Rolul principal din A Dangerous Method i-a fost destinat iniţial Juliei Roberts

de Cristina Grigore în 25 Nov 2011
Rolul principal din A Dangerous Method i-a fost destinat iniţial Juliei Roberts

David Cronenberg a mărturisit că pentru noua sa producţie, ce va apărea la noi cu titlul Metodă periculoasă, rolul principal a fost gândit iniţial pentru Julia Roberts.

Veteranul regizor a spus celor de la The Playlist.com că scenariul dramei despre psihanaliştii Sigmund Freud şi Carl Jung a avut un parcurs destul de sinuos spre marele ecran. Scenaristul Christopher Hampton a imaginat o primă variantă a poveştii pentru studiourile Fox, cu actriţa din Pretty Woman în rol principal, pentru ca ulterior aceasta să se transforme într-o piesă de teatru intitulată The Talking Cure.

„[Hampton] pusese pe hârtie un scenariu al cărui rol central era destinat Juliei Roberts, iar titlul acestuia era Sabina, filmul urmând să fie produs de Fox”, a spus Cronenberg. „Cred că asta se întâmpla acum 17 ani şi nu s-a materializat dintr-un motiv ce nu mai are relevanţă acum; apoi Christopher a cerut studiourilor permisiunea de a adapta ideea pentru o scenă, astfel că înainte a fost o piesă de teatru, iar sursele de inspiraţie au fost nenumărate”, a adăugat el.

În producţia actuală, Viggo Mortensen joacă rolul lui Freud, Michael Fassbender este Jung, iar Keira Knightley o interpretează pe Sabina Spielrein, femeia ce întregeşte triunghiul amoros, sursă a unor dramatice explorări sexuale şi intelectuale.

Filmul, ce înfăţişează, potrivit regizorului său, „fascinanta perioadă de transformări culturale” de la începutul secolului 20, va fi lansat de azi şi în cinematografele româneşti.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 25 noiembrie 2011 11:48
Daca juca Julia Roberts, m-as fi dus sa-l vad...
jude pe 25 noiembrie 2011 12:00
eu o prefer pe Keira...
bossy pe 25 noiembrie 2011 12:15
Daca juca Julia Roberts, nu m-as fi dus sa-l vad...
alex_il_fenomeno pe 25 noiembrie 2011 13:47
cred ca filmul arata cu totul altfel cu Julia protagonista .
Crist11 pe 25 noiembrie 2011 16:21
Ia mai usor astia, e foarte ok alegerea.
alex2812 pe 25 noiembrie 2011 18:11
am vazut filmul luni la dakino si alegerea keirei mi s-a parut inspirata, si-a intrat bine in rol. in plus Julia Roberts era prea batrana pentru rolul acesta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells