urile cinematografice din fiecare joi și duminică, de la ora 22:00!

Duminică, 8 ianuarie, canalul francez vă propune o întâlnire cu Romy Schneider, de la ora 22, în filmul Banchera, ce se bazează pe viața Marthei Hanau, alias „La banquière des années folles”/„Banchera anilor nebuni”. În distribuție se remarcă și Jean-Louis Trintignant (cel mai recent l-ați văzut în filmul Amour) iar muzica este compusă de Ennio Morricone.

În Parisul perioadei interbelice, Emma Eckhert (Romy Schneider), fiica unui pălărier evreu și o regină a nonconformismului (fumează în public, nu poartă nici corset nici voaletă) se afirmă într-un spațiu dominat de bărbați, cel al finanțelor. Provenind dintr-un mediu modest, ea atrage marii clienți care doresc să economisească, oferindu-le dobânzi excepționale. Îi va exaspera pe bărbații de la Bursă. În egală măsură, Emma își etalează gustul pentru lux și aventuri homosexuale. Cât de scump le va plăti...?

Filmul a fost considerat unul dintre cele mai bune ale lui Francis Girod. „Beneficiind de frumusețea și neînfricarea lui Romy Schneider, eroina lui Girod se alătură unei galerii de personaje nesupuse. În postura de bancher dandy și cinic, Trintignant are o rigiditate rece. Daniel Mesguich joacă un tânăr lup din politică... Toți trei fac un spectacol uimitor”, scrie publicația Télérama despre film. „Cu această saga, care navighează între râuri de diamante și fiole cu vitriol, Francis Girod semnează o mică bijuterie în care dragostea, puterea, aventura și furtuna sentimentelor fac casă cu strălucirea barocului”, notează aceeași publicație.

Duminică, 15 ianuarie, tot de la ora 22, TV5 Monde ne invită să fim martori în Procesul (1962), ecranizarea după Kafka imaginată de Orson Welles, cu Anthony Perkins (Joseph K.), Jeanne Moreau (Marika Burstner) și - din nou - Romy Schneider, iar joi, pe 26 ianuarie, va fi difuzată producția Le Voleur/Hoțul, cu Jean-Paul Belmondo.

Exploreaza subiecte similare:

La banquière, Romy Schneider, Anthony Perkins, Le Proces, Orson Welles, Jeanne Moreau, Jean-Louis Trintignant, Amour

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 7 ianuarie 2017 19:18
Il pun pe lista.Poate nu uit sa-l si vad.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells